Helse & Livsstil

Singellivet farlig for hjertet

Bor du alene, kan det bokstavelig talt tære på hjertet.

Singellivet farlig for hjertet
Publisert
Sist oppdatert
Her kan du lese mer om hjertesunne aktiviteter:

 • Jill Jahrmann om hjertesunn trening
 • Om menneskehjertet i Wikipedia
 • Landsforeningen for hjerte- og lungesyke
 • Danske forskere har studerte aleneboende kvinner over 60 og menn over 50, og konklusjonen er klar: de som bor alene, har større sjanse for å få angina og hjerteinfarkt enn de som bor med en partner.De danske forskerne studerte data som omfattet mer enn 138 000 voksne i området rundt Århus. - Risikofaktorene for hjertesykdommer akkumuleres hos mennesker som lever alene, sier dr Kristen Nielsen, som ledet studien, til BBC Health News. - Det å leve alene er en risikofaktor som allmenleger bør ta med i betraktning - og det kan bli nødvendig å kontalte mennesker som lever alene og informere dem om hvordan de kan minske risikoen for å bli syke, sier Nielsen.Men sannsynligvis er det ikke solotilværelsen i seg selv som er farlig for hjertet, men konsekvensene den ofte har. De som bor alene røyker mer og spiser dårligere enn andre, og det er disse vanene som forårsaker hjerteproblemene.- Livsstilsvaner som røyking og dårlig kosthold, som ofte er forbundet med å leve alene, er et større problem enn alenetilværelsen i seg selv, sier Ellen Mason i British Heart Foundation.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer