Samliv

Sexmytene du ikke skal tro på

Merker egentlig gutta om du «faker»? Svarene får du her!

FAKER DU? Slapp av. Mest sannsynlig vil han aldri finne det ut, forteller sexekspert Tracey Cox. Foto: All Over Press
FAKER DU? Slapp av. Mest sannsynlig vil han aldri finne det ut, forteller sexekspert Tracey Cox. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Er du en av dem som tror at rollespill og sexy undertøy automatisk fører til bedre sex? Da tar du nok feil.

Dette er nemlig en myte - på lik linje med at menn «skjønner» det, hvis du skulle fake en orgasme.

Å «fake» er noe en del av oss gjør i blant, av forskjellige årsaker. En ny studie utført av Askmen.com har faktisk vist at hele én av fire kvinner faker orgasme når de har sex. Og det er nok bare et fåtall av partnerne som er klar over det.

Det sies at kvinner kan få utslett på brystet, økt hjerterytme, rødmende ansikt og følsomt underliv etter en orgasme. Noe av dette er selvsagt sant, men dette gjelder ikke alle.

Det er også en myte at det tar lang tid før kvinnen får orgasme. Selv om det for noen kan ta opptil 40 minutter, finnes det andre som kan komme dit på to minutter - om de er i riktig humør, selvfølgelig.

Ettersom det finnes så mange sexmyter der ute, har den den amerikanske forfatteren og sexeksperten Tracey Cox, sett nærmere på noe av de vanligste.

- Etter å ha skrevet og forsket på sex i 20 år, er det ting som har forandret seg, sier hun til Daily Mail.

Nedenfor får du hennes liste over ting du ikke behøver å tro på når det gjelder sengekos.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


LES OGSÅ: Kan sex egentlig regnes som trening?

1. Sexy undertøy gjør ikke sexen bedre
Han kommer riktignok til å takke deg når han ser at du gjør en innsats for å få tilbake sexlivet, men du skal faktisk ikke behøve å ha på deg sexy undertøy for å få forholdet til å fungere. Ifølge Cox er det heller ikke bevist at undertøy gjør sexen bedre på noe vis - annet enn at partneren kan oppfatte det som spennende og få økt lyst.

2. Snakk om den dårlige sexen
Det er en myte at det er dumt å snakke om sex med partneren din. Ikke dropp samtalene om sexlivet, er Cox' andre bud. Mange av oss har en tendens til å snakke om sex så lenge det er morsomt og bra. Men hva gjør vi når sexen er dårlig? Jo, da blir vi stille. Det er bevist i 100 prosent av tilfellene - vi nekter å snakke om den dårlige sexen. - Ingen surfer gjennom livet uten sexproblemer, er Cox' beskjed. Husk at problemene ikke løser seg av seg selv, og at det er viktig å snakke om dem.

3. Ikke tro på tidsrammene du har blitt fortalt
Mange mener sexen bør vare i cirka 20 minutter og at det kan være sunt å ha en kjappis en gang i blant. Dette er feil, mener Cox. Det tar ikke like lang tid for alle kvinner å nå klimaks! Hvorfor skal dere holde på i 20 minutter om dere begge er ferdige etter fem? Ikke tro på alt du leser. Ha sex til dere begge er tilfredsstilte. Om han blir ferdig først, kan han alltids gjøre deg ferdig på andre, spennende måter.

4. Rollespill passer faktisk ikke for alle
Er dere begge utadvendte personer med haugevis av selvtillit kan rollespill være et morsomt innspill i sexlivet, men for de fleste så er det altså ikke slik. Mange av oss har dessverre skavanker vi ikke er fornøyde med, eller sliter litt med selvtilliten når vi er nakne med en partner. Hvordan skal man kunne spille en sexy skuespillerrolle når man sliter med å være seg selv? Husk på dette neste gang du tar med noen hjem fra byen, eller overrumpler noen med kostymer fra nattbordskuffen.

5. God sex reflekterer ikke nødvendigvis et godt forhold
Det er forsket på flere ganger - man har kanskje best sex når man har sterke følelser i en eller annen grad. Sexen kan være knallgod enten du er nyforelsket eller skikkelig forbanna. Tro derfor ikke at forholdet er perfekt igjen med en gang dere har god sex. Det kan hende partneren din bare er dritsur. Sinnasex er god sex, men den er ikke sunn, mener Cox.

Visste du forresten at det er lettere å bli seksuelt tiltrukket av mennesker du ikke er glad i? Er du for god venn med kjæresten din, kan dette faktisk ødelegge litt av spenningen i sexlivet! Kanskje det er derfor det er sunt å krangle?

LES OGSÅ: Slik kan du trene deg til orgasme

SANT ELLER USANT? Bra sex gjør ikke forholdet bedre, mener sexekspert Tracey Cox.  Foto: Thinkstock.com
SANT ELLER USANT? Bra sex gjør ikke forholdet bedre, mener sexekspert Tracey Cox. Foto: Thinkstock.com Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer