FJERNER LUKTEN: Litt kaffegrut i en skål er alt som skal til for å bli kvitt vond lukt eller fuktighet. Genialt! Foto: Thinkstock.com
FJERNER LUKTEN: Litt kaffegrut i en skål er alt som skal til for å bli kvitt vond lukt eller fuktighet. Genialt! Foto: Thinkstock.com Vis mer

Kaffe

Sett kaffegruten i kjøleskapet

Nøytraliserer vondt lukt og trekker til seg fuktighet.

Publisert
Visste du at kaffe duger til mye mer enn bare som drikke?

Ifølge en tidligere artikkel fra helsenettsiden Health.com , kan faktisk kaffegrut, være et genialt hjelpemiddel til en rekke ting.

LES OGSÅ: Drikker du for mye kaffe?

SETT INN KAFFEN: Selv om du akkurat har vasket kjøleskapet, kan det faktisk lukte. Unngå problemet med kaffe.  Foto: Colourbox.com
SETT INN KAFFEN: Selv om du akkurat har vasket kjøleskapet, kan det faktisk lukte. Unngå problemet med kaffe. Foto: Colourbox.com Vis mer

Sett kaffen i kjøleskapet

- Ubrukt kaffegrut kan bidra til nøytralisere luften i kjøleskapet ved å trekke til seg illeluktende fukt. Samtidig vil kaffe gi fra seg sin egen deilige duft , forteller Sara Snow, TV-vert og forfatter av boken «Sara Snow's Fresh Living», til nettsiden.

I tillegg til at grønnsaksskuffen i kjøleskapet kan inneholde opp mot 8000 bakterier, er det slett ikke unormalt at det begynner å lukte - selv om det ikke inneholder noe gammelt.

For å bli kvitt den vonde lukten kan du plassere en liten skål med kaffegrut bakerst i kjøleskapet eller fryseren. Etter et par måneder kan du skifte den ut.

Hvis du plages med lukt fra søppelkassen, kan det samme trikset fungere her. Bare legg et par håndfuller med kaffegrut i et kjøkkenhåndkle, snør det sammen og heng det opp under kjøkkenbenken.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


LES OGSÅ: Kaffe gir deg mest energi

BRUK KAFFE ISTEDENFOR: Istedenfor dyre hudpleieprodukter kan kaffe faktisk være et godt alternativ. Bare blant kaffegrut sammen med olivenolje. Foto: Thinkstock.com
BRUK KAFFE ISTEDENFOR: Istedenfor dyre hudpleieprodukter kan kaffe faktisk være et godt alternativ. Bare blant kaffegrut sammen med olivenolje. Foto: Thinkstock.com Vis mer

Bruk kaffegrut som kroppspeeling

Ikke nok med at kaffe kan bidra til å fjerne vond lukt, men det er også et ypperlig alternativ til dyre hudpleieprodukter som skrubbekremer.

Kaffegrut har grove kort, men er likevel mye mykere enn de du finner i tradisjonelle skrubbekremer. Det gjør at du ikke like lett lager små riper i huden slik som kornete kremer kan gjøre.

Bland kaffegruten med litt olivenolje og gni den inn over hele kroppen før du dusjer, og du får både ren og myk hud. For at du skal oppnå den silkemyke huden er det også viktig at du avslutter med en deilig fuktighetskrem - helst mens huden fortsatt er fuktig.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


LES OGSÅ: Åtte gode grunner til at du bør drikke kaffe

Mer kaffegrut til overs? Bruk det til dette

Som om ikke det var nok, så kan kaffe gi ekstra dybde og glans til brunt hår ettersom det inneholder så mye farge. Pakk inn håret med kaffegrut og plast når det er nyvasket og la det sitte i et kvarter før du skyller det ut.

Har du blondt hår, bør du droppe kaffen og heller bruke kamillete eller sitron.

Kaffegrut er også et ypperlig hjelpemiddel for å vaske gryter og kjeler når du er på hytta og stålullen er langt unna. Men husk at du ikke bruker kaffegrut på hvitt servise, siden det kan misfarge.

LES OGSÅ: Derfor er filterkaffe best

Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er hentet frem igjen til glede for nye lesere!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer