Barn

Sextips for ferske foreldre

Er sexlivet litt skakkjørt etter at dere fikk barn? Slik får dere sving på sakene igjen.

Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Barnegråt, såre ammepupper og søvnmangel. Kanskje ikke det beste utgangspunktet for et harmonisk og spennende sexliv.Mange, for ikke å si de fleste, par opplever at dynamikken dem imellom endres når det kommer barn inn i forholdet. Man er ikke lenger bare kjærester, men også foreldre - gjerne slitne sådanne. Og en stund er det gjerne alt man orker å forholde seg til. Det er helt normalt. Men en eller annen gang er det naturlig å la sex få en plass i livet igjen. For noen skjer dette relativt kjapt, andre trenger lenger tid på å gjenoppdage den delen av parforholdet.
 • Sex med barn i huset
 • De amerikanske samlivsrådgivene Anne Semans og Cathy Winks har skrevet boken «The Mother's Guide to Sex». Her er noen av deres tips for hvordan man kan få sexlivet på skinner igjen.

  Omdefiner

  Må sex være det samme som før? Har det vært full stopp på den fronten en stund kan dere ikke vente at det brått skal gå fra null til hundre i sengehalmen. Særlig for kvinnen kan det ta tid å betrakte kroppen som annet enn rugemaskin, produsent for babymat og omsorgsgiver. Start med å være kjærlige mot hverandre. Ta dere tid til noen lange kyss på morgenkvisten, stryk på hverandre når dere passerer hverandre, møt blikket til den andre. På denne måten blir dere oppmerksomme på hverandre som kjærester igjen, og legger dermed grunnlaget for et videre godt seksualliv.
 • Veien ut av sexdvalen
 • Kom på bølgelengde igjen

  Ikke snakk om barnet eller barna hele tiden. Klart det er nærliggende og fristende å gjøre det; det er jo tross alt dem som oppleves som det viktigste i livet nå. Men dere pratet da om andre ting før? Ta opp igjen temaer som pleide å engasjere dere og hold samtalene, kjæreste- og voksenkontakten vedlike.
 • Få lyst på lyst
 • Vær kreative

  I stedet for at dere skal ut av huset når dere engasjerer barnevakt, kan dere sende barnevakten og barna/barnet ut på en laaang trilletur eller tur i parken. Avtal tidligste tidspunkt for når de skal være tilbake. Da vet dere hvor mye tid dere har for dere selv hjemme og kan utnytte tiden til fulle. Bilturer med bare dere to eller en rusletur i skogen kan også være veldig inspirerende. Det er nesten som å være tenåringer igjen og måtte lure seg unna foreldrene sine.
 • 6 uker til bedre sex
 • 21 små triks for storslagen sex
 • Vær spontane

  Gjenoppdag stua. Dere trenger ikke slokne foran fjernsynet når ungene er i seng. Men innta gjerne sofaen sammen. Ta en dusj sammen og ha en kosestund på badet, eller bruk kjøkkenbenken til noe helt annet enn matlaging. Sex må ikke skje på soverommet.
 • Få spontaniteten tilbake i sexlivet
 • Den store supersex-guiden
 • Vær realistiske

  Ok. Det er ikke alltid kroppen fungerer som ønsket når den stadig kreves av små barn. Noen ganger kan det blir for mye intimitet, og kroppen varsler når den trenger å være litt i fred. Det er greit å ikke alltid flomme over av kåtskap og sexhunger. Også mannen kan oppleve at sexlysten reduseres, fordi kvinnen er blitt mamma og ikke lenger utelukkende er kjæreste og partner.Klarer dere begge å akseptere naturligheten i dette, vil det fjerne mye av stresset som kan oppleves når lysten ikke melder seg. Er dere begge avslappet er sjansene lagt større for at lysten oppstår igjen enn om sex(-mangel) blir en stressfaktor.Mange kvinner opplever at sex blir bedre etter at de er blitt mødre, mye fordi de har fått et nærmere forhold til kroppen sin og vet mer om hvordan den fungerer.
 • Sex uten akrobatikk
 • LES OGSÅ:
 • Har du et bøllebarn?
 • Slik takler dere skrikerungen
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer