Single

Single kaster lengst blikk

Kvinner uten kjæreste bruker lengre tid på å vurdere menn.

Hvis du er singel bruker du lenger tid på å vurdere om en mann er attraktiv eller ei. Foto: colourbox.com
Hvis du er singel bruker du lenger tid på å vurdere om en mann er attraktiv eller ei. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Kvinner uten kjæreste ikke er noe særlig mer begeistret for det motsatte kjønn enn sine opptatte medsøstre – men de bruker lengre tid på å vurdere dem, viser en ny studie,ifølge forskning.no.Les også: Defor bør du forelske degVurderer vi menn annerledes avhengig av om vi har kjæreste eller ikke? Ifølge studien er svaret tja.Forskere ved The Kinsey Institute for Research in Sex, Gender and Reproduction ved Indiana University eksponerte 59 gutter og 56 jenter i alderen 17 til 26 år for 510 fotografier av personer av motsatt kjønn, og ba dem om å vurdere hvor maskuline/feminine de var, hvor tiltrekkende de var og om de gjorde spesielt inntrykk.

Ingen forskjell hos guttene

Resultatene fra studien viste at det ikke var noen forskjell i vurderingene hos jenter med og uten kjæreste – men de single jentene viste større interesse for bildene og brukte lengre tid på å vurdere dem.Les også: Lyst på kjæreste?Interessant var det også at det ikke var noen slik forskjell å spore hos guttene.- Dette kan gjenspeile kjønnsforskjeller i forplantningsstrategier som er i spill når vi skal vurdere potensielle partnere, heter det i rapporten, som er forfattet av Heather Rupp med kolleger og publisert i Human Nature.Forskerne tror at det å ha kjæreste kan påvirke måten jenter oppfatter et mannlig ansikt på, selv om den bevisste vurderingen av guttene ikke endres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer