Helse & Livsstil

Sex gjør deg sexy

Jo mer sex du har, jo mer attraktiv vil du føle deg.

Sex gjør deg sexy
Publisert
Sist oppdatert
Seksuell aktivitet øker nivået av testosteron i kroppen, både hos menn og kvinner. Dette kjønnhormonet sørger for å gi deg lyst på sex, og øker sjansen for at du får orgasme. I tillegg føler du deg mer sexy i det daglige. Det viser to nye studier, som er gjengitt av Discovery News.

Kvinnen bak studiene er forskeren Sari van Anders ved avdeling for psykologi ved Simon Fraser University i Canada.

I den første studien så hun på hvordan kosing, samleie og trening påvirket testosteronnivået hos 49 kvinner før, under og etter disse aktivitetene. Van Anders inkluderte trening i studien fordi det også påvirker kroppens biokjemi.

Alle testpersonene fikk økt produksjon av testosteron, og aller mest da de hadde sex. Jo høyere testosteronnivået var, jo mer sannsynlig var det at kvinnene også fikk orgasme. Og desto bedre og mer sexy følte de seg dagen etter.

I den andre studien undersøkte van Anders igjen hvordan testosteronnivået endret seg under sex, men denne gangen var det poeng om testpersonene var single, i monogame forhold, eller om de hadde mange faste partnere.

Konklusjonen var at folk i monogame forhold hadde minst testosteron i kroppen. De som hadde mange faste partnere hadde klart mest testosteron i kroppen.

Forskerens forklaring på dette var at konkurranseinstinktet vårt også kan påvirke kjønnshormonet. Enten fordi kroppen gjør seg klar til å kjempe mot konkurrenter på kjærlighetsmarkedet, eller fordi kroppen gjør seg sterk foran en eventuell graviditet.


LES OGSÅ:
 • Tren deg til bedre sex
 • Maten som gir deg lyst
 • Skoshopping gir bedre sex
 • Lysten er medfødt
 • Sex for helsas skyld
 • Lyst på lyst

 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer