- Jeg anbefaler en sjokoladeparfait med amaretto som valentinsdessert, sier Sverre. Og deler gjerne oppskiften med kk.nos lesere.
- Denne oppskiften er nok til 8 personer, for det er så vanskelig å lage mindre porsjoner enn det. Men den frosne blandingen holder seg en stund, sier Sætre.
Sverres valentinsdessert
150 gram melkesjokolade (gjerne Valrhona)
125 gram créme fraîche
2 eggeplommer
3 ss amaretto (cognac kan også brukes)
20 gram sukker
1,5 dl kremfløte
1 vaniljestang
Smelt sjokoladen i vannbad. Skrap ut frøene av vaniljestangen og bland dem sammen med créme fraîche, amaretto og sukker i en kjele. Gi det hele et oppkok. Tøm blandingen over eggeplommene og visp det hele sammen. Bland inn den smeltede sjokoladen. Pisk fløten til krem og vend kremen inn i sjokolade- og eggeblandingen.
Blandingen fryses inn i porsjonsformer og tas ut av fryseren (settes i romtemperatur) om lag et kvarter før servering.
- Jeg pleier å fryse inn parfaiten i hjerteformer, men man kan også bruke muffinsformer, for eksempel. Pynt gjerne med røde, friske bær, sier Sætre.
For virkelig å understreke romantikken i det hele, spiser dere selvsagt av samme skål - eller mater hverandre.
LES MER OM VALENTINSDAGEN PÅ KK.NO: