Sitrusfrukter

Sitrusfrukter: Enda en god grunn til å få det i seg

Rike på C-vitaminer, styrker opptaket av jern og kan redusere risikoen for sykdom.

SITRUSFRUKTER: Sitrusfrukter smaker ikke bare godt, de er også proppfulle av vitaminer kroppen din har godt av!  Foto: Shutterstock
SITRUSFRUKTER: Sitrusfrukter smaker ikke bare godt, de er også proppfulle av vitaminer kroppen din har godt av! Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Nå er vi inne i desember, og for mange er det bare én måte å sparke i gang julemåneden på; nemlig ved å spise klemetiner.

For oss i KK.no-redaksjonen er frukten selve smaken av jul, og den gir oss umiddelbare assosiasjoner til varme sokker, kvalitetstid foran peisen og «Love Actually».

Også de rene helsegevinstene er mange.

LES OGSÅ: Paprika kan holde deg frisk

Proppfulle av C-vitamin 

Klementinen er nemlig en del av sitrus-familien, og godsakene er som kjent poppfulle av C-vitamin – men stadig oppdages det nye egenskaper.

Nå viser en undersøkelse gjort av American Journal of Clinical Nutrition at personer som får i seg én eller flere porsjoner med frukter som er rike på Vitamin C om dagen, reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer med 14 prosent.

I tillegg så man at sjansen for tidlig død gikk ned med 20 prosent sammenlignet med dem som spiste mindre enn tre porsjoner i uken. 

Med andre ord kan du spise klementiner med veldig god samvittighet i julen!

LES OGSÅ: Hvilken juice inneholder mest c-vitamin?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer