Grønn Lue

Singel? Ikke glem dette luetrikset!

Grønn eller rød - hvilken farge skal vi velge, igjen?

KAN DU LUEREGLENE?: Den Norske Turistforeningen (DNT) har innført egne fjellsjekkeregler: Grønn lue betyr ledig, rød lue betyr opptatt og oransje betyr kanskje åpen for kontakt. Foto: DNT/Elin Hansson
KAN DU LUEREGLENE?: Den Norske Turistforeningen (DNT) har innført egne fjellsjekkeregler: Grønn lue betyr ledig, rød lue betyr opptatt og oransje betyr kanskje åpen for kontakt. Foto: DNT/Elin Hansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Jakter du på drømmemannen?

Da er det bare å ta på seg en grønn lue og komme seg til fjells i hui og hast.

Å bruke en lue for å vise at man er singel når man går tur i fjellet, har nemlig tatt helt av.

Startet som en aprilspøk

Luemerkingen kan vi takke Den Norske Turistforeningen (DNT) for.

Først var det ment som en aprilspøk at single skulle gå med grønne luer i fjellet, og i røde dersom de var opptatt, men så eksploderte det i sosiale medier.

Det var helt tydelig at vi ønsket oss en enklere måte å finne romantikken på, og ifølge foreningen blomstrer det nå av grønne luer på vidda.

- Luetrikset lever i beste velgående, og det er en ypperlig måte å treffe andre single på, siden luen gjør det så lett å se om noen er tilgjengelig eller ikke, sier kommunikasjonsrådgiver Mari Stephansen i DNT til KK.no.

Fjellet topp for sjekking

Men hvorfor er det så bra å sjekke på fjellet, da?

- Jeg tenker at fjellsjekking har vært hot helt siden Edvard Grieg traff budeie Gjendine Slålien på Gjendebu på slutten av 1800-tallet. På fjellet er vi naturlige, og her er det lett å begynne å prate med hverandre, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer