Sex

Sex med deg selv

Hvem gjør det, og hva er normalt? Her er guiden til solosex.

Lær å komme på nett med kroppen din igjen. Foto: Image Source
Lær å komme på nett med kroppen din igjen. Foto: Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Nesten alle gjør det. Ifølge helsenettstedet WebMD viser en nasjonal amerikansk studie at 95 prosent av menn og 89 prosent av kvinner har onanert.
 • Kunsten å onanere

  Den første sexen

  For de aller fleste er onani, eller masturbasjon, den første seksuelle handlingen de utfører. For barn og unge er onani en normal del av den seksuelle utviklingen, og mange fortsetter med det også i voksenlivet.
 • Har du et normalt sexliv?
 • Onanerer du, lærer du kroppen din å kjenne seksuelt. Det kan komme til nytte når du har sex med andre. Da vet du hva du liker og hva som funker for deg, hvilket øker sjansen for at sexen med en partner blir vellykket.

  Sex med leketøy

  Mange kvinner bruker et sexleketøy når de onanerer, og det finnes et utall varianter av slike leketøy på markedet. Slik finner du det som passer best for deg.
 • Den store sexleketøytesten
 • I tillegg til å føles godt, er onani en bra måte å kvitte seg med seksuelle spenninger på. Slike spenninger kan bygge seg opp over tid, særlig hos mennesker uten partnere, eller hos mennesker med partnere som ikke ønsker å ha sex.
 • Ta testen: Hvor bra er sexlivet deres?
 • Den tryggeste sexen

  Masturbasjon er for øvrig den tryggeste sexen du ha. Risikoen for at du skal pådra deg en seksuelt overførbar sykdom eller bli gravid er lik null.
 • Derfor er orgasmer bra for helsa
 • Det er i det hele tatt ikke mye vondt å si om onani. Det eneste tilfellet hvor onani kan være negativt, er når den praktiseres til fordel for sex med kjæresten - eller når den utføres på et offentlig sted.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer