Ole Henriksen

Sett øyekremen i kjøleskapet

Sjekk hvorfor dette er et av skjønnhetsguru Ole Henriksens beste tips!

Model Released - Woman applying moisturizing cream on her face. Foto: REX/Garo/Phanie/All Over Press
Model Released - Woman applying moisturizing cream on her face. Foto: REX/Garo/Phanie/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Vi har møtt den danske skjønnhetsguruen Ole Henriksen, som har stor suksess med sine produkter og spaklinikk på Sunset Boulevard i Los Angeles.

På kundelisten står blant annet kjendiser som Katy Perry, Charlize Theron og Paris Hilton - for å nevne noen. 

I denne saken røper han sine ti beste skjønnhetstriks, som både er gratis og smarte. Og du trenger ikke dra helt til Hollywood for å få til dette!

LES OGSÅ: Vasketabben du bør unngå

Smarte hudpleietips

SUKSESS: Ole Henriksen gjør stor suksess blant stjernene i LA. Foto: Produsenten
SUKSESS: Ole Henriksen gjør stor suksess blant stjernene i LA. Foto: Produsenten Vis mer

Disse tipsene gir deg mer ut av hudpleien du allerede har.

1. Sett øyekremen i kjøleskapet for å få en ekstra kjølende effekt. Dette trikset var det faktisk Charlize Theron som introduserte meg for. Deilig og oppfriskende om morgenen!

2. Det hender at huden kan ­oppleves problematisk når du begynner å bruke et nytt produkt, men noen ganger må det faktisk bli verre før det kan bli bedre. Gi derfor nye produkter litt tid før du avgjør om de funker eller ikke.

3. Bruk alltid olje eller serum før ansiktskremen. Vann- og gelé­baserte produkter går dypere ned i huden, mens kremer som inne­holder mer fett lager en beskyttende hinne og fukter overhuden.

4. Noen sier at du kan bli immun mot de aktive ingrediensene som produkter inneholder, om du bruker dem over lengre tid. Det stemmer ikke! De slutter ikke å virke, men utgangspunktet er blitt bedre, derfor avtar effekten etter hvert.

LES OGSÅ: Har du røde prikker på huden?

SERUM: Legg alltid serumet før kremen, ikke etter. Foto: Produsenten
SERUM: Legg alltid serumet før kremen, ikke etter. Foto: Produsenten Vis mer

5. Mange glemmer å rense halsen og brystet. På disse stedene vises aldring ofte tidligere enn i ansiktet, så ta litt ekstra vare på de utsatte områdene.

6. Peeling er alfa og omega! Peeling gjør ikke huden svakere og tynnere, snarere tvert i mot. Huden blir fornyet og sterkere av regelmessig eksfoliering. Når du skrubber, skal du massere produktet forsiktig inn i huden, ikke gni for hardt.

7. Bruk helst solfaktor 50 om sommeren, og gjerne faktor 15 hele året for å beskytte deg mot UV-stråler. Husk å smøre ørene og hendene som ofte er mye i sola.

LES OGSÅ: Dette betyr tallene på hjemmefargen

Økonomiske hudpleietips

SKRUBB: Papaya fjerner døde hudceller. Foto: REX/Stock Connection/All Over Pr
SKRUBB: Papaya fjerner døde hudceller. Foto: REX/Stock Connection/All Over Pr Vis mer

Disse tipsene sparer deg for penger, i tillegg til at de er utrolig smarte.

8. Christy Turlington og flere modeller sverger til å mikse foundation og ansiktskrem for at resultatet ikke skal bli for dekkende. I tillegg vil et serum med en oransje farge gi ekstra glød og farge til ansiktet.

9. Du kan ikke lage avansert ­hudpleie hjemme, men det finnes flere ingredienser som har en heldig effekt på huden din. Gni innsiden av et papayaskall mot ansiktet for en lett peeling. Avokado inneholder masse fett, og er super til tørr hud, spesielt når det er kaldt ute.

10. Fyll vasken med kaldt vann og isbiter og dypp en klut ned i vannet for så å legge den over ansiktet. Dette gir en forfriskende start på dagen. Og det beste av alt, det er helt gratis!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer