Sex

Sex uten følelser, kan det funke?

Dette sier sex- og samlivseksperten.

HVA FØLER DU NÅ? Er det mulig å ha et forhold, der man er enige om at det ikke skal blir seriøst, at det ikke skal bli sterke følelser involvert. Se hva samlivsekspert Peder Kjøs svarer. Foto:  Fotolia
HVA FØLER DU NÅ? Er det mulig å ha et forhold, der man er enige om at det ikke skal blir seriøst, at det ikke skal bli sterke følelser involvert. Se hva samlivsekspert Peder Kjøs svarer. Foto: Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO:  «Jeg har datet en mann i nesten to år, og vi har hele tiden vært enige om at dette ikke skulle bli noe seriøst. Ingen av oss var klare for det.

Men for et halvt års tid siden merket jeg at han begynte å få sterkere følelser for meg», har leseren «Liz» skrevet inn til KKs sexekspert Peder Kjøs i hans spalte i KK.

Hun forteller at han ikke sa det rett ut til henne, men at han liksom tullet og lurte på om de ikke skulle gifte seg, noe hun ikke brydde seg om. Men så tok det hele en ny vending.

«For noen måneder siden skjønte jeg at også jeg begynte å få andre følelser. Men, selvfølgelig: da jeg sa det til ham, var det han som sa at dette aldri kunne bli noe av, fordi det ikke var plass til noen kjæreste i livet hans», forteller hun.

LES OGSÅ: Er hyrdestunden for fort over?

Lurt å være åpen?

Liz tok konsekvensen av det og ba ham slutte å kontakte henne. Likevel har de møttes et par ganger, og nå er hun forvirret.

ANGRER: KK-leseren Liz fortalte flørten sin hva hun følte. Nå er hun redd for at hun har skremt ham vekk... Foto: REX/Garo/Phanie/All Over Press
ANGRER: KK-leseren Liz fortalte flørten sin hva hun følte. Nå er hun redd for at hun har skremt ham vekk... Foto: REX/Garo/Phanie/All Over Press Vis mer

«For to uker siden skrev jeg en lang, lang melding til ham der jeg virkelig brettet ut hva jeg føler og hvor forvirret jeg er. Siden har jeg ikke hørt noe fra ham! Så nå er spørsmålet: Skremte jeg ham? Var det lurt av meg å være så åpen?» spør hun.

LES OGSÅ: De vanligste årsakene til at det blir slutt

Tror ikke på det

Peder Kjøs mener Liz gjorde det rette.

– Det kan godt hende at du skremte ham, og det er i så fall bare bra. Jeg tror ikke på sånne opplegg der man er mye sammen, men avtaler at det ikke skal være noen følelser. Jeg tror ikke at så veldig mange av oss er slik laget at det kan fungere – heldigvis.

Han sier at vi vil ha dype, forpliktende relasjoner, og vi blir glad i dem vi er mye sammen med, hvis vi har det bra sammen.

– Å ha sex med noen over lang tid uten å utvikle noen følelser, er veldig merkelig. Nå er jeg ganske negativ her, men jeg er også veldig skeptisk til forhold hvor det er mye fram og tilbake.

- Hvis dere ikke vet hva dere vil med hverandre og kan kommunisere om det etter to år, da kan jeg ikke skjønne at dere kan være de rette for hverandre, svarer Peder, som mener at han må tåle å høre hva hun føler, hvis han er mannen for henne.

Dette er rådet han gir henne:

– Finn deg heller en mann som har tydeligere følelser overfor deg, og som du selv har tydeligere følelser for.

Denne saken er hentet fra KK 51/52 .

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer