Sex

Sex kan faktisk bli kjedelig

Men hvis gnisten er der, er det ikke så mye som skal til for å friske det opp.

a couple lying in bed Foto: andreusK - Fotolia
a couple lying in bed Foto: andreusK - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når parforholdet er nytt og vi fremdeles er nyforelsket, går det av seg selv. Vi har masse sex, eksperimenterer og utforsker hverandre.

Men etter hvert kommer hverdagene, og det kommer mange av dem. Forelskelsen ebber ut og sexen blir litt kjedelig og rutinepreget. Den skjer på samme tidspunkt av døgnet og på samme sted – hvis den i det hele tatt skjer.

Det er da man trenger å få litt fart på det hele. Men spørsmålet mange stiller seg er «hvordan?»

LES OGSÅ: Gutta vil at du skal ta initiativ

Fort eller langsomt

Her kommer sexolog Rikke Thuesen inn i bildet.

Hun har nemlig flere gode tips til dere som har satt dere litt fast når det kommer til sexlivet.

SLITER DERE?: Har sexlivet deres blitt en rutine, hvor alt skjer på samme tidspunkt og på samme sted? Da kan det være på tide med litt ny inspirasjon! Foto: All Over Press
SLITER DERE?: Har sexlivet deres blitt en rutine, hvor alt skjer på samme tidspunkt og på samme sted? Da kan det være på tide med litt ny inspirasjon! Foto: All Over Press Vis mer

Nedenfor får du hennes fem anbefalinger:

1. Fastfood-sex

En travel hverdag gir ikke alltid tid til å dyrke hverandre, og da kan et raskt ligg innimellom være løsningen. Følelsen av å være intim og ha sex med partneren – også selv om det bare varer i 10 minutter – er med på å tenne gnisten og knytte dere tettere sammen. Den blir sittende i kroppen lenge. Lyst skaper nemlig mer lyst!

2.Hjemmelagd sex

Hjemmelagd sex kan sammenlignes med en gourmetmiddag, hvor dere virkelig gjør dere flid, setter av en masse tid til å fordype dere ordentlig i hverandre, ha sex med både kroppen og sjelen og slik vekke intimiteten og samhørigheten.

Sett av tid til å leke, massere hverandre, skape en intim stemning med dufter, levende lys og musikk. Eller vekk sensualiteten ved å sette alle sansene i spill ved å dufte, smake, berøre, kysse og se hverandre dypt inn i øynene.

3. Klassens time

For å unngå at sex blir ren rutine og for å skape variasjon, er det viktig innimellom å eksperimentere og flytte sine seksuelle grenser. Men ofte tar vi sex altfor alvorlig, fordi vi har en forestilling om at det skal være perfekt og pent.

Ved å leke skoletime og sette hverandre på skolebenken, kommer sex på timeplanen på en uhøytidelig måte.

Det gir dere mulighet til å lære og prøve noe nytt, undervise hverandre, uten at det blir pinlig eller føles som kritikk av partneren. Dere får mulighet til å prøve nye ting, ombestemme dere, og øve dere.

VIKTIG MED LITT LEK: Sett av tid til å leke litt mer med hverandre.  Foto: Thinkstock
VIKTIG MED LITT LEK: Sett av tid til å leke litt mer med hverandre. Foto: Thinkstock Vis mer

4. Sex uten orgasme

Jakten på orgasme får oss lett til å miste konsentrasjonen og glemme sanseligheten i stedet for bare å nyte, være til stede i øyeblikket og kjenne på alt det fantastiske som skjer i kroppen.

Prøv derfor innimellom å ha sex uten å få orgasme. Ved å konsentrere dere om veien framfor målet, kan dere oppleve en større lyst og opphisselse, og den seksuelle nytelsen blir forlenget.

Jo mer dere øver dere på å ha sex uten orgasme, jo mer oppmerksomme blir dere på å nyte selve samleiet, og når dere endelig gir dere hen til orgasmen, vil dere til gjengjeld oppleve den mye mer intens og eksplosiv.

5. Sex utenfor sengen

For å unngå å bli «mett», gjelder det innimellom å foreta seg noe annerledes. For mange foregår sex på faste tidspunkter og steder, og dermed blir sexen forutsigbar.

Å skape variasjon i sengen handler om å bryte noen vaner, og å ha sex andre steder enn på soverommet kan være en frekk variasjon.

Det trenger ikke å være vill sex på et flyplasstoalett, men hva med å flytte det inn i sofaen, i dusjen eller foran peisen? Bruk fantasien og kombiner det eventuelt med å spille forskjellige roller.

I nr. KK 14/15, som kom i salg fredag 4. april, får du enda flere tips for å få fart på sexlivet.

LES OGSÅ: Hemmeligheten bak et langt ekteskap

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer