FLAU I SENGA?: Har du lett for å bli flau i senga? Slapp av, det meste av det du kanskje synes er pinlig, er ofte helt normalt.  Foto: Arto - Fotolia
FLAU I SENGA?: Har du lett for å bli flau i senga? Slapp av, det meste av det du kanskje synes er pinlig, er ofte helt normalt. Foto: Arto - Fotolia Vis mer

Sex

Sexflausene du ikke skal bry deg om

Gjesping, kjønnshår og ereksjonssvikt. Slapp av, det er helt normalt.

Publisert

Er du en av dem som konstant er litt småstressa når du hopper til køys med noen?

Kanskje du er redd for hvordan du ser ut, eller for å gjøre noe «feil»? Og hva med alle de flaue tingene kroppen plutselig kan finne på, når du aller minst vil eller venter det?

Jo da, det er en del ting vi mennesker synes er fryktelig pinlig i senga. Og for mange kvinner er dette med luft og gass fra enten endetarm eller vagina, noe av det desidert verste som kan skje.

LES OGSÅ: Kikker kjæresten på andre damer?

Luft lager lyd

Under et tidligere nettmøte på KK.no, fikk KKs sex- og samvlisekspert Peder Kjøs et spørsmål fra en litt fortvilet jente. Og problemstillingen var nettopp dette med fiselyder under akten.

Ifølge Kjøs er luft i vagina veldig vanlig under samleie, og ingenting å bry seg om - selv om det kanskje kan føles litt flaut der og da.

- Luft i vagina er noe det kan ta litt tid før man skjønner effekten av. Menn med lite erfaring synes kanskje dette er rart, men det er jo helt naturlig at det kommer luft inn i vagina når man fører penis inn og ut, og at denne luften også blir presset ut, sier han til KK.no, og forteller at han ikke vet om noen metode å unngå dette på:

EKSPERTEN: Peder Kjøs er KKs faste sex- og samlivsekspert, og har regelmessige nettmøter her på KK.no.  Foto: Astrid Waller
EKSPERTEN: Peder Kjøs er KKs faste sex- og samlivsekspert, og har regelmessige nettmøter her på KK.no. Foto: Astrid Waller Vis mer

- Nei, Jeg vet ikke om noe fikst triks for å unngå dette, og kan heller ikke se noen grunn til å prøve.

LES OGSÅ: Hemmeligheten bak et langt ekteskap
 

Hår i baken

Leseren («Silje») lurte også på om dette med kjønnshår er noe menn finner avskrekkende. Og da særlig hårene man har i bakenden.

Til KK.no forteller Kjøs at de fleste menn ikke bryr seg mye om hårveksten «der nede» som vi kvinner kanskje tror.

- Jeg tror ikke veldig mange menn er veldig opptatt av dette. Det er damene selv som definerer en helt absurd standard, gjerne basert på porno, men også på barnslige forestillinger om «renhet» og hva som er «delikat», forteller han:

- Menn synes det er sexy at damer steller seg, fordi dette signaliserer at de er interessert i sex, men for mange av oss tipper det over i det vanvittige når man begynner med «anal bleaching» og slike ting.

LES OGSÅ: Trives best alene i senga

Andre flauser

Er det noen andre pinlige ting mange av oss er redde for at skal skje under akten?

TØTT? IKKE GJESP: Gjesping er ikke et veldig godt tegn under sex, men ganske normalt og vanskelig å unngå hvis du er trøtt.  Foto: drubig-photo - Fotolia
TØTT? IKKE GJESP: Gjesping er ikke et veldig godt tegn under sex, men ganske normalt og vanskelig å unngå hvis du er trøtt. Foto: drubig-photo - Fotolia Vis mer


- Vel, det å gjespe er jo ikke helt bra, men det kan fort skje hvis det er seint på kvelden (eller tidlig om morgenen) og hvis man har drukket en del, sier Kjøs:

- Noen er redde for å prompe på ordentlig, men av en eller annen grunn er dette veldig sjeldent. Ellers er det vel ikke så veldig mye som kan gå galt, er det vel…? For menn er jo liksom den store skrekken å ikke få ereksjon eller at den skal bli slapp underveis, og at man skal komme for fort – og så er det mange damer som synes det er pinlig på egne vegne når dette skjer med mannen.

Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er hentet frem igjen for nye lesere!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer