Dessert

Sexy valentinsdessert

Skal du diske opp med et kjærlighetsmåltid, bør du sørge for å sette et skikkelig punktum.

Sexy valentinsdessert
Publisert
Sist oppdatert
Sverre Sætre er kokk og konditor. Han lager de deiligste sjokolader, kaker og desserter, og forteller oss gjerne hva som passer når kjærligheten skal feires på valentinsdagen.- Jeg anbefaler en sjokoladeparfait med amaretto som valentinsdessert, sier Sverre. Og deler gjerne oppskiften med kk.nos lesere.- Denne oppskiften er nok til 8 personer, for det er så vanskelig å lage mindre porsjoner enn det. Men den frosne blandingen holder seg en stund, sier Sætre. Sverres valentinsdessert 150 gram melkesjokolade (gjerne Valrhona)125 gram créme fraîche2 eggeplommer3 ss amaretto (cognac kan også brukes)20 gram sukker1,5 dl kremfløte1 vaniljestangSmelt sjokoladen i vannbad. Skrap ut frøene av vaniljestangen og bland dem sammen med créme fraîche, amaretto og sukker i en kjele. Gi det hele et oppkok. Tøm blandingen over eggeplommene og visp det hele sammen. Bland inn den smeltede sjokoladen. Pisk fløten til krem og vend kremen inn i sjokolade- og eggeblandingen. Blandingen fryses inn i porsjonsformer og tas ut av fryseren (settes i romtemperatur) om lag et kvarter før servering.- Jeg pleier å fryse inn parfaiten i hjerteformer, men man kan også bruke muffinsformer, for eksempel. Pynt gjerne med røde, friske bær, sier Sætre. For virkelig å understreke romantikken i det hele, spiser dere selvsagt av samme skål - eller mater hverandre.LES MER OM VALENTINSDAGEN PÅ KK.NO:
 • Kjærlighetsmiddag for to
 • De søteste gavene
 • Røde solbriller
 • Sensuell parfyme
 • Romantisk musikk.
 • Kjærlighetsdrops
 • Godt for den bitre
 • Historien om St. Valentin
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer