<strong>IKKE LAG DEN FOR STRAM:</strong> Når håret stadig vekk trekkes stramt bakover påvirker det hodebunnen. Foto: All Over Press
IKKE LAG DEN FOR STRAM: Når håret stadig vekk trekkes stramt bakover påvirker det hodebunnen. Foto: All Over Press Vis mer

Hestehale

Setter du opp hestehalen for stramt?

Det kan får kjedelige konsekvenser!

Publisert
Sist oppdatert
Stram hestehale eller knute kan være både elegant og sexy!

Dessuten er den rask og enkel å lage når du har dårlig tid, har en mindre god hårdag eller bare ikke helt vet hvordan du vil ha håret ditt.

Noe du kanskje ikke tenker på, er hva som skjer hvis du ofte går med en veldig stram knute eller hestehale. Det er nemlig ikke bare metallet på strikken som kan gjøre skade på håret ditt.

LES OGSÅ: Liten vits med solfaktor 30 eller 50

Stram knute og hestehale er både elegant og praktisk, men kan føre til skader på håret hvis du ikke gjør det riktig. Foto: All Over Press
Stram knute og hestehale er både elegant og praktisk, men kan føre til skader på håret hvis du ikke gjør det riktig. Foto: All Over Press Vis mer
Test ut strikkene fra Blax! De sliter ikke på håret, og hestehalen glir ikke ut.
Test ut strikkene fra Blax! De sliter ikke på håret, og hestehalen glir ikke ut. Vis mer

Tynt hårfeste

Problemet er ganske vanlig hos ballerinaer. De må ofte trekke håret tilbake i en veldig stram knute, både når de trener og i forestillinger.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Men problemstilligen har blitt mer og mer vanlig blant kvinner flest.

For når håret stadig vekk trekkes stramt bakover, både for stilens skyld og for at frisyren skal sitte fast i strikken, påvirker det hodebunnen.

Den kan bli både stram, irritert og sensitiv.

Grobunnen for nye hår blir dårligere, håret blir skjørere og det brekker. Resultatet er tynnere og færre hårstrå, samt masse småhår i hårfestet.

LES OGSÅ: Dette visste du ikke om eddik

Slik unngår du problemet:

 • Skift strikken ofte! Når strikken blir slakk strammer du håret enda mer slik at strikken skal gå rundt hestehalen en gang til.
 • Gå for en løsere stil, både i hestehaler, løse fletter og tilfeldige opp­satser. Med en mer tilfeldig oppsats strammer ikke strikken på samme punkt av håret hver gang, og derfor blir ikke håret så fort slitt.
 • Føn håret med skum for bedre hold slik at du ikke trenger å stramme strikken i hestehalen så hardt.
 • Unngå strikker med metall og tråe husholdningsstrikker.

 • LES OGSÅ: Slik redder du hårfargen

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer