Sex

Sex får deg til å se yngre ut

Inntil sju år yngre, faktisk.

GIR DEG GODFØLELSE: Seksuell aktivitet frigjør velværekjemikaliene endorfiner, som fungerer som en naturlig smertestiller, reduserer angst og gir bedre søvn. Foto: Thinkstock.com
GIR DEG GODFØLELSE: Seksuell aktivitet frigjør velværekjemikaliene endorfiner, som fungerer som en naturlig smertestiller, reduserer angst og gir bedre søvn. Foto: Thinkstock.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
David Weeks er en anerkjent, britisk psykolog med 38 års praksis, og tidligere leder av eldrepsykologi-avdelingen ved Royal Edinburgh Hospital.

Under en konferanse holdt av British Psychological Society presenterte han nylig resultatene av sin årelange forskning på seksualitet og aldring, og det han sa var nærmest bokstavlig talt oppløftende.

Jevnlig sex får deg til å se yngre ut! Inntil fem til sju år yngre enn din faktiske alder.

LES OGSÅ: Disse personene har bedre sex

Derfor ser du yngre ut

Årsaken til at sex har en foryngende virkning er ifølge Weeks følgende:

 • Seksuell aktivitet frigjør velværekjemikaliene endorfiner, som fungerer som en naturlig smertestiller, reduserer angst og gir bedre søvn.
 • Seksuell aktivitet bedrer blodsirkulasjonen, hvilket igjen er godt for hjertet.
 • Seksuell aktivitet frigjør også veksthormoner som gjør at huden fremstår mer elastisk.

 • LES OGSÅ: Derfor øker sexlysten om sommeren

  50 prosent mer sex gjør utslaget

  – Seksuell tilfredsstillelse bidrar kraftig til livskvaliteten. Det har like stor betydning for hvordan du har det som religion har. En mer positiv holdning til sex i voksen alder bør derfor i sterkeste grad anbefales, sa Weeks.

  Og bare så du vet det, jo mer sex du har, jo mer sexy vil du også føle deg.

  Ifølge Weeks forskningsresultater er det de som i 40-50-årene har 50 prosent mer sex enn sine jevnaldrende, som ser yngre ut.

  Sex tre ganger i uka framfor to, burde altså gjøre positive utslag for speilbildet ditt.

  LES OGSÅ: 6 uker til bedre sex

  Lever lengre

  Weeks refererte under foredraget sitt også til en walisisk studie fra 1997, som viste at dødeligheten blant menn som fikk orgasme to til tre ganger i uka var 50 prosent lavere enn hos de som sjeldent hadde orgasme.

  LES OGSÅ: Få lyst på lyst

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer