Sexleketøy

Sexleketøyet alle vil ha

Det er travelt på Kondomeriet om dagen. Og det er særlig én ting som går unna.

TID FOR KOS: - I julen setter man fokus på det nære og kjære, og et sexleketøy kan være en morsom vri på en partnergave, sier Kjersti Antonsen i Kondomeriet. Se hvilket som er mest populært litt lenger ned i saken.  Foto: colourbox.com
TID FOR KOS: - I julen setter man fokus på det nære og kjære, og et sexleketøy kan være en morsom vri på en partnergave, sier Kjersti Antonsen i Kondomeriet. Se hvilket som er mest populært litt lenger ned i saken. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert


Sexleketøy

(OVER) Vibratoren Finger Tingles.
(OVER) Vibratoren Finger Tingles. Vis mer

Bruker du sexleketøy

Forrige helg hadde Kondomeriet den travleste dagen noensinne. Seksualrådgiver Kjersti Antonsen tror årsaken er at sexleketøy er blitt mer akseptert.

Les mer:
Nettsalg av sex-leketøy tar av


Ja, selvfølgelig!
 
731 (64%)
Nei, men jeg vil gjerne prøve.
 
245 (21%)
Nei, jeg er fornøyd uten.
 
119 (10%)
Jeg har prøvd det, men likte det ikke noe særlig.
 
56 (5%)

En morsom vri på pakkene

- Dette gjør også at det sees på som
en flott gave i hyggelige anledninger. I julen setter man fokus på det nære og kjære, og et sexleketøy kan være en morsom vri på en partnergave, sier hun til KK.no, og legger til:

- Har man en deal om å ikke kjøpe gaver til hverandre fordi man har gjort et stort innkjøp tidligere på året, er sexleker populært, tipser hun.

For sexleketøy er neppe bare for de single.

- Er man i et parforhold er dette noe man leker med sammen, det er ikke bare for single. Det har flere og flere nordmenn innsett og det ser vi også på salgstallene våre, sier Antonsen.

Sex til nye høyder

Kvinner vil ha mer sexleker

Svenske Expressen bekrefter også at det er blitt mer og mer populært å fiffe opp sexlivet.

- Kvinner vil ha mer variasjon i sengen enn menn. Om det er det samme hele tiden så har kvinner lett for å miste lysten. Man spiser jo ikke spagetti med kjøttsaus hver dag, sier erotikkpedagogen Ylva Franzén til Expressen.no.

Avisen står bak en undersøkelse med 2800 svenske kvinner, som har svart anonymt på spørsmål om sex. Her kommer det blant annet fram at kvinner liker seksuelle rollespill, og har gjerne sex på jobben og med kolleger.

De sykeste sexleketøyene

Gaven som er ekstra populær

Så det store spørsmålet: Hva ser ut til å bli de mest populære julegavene i år?

Kondomeriet har fått in en ny vibrator, som er veldig populær.

- Her får man en god vibrator i lekkert design. Vibratoren har både vibrasjon og pulsering, og den er vanntett så man kan ta den med se i dusjen. Dessuten får man en lekker gaveeske når man handler disse produktene. I esken finner man et glidemiddel, batterier, en fløyelspose til oppbevaring og en penisring. Når man handler sexleketøy går det mye på følelser, og denne vibratoren, Close2You, føles eksklusiv, forklarer Antonsen.

Og så er det Finger Tingles, som er noe helt unikt. Denne gjør din egen finger om til en vibrator.

- Man setter den på fingeren og slår på knappen. Hvor sterk vibrasjonen blir avhenger av hvor langt ute på fingeren man plasserer leketøyet. Det som er flott med Finger Tingles er at man bruker sin egen finger. Det føles kanskje mer naturlig for de som er skeptiske til erotisk leketøy. Dessuten er den liten og tar ingen plass om man bruker den på klitoris under samleie med partneren, forteller Antonsen.

Sex opp soverommet

Vibrator med ”turbo boost”

Så er det Stubby, som har vært på markedet en stund, og har den blitt veldig populær.

- I år har den blitt forbedret og fått pulseringsrytmer i tillegg til vibrasjon. Dette gir en spennende følelse på vei mot orgasmen. Trykker man inn "turbo boost" knappen får man den sterkeste vibrasjonen uansett hvilket nivå vibrasjonen er stilt inn på. Så om man nærmer seg orgasme, og trenger litt mer futt, kan man trykke inn knappen og få det siste man trenger for å komme seg "over kneika", forteller Antonsen.

- Hva er ditt råd til de som kan tenke seg å gi noe erotisk til sin kjære, men som synes det hele er litt skummelt og pinlig?

Sexleketøy begge elsker

Her er oppskriften til Antonsen:

- En liten leke med et pirrende budskap er hyggelig, og man har noe å glede seg til senere på kvelden. En penisring er uskyldigheten selv og kan gi både ham og henne en annerledes opplevelse. Man må ikke glemme at det er viktig å le sammen. Pakk inn penisringen og legg den på puten hans før dere går og legger dere. Når han har pakket den opp kan dere kikke nærmere på den begge to, og snakke om hvordan den kan brukes. Om latteren og smilet sitter løst er det flott! Man trenger jo ikke å bruke den samme natt heller, men det setter stemningen for hva som kan skje de følgende nettene.

Forspill på en ny måte

Varierende sexvaner

Men om du ikke ønsker å bringe sexleketøy inn i samlivet ditt, er det også helt normalt.

- Folks sexvaner varierer veldig, og så lenge man ikke trår over sine egne grenser kan man ha det godt sammen på utrolig mange måter. Noen er fornøyd med misjonærstillingen, mange ønsker mer variasjon med eller uten seksuelle hjelpemidler og andre igjen klarer seg ikke uten SM-sex. Så lenge begge vil og er fornøyde, er det ingen som trenger å blande seg opp i ens sexliv, sier spesialist i sexologisk rådgivning, Margrete Wiede Aasland, ifølge NRK Puls, som legger til at ikke ”alle” bruker hjelpemidler.

- Det er nok betydelig overdrevet. Mange har glede av å prøve noe nytt og synes det er spennende. Andre forteller at de fullstendig mister lysten når partneren kommer med dette. Man er ikke vrang og prippen av den grunn - det appellerer bare rett og slett ikke til en, sier hun.

God jul med eller uten sexleketøy!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer