Helse & Livsstil

Sex som gjør deg sprek

Slå to fluer i en smekk. Kombiner sengekosen med en real treningsøkt.

Sex som gjør deg sprek
Publisert
Sist oppdatert
Hvem trenger en personlig trener når mannfolk gjør samme nytten? Slik bomp-i-bomper du vekk kiloene etter julematen. - Din kjære er den eneste treningskilden du noensinne vil trenge, sier forfatter av The ultimate sex diet, Kerry McCloskey.
 • Orgasmens ABC
 • Den store sexguiden
 • Ikke vent til fredag
 • Forfatterens filosofi er enkel og ikke så rent lite inspirerende. Jo hetere i senga, jo flere kalorier brenner du. Her er syv spreke sexøvelser som får ut dyret i dere begge. For å gjøre øvelsene mer effektive er det bare å øke intensiteten.

  1. Spretten bombibjørn

  Begge parter vil raskt finne ut at denne stillingen har et stort orgasmepotensial. Her er det nemlig kvinnen som bestemmer rytme og fart. Hun setter seg på huk over sin sengekamerat og holder ham som i en skruestikke mellom lårene. Deretter beveger hun seg opp og ned, gjerne mens hun støtter seg på ham. I denne stillingen forbrenner hun kalorier samtidig som hun strammer lår og magemuskler. Fordi hun «spretter» opp og ned i stedet for å ty til den noe vanligere frem og tilbake-bevegelsen, også kjent som det å ri, bruker hun magen mye mer. I denne stillingen er det som nevnt kvinnen som har makten. Dette kan hun bruke til både sin og partnerens fordel ved å erte opp både ham og seg selv. Dype støt stimulerer g-punktet og dersom hun lener seg litt tilbake kan han bruke hendene sine til noe nyttig, nemlig å stimulere klitoris. I den bakoverlente varianten strammer kvinnen innsiden av lårene og bruker leggmusklene sine. Mannen kan, for å nyte utsikten, løfte hodet og samtidig jobbe med sine magemuskler.

  2. Lydig hund

  Denne erotiske dyrelignende stillingen ligner på posisjonen som ofte refereres til som «doggy style.». Etter at mannen har tatt plass bak kvinnen som står på alle fire som en hund, legger hun seg fremover i sengen mens hun støtter vekten sin på albuene. Mannen må også til pers dersom kaloriene skal trille av sted, så han må strekke ut det ene beinet i stedet for å hvile seg på begge. Dette er opphissende for henne fordi det gir et direkte press på g-punktet hennes, som for enkelte kan føre til en vaginal orgasme. Hun kan med fordel løfte seg opp litt for å manøvrere ham dit hun vil. Kvinnen vil kjenne denne «treningsøvelsen» i tricepsene og han vil kjenne den i lårene. Midtveis i akten bør forøvrig han skifte ben, både for å få trent begge sider og for å treffe g-punktet hennes fra en annen vinkel.

  3. Løpsk hest

  I denne stillingen sitter mannen i sengen mens kvinnen sitter oppå ham med hendene rundt halsen hans og bena i været. Han manøvrerer henne frem og tilbake, som om hun er en rytter som holder seg fast på toppen av en løpsk hest. Denne bevegelsen toner armene og leggene hans fordi han strammer dem for å gi støtte til sin partner. Hun derimot vil kjenne det i armene, magen og leggene.

  4. Bakvendt kenguru

  Kvinnen ligger på magen med bena såvidt fra hverandre og knærne en anelse bøyd til siden. Mannen løfter så bena hennes opp fra sengen helt til han kan støte inn i henne. Deretter bøyer kvinnen bena og lukker dem rundt halsen hans ved å «låse» dem med føttene sine. Mannen er nå nødt til å sitte, med mindre han er Supermann og vil gå en runde rundt i rommet med sin kjære rundt halsen. Han støtter henne derfor på lårene sine. Dette er bra for tricepsene hans og nedre del av ryggen.

  5. Villig edderkopp

  Dersom du har sett filmen Fatal Attraction, så er denne stillingen som klippet ut av scenen der Glenn Close sitter på skrivebordet mens hun og Michael Douglas har vill sex. Dersom du spriker med bena på bordet som en edderkopp som er klar til å sluke sitt bytte, kan gnisten mellom dere bli til et flammehav forterere enn du rekker å si hett, hetere, hetest. Dette er fantastisk trening for bena. Dersom han i tillegg løfter deg litt opp fra bordet kan dere begge bruke magemusklene ved å fokusere på å holde dem stramme. - Du må belage deg på at han kommer fort fordi han støter dypt, sier forfatteren av The great sex guide, Anne Hooper.Hun legger til at menn blir opphisset ved å ta sexen ut av soveromssettingen. Tanken på at noen kan oppdage dere gjør det ekstra spennende.

  6. Hjelpeløs bille

  I denne stillingen ligger hun på ryggen med bena strakt i været, som en bille som er falt på ryggen. Hun har bena spredd og stussen en anelse løftet fra underlaget. Mannen setter seg nesten på huk når han bestiger henne, mens han bruker armene som støtte.Hun bruker altså mage - og rumpemuskulaturen, mens han kjenner det spesielt i armene. Jo lenger dere holder på, jo bedre trening.

  7. Sovende dådyr

  Kvinnen ligger på siden, mens mannen kneler og plasserer sitt ene ben mellom hennes. Hennes øverste ben holdes litt opp mens hun støtter seg til mannen. Når det blir gjort riktig er det en fin stilling for dere som setter pris på dyp penetrering, samtidig som klitoris blir tilgjengelig for stimuli. Denne doble stimuleringen betaler seg av og til i en intens orgasme.LES OGSÅ:
 • Få det gøy med sexleketøy
 • Sexleketøyenes 10 på topp
 • Sexleketøyene du ikke blir flau over
 • Klønete? Slik slipper du deg løs
 • Unngå lystdreperne
 • Den store orgasmeguiden
 • 50 feil kvinner gjør i senga
 • 50 feil menn gjør i senga
 • Tren deg til bedre sex
 • Hold deg sunn med sex
 • Maten som gir deg lyst
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.