Sex Og Samliv

– Sexen er ikke spesielt bra

De fleste norske jenter mener at one night stands aldri er verdt det.

SEXEN ER IKKE NOE BRA: Dette mener psykolgen er en av hovedårsakene til at norske kvinner ikke syns one night stands er verdt det.  Foto: detailblick - Fotolia
SEXEN ER IKKE NOE BRA: Dette mener psykolgen er en av hovedårsakene til at norske kvinner ikke syns one night stands er verdt det. Foto: detailblick - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Har du hatt en one night stand før?

Hvis svaret er ja, er sannsynligheten stor for at natten ikke var så dampende het som du kanskje hadde sett for deg.

Blant annet viser en tidligere studie gjennomført blant amerikanske kvinner at de aller fleste synes at one night stands ikke er verdt det.

Og det ser ut til at svært mange norske kvinner er enige i dette.

LES OGSÅ: Får du følelser med en gang

Kun 40 prosent får orgasme

Bakgrunnen for at de amerikanske kvinnene ikke er fornøyd med sine one night stands, er at kun 40 prosent oppnår orgasme med en «fremmed».

I samme studie svarte 75 prosent at de fikk orgasme med en fast partner.

Til sammenligning viste resultatene at 80 prosent av mennene i studien (som inkluderte 24.000 deltakere) fikk orgasme ved en one night stand. Mange av disse kunne i tillegg innrømme at de er mindre opptatt av kvinnens tilfredstillelse enn sin egen, hvis de ikke dater kvinnen.

Ut fra en avstemning i denne artikkelen på KK.no ser det ut til at norske kvinner har kommet frem til samme konklusjon som de amerikanske kvinnene i studien.

Av resultatene kommer det frem at hele 39 prosent mener at one night stands aldri er verdt det. 25 prosent mener det en svært sjelden gang er verdt det, mens 19 prosent svarer «av og til» og 9 prosent svarer «ganske ofte».

– 39 prosent, det er ganske mye. I hvert fall når spørsmålet er om det «aldri» er verdt det, sier Peder Kjøs, som er psykolog og samlivsekspert.

LES OGSÅ: Hvorfor ringer han ikke?

– Sexen er nok ikke så bra

Psykologen mener en av årsakene til at kvinner ikke syns noe særlig om one night stands er nok at sexen sjelden er særlig bra.

IKKE VERDT DET: Ifølge psykolog og samlivsekspert, Peder Kjøs, er nok årsaken til at mange kvinner syns at one night stands ikke er verdt det fordi sexen ikke er noe bra.  Foto: Artem Furman - Fotolia
IKKE VERDT DET: Ifølge psykolog og samlivsekspert, Peder Kjøs, er nok årsaken til at mange kvinner syns at one night stands ikke er verdt det fordi sexen ikke er noe bra. Foto: Artem Furman - Fotolia Vis mer

– Sex er gjerne bedre med en du kjenner godt og er trygg på, selv om det er spennende å fantasere om en fremmed.

– De fleste av oss er jo i bunn og grunn ute etter en partner. Noen du kan være glad i, og som også er glad i deg, og ikke bare sex, selv om vi ikke nødvendigvis er så bevisst på at det er dette vi vil ha, forklarer Kjøs.

Han forteller at det i tillegg er mange som føler seg ganske «brukt» etter en one night stand, og innerst inne hadde håpet på at det skulle bety noe for den man hadde sex med.

Men det er ikke slik at menn alltid får mer ut av en one night stand enn kvinner.

– Veldig mange menn føler akkurat det samme, og vil også ha en relasjon. Det er en myte og en klisje at menn er godt fornøyd med bare sex.

LES OGSÅ: Så lang bør første date være

Mister han interessen?

Det er nok også mange som sitter igjen med følelsen av at menn som regel mister interessen etter en one night stand, og ikke hører noe igjen.

Er også dette en myte, eller ligger det noe i det?

IKKE DROPP KONDOMET: I frykt for at det skal gi feil inntrykk, er det mange som dropper kondom - noe som kan gi svært negative følger. Foto: Photographee.eu - Fotolia
IKKE DROPP KONDOMET: I frykt for at det skal gi feil inntrykk, er det mange som dropper kondom - noe som kan gi svært negative følger. Foto: Photographee.eu - Fotolia Vis mer

– Sånn er det nok i en god del tilfeller. Og så blir du veldig skuffet når du oppdager det, siden du ikke trodde at det kunne være så enkelt for den andre parten.

– Som regel har du jo sex fordi du i hvert fall er litt forelsket, ikke bare fordi du er kåt.

Kjøs forklarer at dette også er en av årsakene til at mange dropper kondomet, fordi det er uromantisk og gir feil inntrykk - altså, at de bare er ute etter sex og er forberedet på at det skal skje.

– Hvis det virkelig var slik at folk lå med andre uten at det betydde noe som helst mer enn at det er deilig, ville det nok også være mye mer vanlig å bruke kondom.

Han forklarer at det er ikke er vanlig å forholde seg til sex som noe du gjør, og løsrevne one night stands er derfor ganske spesielt.

Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er hentet frem igjen til glede for nye lesere!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer