Hud

Shop skjønnhet på nettet

Med nettet som kjøpesenter kan du velge og vrake i produkter, merker og priser. Slik får du maks ut av skjønnhetsshopping på nettet.

Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert


5 smarte tips for nettshoppere
1. Bruk Tolldirektoratets valutakurser når du skal regne om priser. Det er nemlig disse kursene som benyttes når det skal vurderes om du slipper toll og moms, og selv ørsmå valutaforskjeller kan bety at du stiger over i momsland hvis pakken din ligger nært opptil 200 kroner i verdi. Gå til toll.no og klikk på «omregningskurser» på forsiden. Og husk at valutakursene svinger – hold deg en femmer eller så unna tollgrensen for å være på den sikre siden.
2. Kjøp sammen med venner! Skal du likevel gå over 200-kronersgrensen når du handler fra utlandet, sparer du penger på å dele frakt- og gebyromkostningene med andre. Dessuten: kjøper dere flere sammen, kan dere alltids bytte innbyrdes hvis dere ikke er helt fornøyd.
3. Se etter merkinger som Verified by Visa eller Mastercard SecureCode for å forsikre deg ytterligere om at netthandlingen er trygg.
4. Vær nøye hvis du må registrere deg for å få handle. Pass på at du ikke huker av for å gi selgeren tillatelse til å la andre bedrifter sende deg epost. Da ender du opp med en innboks full av søppelpost på null komma niks.
5. Forvirret av mål og vekt? Tommer, unser og pund er ikke måleenheter vi vikinger er vant til. Det lureste trikset er å skrive inn det du skal regne om i Google. Lurer du for eksempel på hvor mye 1,7 oz er i milliliter, skriver du rett og slett dette i søkemotoren: «1,7 oz in ml.» Google har et innebygd omregningsverktøy som gir deg svaret på et øyeblikk. Fungerer for en rekke måleenheter, og du kan for eksempel finne ut av hvor langt 30 tommer er i centimeter ved å skrive «30 inches in cm».Dyrt og deilig, tenker vi ofte når det kommer til skjønnhetsprodukter. Kremen gir deg fantastisk hud, men er den verdt en uke med nudler til middag? Hvis svaret er nei, bør du bryne deg på nettshopping. Da kan du få både fin hud og biff hvis du er heldig. Bor du krokete til med dårlig tilgang på parfymerier, er nettet også et utmerket kjøpesenter hjemme i egen stue.

La oss først og fremst avlive myten om at det er skummelt å handle på nett.
– Netthandel er trygt, men man må selvfølgelig ta sine forholdsregler, sier rådgiver i Forbrukerrådet, Ragnhild Amdam. Hun har følgende råd til deg som vil handle på nett:

Viktige råd fra Forbrukerrådet

 • Unngå forskuddsbetaling som går fra konto til konto. Få ting sendt i oppkrav, eller betal med kredittkort. Hvis du betaler med kredittkort, kan du få pengene tilbake fra banken dersom noe går galt og du ikke mottar varen du har kjøpt.
 • Sjekk andres mening om nettbutikken hvis du ikke er kjent med den fra før. Bruk søkemotoren aktivt og les hvilke erfaringer folk har.
 • Sjekk kontaktinformasjonen. En nettbutikk kan se ut til å være norsk, men egentlig operere fra utlandet. Da må du betale toll og moms.

 • Ingen skam å snu. Amdam minner om at netthandel også har en fordel som vanlig butikkhandel ikke kan skilte med:
  – Handler du på nett i Norge, har du 14 dagers angrefrist, slik at du kan få undersøkt varen, sier hun. Det betyr at du kan sende varen tilbake uten at det trenger å være noe galt med den. Liker du den ikke, kan du angre (men det betyr selvsagt ikke at du kan returnere skjønnhetsprodukter som er blitt åpnet og prøvd).

  I Europa kan angrefristen være nede i 7 dager. Fra andre verdensdeler er det ulike regler, og Amdam mener det beste er å lese leveringsbetingelsene, så unngår du overraskelser.
  – Det kan være en lang prosess å returnere varer til utlandet. I tillegg må du søke om å få refundert toll og moms, så det kan bli tidkrevende, sier Amdam. Skulle du støte på problemer, har hun følgende råd:
  – Du kan gjerne snakke med butikken på telefonen, men sørg for å klage skriftlig også, for eksempel via epost. Da har du dokumentasjon på at du har forsøkt å klage, noe som kan være nyttig hvis du for eksempel skal få pengene tilbake fra banken.

  Handle fra Norge eller utlandet?


  Begge deler har sine fordeler. Kjøper du i Norge, har du en omfattende forbrukerlovgivning i ryggen, men må regne med høyere priser. Kjøper du fra utlandet, kan du spare gode penger, men det vil være vanskeligere å returnere produktene, og det kan ta litt tid før de kommer fram.

  Dette bør du kjøpe fra utlandet

 • Produkter du bruker jevnlig og derfor kan spare mye på fordi du kjøper ofte.
 • Produkter som er høyt priset i Norge.
 • Produkter som ikke er å få tak i her hjemme.

 • Dette bør du kjøpe fra Norge

 • Produkter du er usikker på og kan tenkes å ville returnere.
 • Vitamintilskudd og lignende.
 • Styr unna produkter som hevder å ha medisinsk effekt, eller utenlandske vitamintilskudd og lignende. Andre land har andre regler og toleransegrenser enn Norge, og det som er «vitaminer» i utlandet, kan være legemidler i Norge – og det er forbudt å innføre.

 • Hvor mye koster det egentlig å handle fra utlandet?

  Er totalsummen for det du har kjøpt under 200 kroner, betaler du ingenting ekstra. Kosmetikk er tollfritt, men du må likevel betale moms (25 prosent) hvis summen er over 200 kroner, pluss gebyr for fortolling. Husk at frakten inkluderes i kjøpesummen. Gebyret varierer avhengig av hvem som foretar fortollingen for deg. Vanligvis er det Posten. Posten tar 97 kroner for forenklet fortolling (det vil si fortolling av ting med verdi mellom 200 og 1000 kroner), og 196 kroner hvis verdien overstiger 1000 kroner.

  Lønner det seg?

  Som oftest – ja. Skjønnhetsprodukter er ofte ganske mye dyrere i Norge enn i andre land. Å kjøpe fra USA kan i våre dager være spesielt gunstig, siden dollarkursen er historisk svak. Husk at du må betale moms og eventuelle avgifter. Hvis Posten fortoller pakken for deg, blir regnestykket slik:
  Pris i nettbutikk (inkludert frakt)
  + 25 % moms
  + fortollingsgebyr 97 eller 196 kroner
  = Totalsum.
  (Kilder: toll.no og posten.no)

  Så mye sparer du

  Produkt: Shiseido The Skincare Multi-Energizing Cream
  Pris i Norge: kr 485
  Priseksempel på nett: kr 229, Strawberrynet

  Produkt: Dr. Brandt r3p Cream (50ml)
  Pris i Norge: kr 1145
  Priseksempel på nett: kr 681, Strawberrynet

  Produkt: Dermalogica MultiVitamin Power Recovery Masque (75 ml)
  Pris i Norge: kr 504
  Priseksempel på nett: kr 240, Lookfantastic.com

  Produkt: Calvin Klein Eternity Eau de parfum (50 ml)
  Pris i Norge: kr 495
  Priseksempel på nett: kr 216, Strawberrynet

  Produkt: Laura Mercier Moisturizing Foundation
  Pris i Norge: kr 430
  Priseksempel på nett: kr 228, Amazon.com

  5 anbefalte utenlandske

  Strawberrynet
  Et fantastisk vareutvalg, spesielt innen dufter. Har absolutt alle merker du kan tenke deg. De kjøper opp varer fra hele verden, og sender ut fra det landet der varen er skaffet. Billig, og du får mer og mer i lojalitetsrabatt for hver gang du handler.
  Spesiell fordel: Gratis frakt over hele verden.

  Goddess-within.com
  Bredt vareutvalg, som også omfatter en hel rekke gode badeprodukter for deg som liker karbad. De har også en hel rekke merkevarer som ikke er så kjente i Norge, så dette er stedet for deg som liker å eksperimentere.
  Spesiell fordel: Fører Tweezerman-pinsetter, som er fantastisk gode.

  Waxit.dk
  Dansk nettbutikk for deg som er ute etter litt mer spesielle ting. Her finner du produkter for neglestøping, øyevippeforlenging, «tannpiercing» og hårfjerning med voks. Spennende for deg som kanskje leker med tanken på å bli proff, eller hvis du planlegger en skikkelig jentekveld.
  Spesiell fordel: Fører både startpakker og påfyll. Blir du hekta, trenger du ikke blakke deg hver gang du går tom for én ting.

  Lookfantastic.com
  Et mekka for deg som er opptatt av hår, men de har også hudpleie- og makeup-produkter. Ekstra rabatter hvis du registrerer deg som medlem. Har absolutt alt til håret, inkludert børster, smykker og hair extensions.
  Spesiell fordel: Rimelige på luksus-hudpleieprodukter som koster skjorta her hjemme, som Dermalogica og MD Formulations.

  Amazon.com
  Langt mer enn bøker og dvd-er. Her er det «butikker i butikken» – Amazon står for nettbutikken, men varene sendes fra andre varehus. Derfor er utvalget enormt. Varierende hvor billig det er, men prisene er som oftest ganske mye lavere enn i Norge.
  Spesiell fordel: Amazon gir deg produktanbefalinger på grunlag av det du har kjøpt før.

  3 anbefalte norske

  Redbeauty.no
  Godt utvalg av kjente og kjære favorittmerker som Biotherm, Estée Lauder, Clinique og Lancôme. Det perfekte alternativ for deg som ikke har et parfymeri i umiddelbar nærhet.
  Spesiell fordel: Har både ukentlige og månedlige spesialtilbud på
  favorittprodukter.

  Minhud.no
  Et mekka for Dermalogica-elskere. Drives av en hudpleiesalong i Bergen. Selger ikke andre merker, men har til gjengjeld spesialkompetanse på Dermalogica.
  Spesiell fordel: Er du usikker på hva du skal kjøpe, kan du få hjelp til å velge riktige produkter på epost.

  Esthetique.no
  Esthetique-kjeden er kjent for de fleste. Ikke alle produktene er ute for nettsalg, men de har likevel et bredt vareutvalg. Sterke på parfyme, og flott nettbutikk for deg som er glad i godlukt.
  Spesiell fordel: Tilbyr artikler om trender, skjønnhet, hudpleie og makeup.

  LES OGSÅ:
 • Kvinner shopper i fylla
 • Shoppingmekka på nettet
 • Satser på designerklær på nett
 • Mødre elsker nettet
 • 10 nettsteder for kvinner
 • Femina.no: Luksus til lavpris på nettet
 • Tilbehør for ultra-blakke
 • Dumper telefonen for nettet
 • Klikker seg rett til køys
 • Vi elsker nettflørting
 • Foto: All Over Press
  Foto: All Over Press Vis mer
  Bestill med venninner, og spar penger på å dele gebyrene. Foto: All Over Press
  Bestill med venninner, og spar penger på å dele gebyrene. Foto: All Over Press Vis mer
  Netthandel er trygt, mener Forbrukerrådet. Foto: All Over Press
  Netthandel er trygt, mener Forbrukerrådet. Foto: All Over Press Vis mer
  Strawberrynet gir lojalitetsrabatt for hver gang du handler.
  Strawberrynet gir lojalitetsrabatt for hver gang du handler. Vis mer
  Goddess-Within.com fører Tweezerman-pinsetter.
  Goddess-Within.com fører Tweezerman-pinsetter. Vis mer
  Danske Waxit.dk har produkter for bl.a. neglestøping og vippeforlenging.
  Danske Waxit.dk har produkter for bl.a. neglestøping og vippeforlenging. Vis mer
  Lookfantastic.com for deg som er opptatt av håret.
  Lookfantastic.com for deg som er opptatt av håret. Vis mer
  Amazon.com er mer enn bøker og dvd-er.
  Amazon.com er mer enn bøker og dvd-er. Vis mer
  Redbeauty.no har månedlige spesialtilbud.
  Redbeauty.no har månedlige spesialtilbud. Vis mer
  Minhud.no har spesialisert seg på Dermalogica-produkter.
  Minhud.no har spesialisert seg på Dermalogica-produkter. Vis mer
  Esthetique-kjeden har også egen nettbutikk.
  Esthetique-kjeden har også egen nettbutikk. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer