Sminke Gjennom Tiårene

Sjekk stilen som er tilbake

Carey Mulligan har gitt den ikoniske Twiggy-looken en moderne, mer anvendelig vri.

REVOLUSJONERENDE: Skuespiller Carey Mulligan har tonet ned og modernisert den dramatiske og ikoniske sminken til supermodell Twiggy, men begge har et litt barnlig og søtt uttrykk med mye drama og fullt fokus på øynene med eyeliner og falske vipper. Foto: All Over Press
REVOLUSJONERENDE: Skuespiller Carey Mulligan har tonet ned og modernisert den dramatiske og ikoniske sminken til supermodell Twiggy, men begge har et litt barnlig og søtt uttrykk med mye drama og fullt fokus på øynene med eyeliner og falske vipper. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Du trenger ikke å være supermodell for å lære sminketriks av den aller første av dem – Twiggy. Hun som inspirerte en hel generasjon.

Twiggys barnlige uskyld og småpikeaktige look revolusjonerte og inspirerte en hel generasjon.
Sminken var dramatisk og nyskapende, med naturlig hud, nude lipgloss og store, runde, dukkeaktige øyne med falske vipper både oppe og nede.

Den kraftige øyesminken – gjerne med sterke farger – dominerte «The Swinging Sixties».

(Saken fortsetter under bildet.)


Slik får du looken

Trinn 1: Start med renset hud og la fuktighetskremen trekke godt inn i huden. Påfør en lett foundation i et veldig tynt og naturlig lag. Har du fregner, bør du være stolt av dem og la dem synes gjennom sminken. Legg en primer på øynene, bruk concealer der du trenger det og avslutt med et tynt, lett lag pudder over hele ansiktet.

Trinn 2: Legg en pastellfarget øyeskygge – den trenger ikke å være blå – over hele øyelokket, opp til og inn i globalen.

Trinn 3: Bruk en liten, tett øyeskyggekost og en mørk grå eller svart øyeskygge til å skyggelegge globallinjen din. Dus den gjerne litt, men den buede linjen i globalen skal være tydelig og markert hvis du vil ha en autentisk 60-tallslook.

TIPS: Det er enklere å se hvor du skal legge skyggen i globalen hvis du har speilet litt nedenfor øyet, lener hodet litt bakover og ser ned i speilet mens du legger skyggen.

TIPS: For en enda mer dramatisk look, kan du bruke en eyeliner til å tegne buen i globalen, men sørg for at du har stødige hender – dette krever presisjon!

Se flere bilder av Twiggy her:


Trinn 4: Bruk en god eyeliner – enten en flytende liner, krem- eller gelliner – og en tynn, spiss eyelinerkost. Line langs øvre vippekant, helt fra indre til ytre øyekrok. Du kan la streken være ganske tykk, men sørg for at den er tynnere i indre øyekrok enn i midten. Forleng så streken i ytre øyekrok og før den litt opp mot enden av brynet ditt for å lage den klassiske «flicken», som skal slutte i en spiss for denne looken.

LES OGSÅ: Få perfekt eyeliner hver gang

TIPS: Også her bør du ha speilet litt lavere enn øyehøyde og se ned i speilet mens øynene er nesten lukket. Da unngår du at eyelineren smitter over på øyelokket, og det er enklere å få streken jevn.

Trinn 5: For den autentiske Twiggy-looken kan du tegne på noen ekstra vipper på den ytre delen av nedre vippekant også. Pass på at du bøyer dem litt utover og avslutter dem i en spiss.

TIPS:Du kan også lime på punktvipper langs nedre vippekant. Lange undervipper var et av Twiggys varemerker.

Trinn 6: Bruk en skrå øyebrynskost og en brun øyeskygge eller brynskygge som er litt lysere enn øyebrynene til å definere brynene dine, men hold dem så naturlige som mulig.

Trinn 7: Påfør raust med mascara og lange, tette løsøyevipper. Falske vipper er helt nødvendig for denne looken, og jo tettere de er, jo bedre.

Twiggy var berømt for å bruke tre par falske vipper samtidig!

LES OGSÅ: Slik setter du på falske øyevipper

Trinn 8: Legg en veldig naturlig rouge midt på kinnet og dus den litt opp langs kinnbeina, ut mot tinningen. Rougen skal bare gi deg litt farge i kinnene. Denne looken handler virkelig om øynene, så hold alt annet nøytralt.

Trinn 9: Påfør en naturlig, nøytral lipgloss for en litt mer moderne vri, eller bruk bitte litt foundation på leppene for en autentisk 60-tallslook med nesten utviskede lepper.

Moderne tolkning

Skuespiller Carey Mulligan er blant dem som lar seg inspirere av Twiggys ikoniske look.

Hennes variant er dog svært modernisert og mindre dramatisk. Dermed er den kanskje også mer anvendelig og aktuell for deg å kopiere.

(Saken fortsetter under bildet.)


Kilde: «Style Me Vintage» av Katie Reynolds

Elsker du sminketips?

Følg med på KK.no framover, så får du med deg tips, triks og inspirasjon fra alle tiårene fra 1920 til 1990.

Se de andre artiklene i serien her:
 • 1920-tallet: Dramatisk og melankolsk, som på Clara Bow og Marion Cotillard.
 • 1930-tallet: Sexy og søvnig, som på Marlene Dietrich og Drew Barrymore.
 • 1940-tallet: Glamorøst og feminint, som Rita Hayworth og Paloma Faith.
 • 1950-tallet: Sexy og glamorøst, som Marilyn Monroe og Scarlett Johansson.
 • 1960-tallet: Elegant og klassisk, som Audrey Hepburn og Natalie Portman.
 • 1970-tallet: Sunt og solkysset, som Farrah Fawcett og Kate Hudson.

  MODERNE: Carey Mulligan kombinerer dramatisk øyesminke og falske vipper med bleke, nøytrale lepper og nesten fraværende rouge. Foto: All Over Press
  MODERNE: Carey Mulligan kombinerer dramatisk øyesminke og falske vipper med bleke, nøytrale lepper og nesten fraværende rouge. Foto: All Over Press Vis mer
  INSPIRASJON: Twiggy sminket øynene til de ble nesten dukkeaktige. Lær noen av disse triksene for å få øynene til å se større ut. Foto: All Over Press
  INSPIRASJON: Twiggy sminket øynene til de ble nesten dukkeaktige. Lær noen av disse triksene for å få øynene til å se større ut. Foto: All Over Press Vis mer
 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer