Helse & Livsstil

Sex med barn i huset

Hvordan finne tid, sted og lyst?

Sex med barn i huset
Publisert
Sist oppdatert
Å fortsette å være kjærester og elskere etter at man er blitt foreldre, kan være en utfordring. Den anerkjente britiske samlivspsykologen Paula Hall skriver for BBC. Hun har flere råd til par som sliter med sexlivet på grunn av barn i huset.

Sex etter fødselen
Dette er kanskje den tøffeste perioden for foreldre. Det er vanskelig å unngå å være sliten med et krevende spedbarn i huset. Og i de første månedene gjør hormonelle endringer i kroppen at hele 80 prosent av nybakte mødre har svekket sexlyst.

Det viktigste i denne perioden er å ikke glemme å ta på hverandre. Selv om sex ikke er aktuelt, er det viktig at dere ikke føler dere fysisk fremmede for hverandre når lysten vender tilbake.

Det er også viktig å prate åpent sammen, slik at den ene parten ikke går rundt og har dårlig samvittighet for å ville ha sex, og den andre for ikke å ville det.

Når barna er små
Forhåpentlig har sexlysten vendt tilbake etter fødselen. Men med smårollinger tumlende rundt i hjemmet, hvordan finner man nå tid og sted til å ha sex?

Løsningen ligger i å evne å sette av tid til lange seksuelle møter, og i å gripe sjansen til å ta en kjappis når anledningen brått byr seg.

Ungene er som regel i seng når klokken er halv ni på kvelden. Det er nå dere har de planlagte hyrdestundene. Ikke synk ned foran tv'n og sats på at det blir noe når dere legger dere. Da har dere som regel blitt for trøtte.

De spontane hyrdestundene kan dere ta når ungene er oppslukt av den siste dvd-en med tegnefilm, eller når de har en blund. 15 minutter kan være mer enn nok for litt etterlengtet voksenkontakt.

Når barna er tenåringer
Dette tiden kan være en utfordring. Det nytter ikke lenger å vente til etter at ungene har lagt seg, når de gjerne er oppe lenger enn dere. På den annen side er sannsynligheten stor for at de ikke lenger har lyst til å tilbringe kvelden sammen med mamma og pappa.
Utnytt tiden mens de er på ungdomsklubben eller besøker kompiser. Hvis den ene tenåringen har korpsøvelse på tirsdag, er det denne dagen dere skal booke svømmetimer for de(n) andre. Da har dere huset for dere selv.

Tips:
 • Venn barna tidlig til at mammas og pappas soveromsdør av og til er låst.

 • Baderomsdøren er som regel låsbar. Sex i dusjen kan være hyggelig.
 • Sex er privat, men barn har ikke vondt av å vite at det er vanlig og sunt mellom voksne. Småbarn trenger ikke forstå hva sex innebærer, men de kan forstå at voksne har sin egen form for kos, som skjer når de er alene.


 • LES OGSÅ:
 • Når bør du snakke med barna om sex?


 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer