Helse & Livsstil

Sjekkliste for ferien

Sommerferietiden er like om hjørnet. Er du lur, sørger du for å ha orden i sysakene en god stund før du pakker kofferten - så slipper du ubehagelige overraskelser.

Det kan være greit å forberede seg noe mer enn dette...
Det kan være greit å forberede seg noe mer enn dette... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
1. Sjekk passet og sørg for at det ikke er utgått. Vanlig behandlingstid for å få nytt pass er 10 dager, men det tar som oftest lengre tid ved inngangen til ferietiden. Ta med det gamle passet på passkontoret, i tillegg till passfoto (NB! det er nå skjerpede krav til passfoto), legitimasjon (det gamle passet kan brukes hvis det er mindre enn 3 måneder siden det gikk ut), utfylt passøknad og penger eller kort til å betale passet med. Pass koster 990 kroner for voksne over 18 år, og 420 kroner for barn. Mer om pass kan du lese her.

2. Sørg for å være vaksinert. Reisebyråene forteller deg som oftest hvilke vaksiner du må ha for ditt valgte feriemål, men skal du for eksempel bakcpacke og ikke har noen spikret reiseplan, kan det være greit å holde rede på hva du trenger i hvilke land. Oversikt over reisevaksiner og land finner du på nettidene til Folkehelseinstituttet.

3. Stopp eller få ettersendt post og aviser. Posten kan du stoppe eller få ettersendt via nett. Aftenposten har en egen nettside for ferieservice, hvor du kan omadressere eller stoppe abonnementet i ferien.

4. Betal regninger eller legg dem inn på forfall i nettbanken - spesielt hvis du skal være lenge borte. Så slipper du å komme hjem til en bolig uten strøm, for eksempel.

Det kan være greit å forberede seg noe mer enn dette...
Det kan være greit å forberede seg noe mer enn dette... Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer