Hårvask

Sjampoen som gir deg i både pose og sekk

Den er uten sulfater - og ja, den skummer.

PRIS: KR.95: Sjampo og balsam koster kr.95 per stykk, og den nye serien finnes hos kosmetikkforhandlere, som Vita, Lindex og Cubus. Foto: Per Ervland
PRIS: KR.95: Sjampo og balsam koster kr.95 per stykk, og den nye serien finnes hos kosmetikkforhandlere, som Vita, Lindex og Cubus. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OM SULFATER:

Sulfater er overflateaktive stoffer som vanligvis er de rengjørende og skummende ingrediensene i produkter som tannkrem, såper og sjampoer. Blant andre: sodium lauret sulfate/ammonium laureth sulfate eller sodium lauryl sulfate/ammonoium lauryl sulfate.

I den nye hårpleieserien er sulfatene erstattet med andre skummende ingredienser som kanskje høres like ut, men som altså ikke er sulfater (sodium lauryl sulfoacetate, dosodium laureth sulfosuccinate, sodium lauryl sarcosinate, coco-betaine, sodium cocoyl isethionate og decyl glucoside).

L’Oréal står bak flere sjampoer – noen av dem selges kun hos frisøren, mens andre får du tak i på matbutikken. Nå kommer kosmetikkgiganten med en helt ny hårpleieserie, Hair Expertise, som skal ligge et sted midt i mellom frisør- og butikksjiktet. Både når det gjelder pris og kvalitet. I tillegg er den uten sulfater – og derfor enda mer skånsom mot hår og hodebunn. SE OGSÅ: Hårtabben som gjør deg 20 år eldre

Kan irritere

- Sulfater, som er et vanlig stoff i produkter som såpe, tannkrem og sjampo, er en ingrediens som får det til å skumme godt. Noe de fleste synes er deilig, sier Hanne Karud ved L’Oréal. Men sulfater er ikke blant de mest skånsomme stoffene.- Sulfater kan irritere hodebunnen. For å si det slik, hvis du får sjampo i øynene, svir det. Og det som gjør at det svir, er sulfatene, forklarer hun. Sulfater er også røffere mot håret ditt.- De åpner skjellagene i hårstrået ganske godt opp, hvilket kan føre til sprøtt og slitt hår. Sulfatfrie produkter er mye mer skånsomme mot både hår og hodebunn, sier L’Oréal-frisør Carina Fischer.(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Skummer godt

Karud kan fortelle at forespørselen etter sulfatfrie sjampoer har økt, og at L’Oréal derfor har sto tro på den nye hårpleieserien denne våren.- Det er vår første serie uten sulfater, og kunden får kvalitet til en rimelig pris. Men har du prøvd sulfatfrie sjampoer før, har du kanskje et spørsmål på tunga nå: Kommer den til å skumme? Med Hair Expertise-sjampoen skal du få både pose og sekk, ifølge Karud.- Den er som vanlige frisørsjampoer, som kanskje ikke skummer så ekstremt som dem du kjøper på dagligvarebutikken, men allikevel nok til at du får den herlige følelsen. Nå anbefaler vi også å vaske håret to ganger med sjampo, og da skummer det ekstra godt.For deg som lurer: Undertegnede har testet sjampoen og balsamen - og ja, sjampoen skummer godt. Har du prøvd serien, eller har du andre sulfatfrie tips? Del dem gjerne med andre lesere i kommentarfeltet under. Når kommer den i butikk? Hair Expertise lanseres i februar – hovedsakelig hos såkalt faghandel, som Vita, Lindex og Cubus. Serien kommer i tre kategorier. Ever Pure for farget hår, Ever Sleek for krusete, uregjerlig hår og Ever Strong for tynt og sprøtt hår.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer