Rynker

Serumet som holder rynkene unna

Og det er bevist av forskere. Nå har vidunderkremen vunnet enda en pris.

VIDUNDERKREM: Serumet alle elsker har også overbevist forskere om at det virker mot rynker. Foto: Colourbox
VIDUNDERKREM: Serumet alle elsker har også overbevist forskere om at det virker mot rynker. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Evig ungdom er det store mantraet i vår tid. Det gjelder å holde seg ung og vakker lengst mulig, og vi er villige til å prøve mye rart for å få det til.

Vi må likevel ikke bli helt hysterisk redde for å bli eldre. Jo eldre du blir jo tryggere blir du på deg selv, og da får du en utstråling som ingenting kan slå, selv om du har en og annen rynke, og rumpa henger lenger ned enn den gjorde da du var 18 år. Faktisk viser forskning at du er på ditt vakreste når du er 32 år.

Og det ser unektelig merkelig ut om en 35-åring ikke har en eneste rynke rundt øyne, munne eller i pannen. En smilerynke her og der er da bare sjarmerende.

Verre er det med rynker som har oppstått på grunn av røyking og soling. Derfor bør du stumpe røyken, og bruke dagkrem med solfaktor.

Ingen har lyst til å se eldre ut enn de er. Og det er derfor markedet for anti-rynkekremer er så gedigent. Alle kosmetikkprodusenter har utviklet kremer som de lover at bremser aldringen og til og med reduserer rynkene du allerede har fått.

Men er det noen av dem som funker? Ja, det er det, skal vi tro forskere. Og den gode nyheten er at det dreier seg om et serum som du kan kjøpe i Norge, og som ikke ruinerer deg.

Det dreier seg om Boots No7 Protect & Perfect Intense Beauty Serum, som ble lansert i 2009. Produktet fikk mye positiv omtale og ble raskt et av de mest populære anti-rynke produktene i Storbritannia.

Men da sendte BBC et program der de avslørte en test som viste at serumet faktisk fungerte, tok det virkelig av. Butikkene ble tømt for et helt års britisk forbruk på bare to uker!

LES OGSÅ: Hemmeligheten som holder huden ung70 prosent fikk mindre rynker

BBC hadde engasjert forskere ved Manchester University og bedt dem gjøre en klinisk test av serumet. 20 prosent av deltakerne fikk redusert rynkene sine etter seks måneders bruk. Etter ett års bruk hadde 70 prosent av deltakerne redusert rynkene sine. Det var dermatologer som foretok vurderingen. Du kan lese mer om testen hos Telegraph.co.uk. Hvis du er skikkelig interessert, kan du lese om testen i British Journal of Dermatology, men vi advarer om at dette er en veldig avansert tekst ment for hudleger.

Rent teknisk hjelper serumet huden til å produsere mer fibrillin, et stoff som gjør huden mer elastisk. Dermed blir rynker mindre synlige. Professor Chris Griffiths, som ledet testen, var selv overrasket over det positive resultatet, og uttalte at dette var første gang det hadde blitt bevist at bruk av en kosmetisk ansiktskrem kunne føre til klinisk dokumentert forbedring i forhold til rynker i huden.

En prisvinner

Serumet har vunnet flere priser som beste hudpleieprodukt. Nå senest vant det The Sunday Times The Style Beauty Award pris for beste serum. I fjor vant det tittelen Product of the year i Consumer Survey of Product Innovation, og magasinet Good Housekeeping Anti-Age Awards pris for beste serum.

Her får du den

Boots Protect & Perfect Intense Beauty Serum er til salgs i norske Boots-apoteker, eller i Boots' nettbutikk. En tube på 30 ml koster 299 kroner. Dersom du skal en tur til Storbritannia snart, bør du kjøpe serumet der. Da er prisen 21 pund, eller cirka 190 kroner. Den kliniske testen ble utført bare på serumet, så du trenger ikke følge opp med å kjøpe dag- eller nattkremen i samme serie for å få gode resultater, selv om Boots anbefaler det.

No7 Protect & Perfect Intense Beauty Serum fås kjøpt i Norge. Foto: Boots
No7 Protect & Perfect Intense Beauty Serum fås kjøpt i Norge. Foto: Boots Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer