Sex

Sjekkliste for sex

Er du sikker på at dere bør ligge med hverandre?

- Det er som å hoppe i fallskjerm. Føler du deg trygg kan du nyte opplevelsen på en helt annen måte, sier samlivsrådgiver Gabrielle Morrissey. Foto: colourbox.com
- Det er som å hoppe i fallskjerm. Føler du deg trygg kan du nyte opplevelsen på en helt annen måte, sier samlivsrådgiver Gabrielle Morrissey. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Har du et godt sexliv? Gabrielle Morrissey er en av Australias mer anerkjente og profilerte samlivs- og seksualrådgivere.

Hun jobber for at folk skal ha et positivt forhold til sex og seksualitet.

- Seksualiteten vår bør være en positiv del av livet, noe vi kan glede oss over, skriver hun i avisen The Sunday Telegraph.

- Men for å oppnå dette må vi tenke på andre ting enn bare å lære nye teknikker. Vi må også forsøke å senke engstelsen vi har rundt sex og unngå ønskede konsekvenser av sex.

Mer trygghet, større glede

Ifølge Morrissey har vi større glede av sex når vi føler oss trygge i situasjonen.

Når vi kan eliminere alle bekymringer knyttet til aktiviteten kan vi konsentrere oss utelukkende om det som føles bra. Seksuell selvtillit gir mer lyst, og det kan du lese mer om her.

- Det er som å hoppe i fallskjerm. Føler du deg trygg kan du nyte opplevelsen på en helt annen måte, sier samlivsrådgiveren.

Hun får ofte spørsmål om når det er ok å ha sex med noen, enten det er for første gang overhodet, eller for første gang i et forhold.

Morrissey understreker at svaret må være opp til den enkelte, men anbefaler at du tar en runde på disse tre sjekkpunktene før du kaster klærne:

1. Snakk med partneren din om sex

Fortell om ditt syn på sex, din glede av sex og still spørsmål om det du lurer på når det gjelder partneren. Hvis dere ikke kan gjøre dette sammen, hvordan kan dere da være nakne sammen, undrer Morrissey.

 • 6 uker til bedre sex

 • 2. Snakk med noen andre om sex

  Dette punktet gjelder fortrinnsvis de yngste. Snakk med en eldre person om valget om å ha sex før du har det. Det er nemlig ikke sikkert at du vet så mye om sex som du tror.

  Det å gå til sengs med noen er ofte den første voksne handlingen unge mennesker foretar seg. Dersom du er klar for dette, bør du også være i stand til å reflektere rundt valget med en annen voksen.

  3. Beskytt deg selv og partneren din

  Sex er så mye bedre når ikke tanken om kjønnsykdommer og ufrivillig graviditet spøker i bakhodet.

 • Den store kondomtesten

 • Vet du nok om sikker sex? Test deg selv her.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer