Sminke Gjennom Tiårene

Sjekk stilen som er tilbake

Carey Mulligan har gitt den ikoniske Twiggy-looken en moderne, mer anvendelig vri.

REVOLUSJONERENDE: Skuespiller Carey Mulligan har tonet ned og modernisert den dramatiske og ikoniske sminken til supermodell Twiggy, men begge har et litt barnlig og søtt uttrykk med mye drama og fullt fokus på øynene med eyeliner og falske vipper.  Foto: All Over Press
REVOLUSJONERENDE: Skuespiller Carey Mulligan har tonet ned og modernisert den dramatiske og ikoniske sminken til supermodell Twiggy, men begge har et litt barnlig og søtt uttrykk med mye drama og fullt fokus på øynene med eyeliner og falske vipper. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Du trenger ikke å være supermodell for å lære sminketriks av den aller første av dem – Twiggy. Hun som inspirerte en hel generasjon. Twiggys barnlige uskyld og småpikeaktige look revolusjonerte og inspirerte en hel generasjon. Sminken var dramatisk og nyskapende, med naturlig hud, nude lipgloss og store, runde, dukkeaktige øyne med falske vipper både oppe og nede. Den kraftige øyesminken – gjerne med sterke farger – dominerte «The Swinging Sixties». (Saken fortsetter under bildet.)

Slik får du looken

Trinn 1: Start med renset hud og la fuktighetskremen trekke godt inn i huden. Påfør en lett foundation i et veldig tynt og naturlig lag. Har du fregner, bør du være stolt av dem og la dem synes gjennom sminken. Legg en primer på øynene, bruk concealer der du trenger det og avslutt med et tynt, lett lag pudder over hele ansiktet.Trinn 2: Legg en pastellfarget øyeskygge – den trenger ikke å være blå – over hele øyelokket, opp til og inn i globalen. Trinn 3: Bruk en liten, tett øyeskyggekost og en mørk grå eller svart øyeskygge til å skyggelegge globallinjen din. Dus den gjerne litt, men den buede linjen i globalen skal være tydelig og markert hvis du vil ha en autentisk 60-tallslook. TIPS: Det er enklere å se hvor du skal legge skyggen i globalen hvis du har speilet litt nedenfor øyet, lener hodet litt bakover og ser ned i speilet mens du legger skyggen.TIPS: For en enda mer dramatisk look, kan du bruke en eyeliner til å tegne buen i globalen, men sørg for at du har stødige hender – dette krever presisjon!Se flere bilder av Twiggy her:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer