Studier av de 139 «sjokoholikerne» viste at sjokolade kan ha samme effekt på hjertet som Aspirin - blodet fortynnes slik at det ikke oppstår blodpropper. Da forskerne sammenlignet blodet fra sjokoholikerne med blodet fra studiedeltakere som ikke spiste sjokolade, viste det seg at blodet fra de sjokoladeglade brukte lengre tid på å klumpe seg enn blodet fra de sjokolade-frie.
Betyr dette at du nå kan kaste deg over sjokoladehylla av, bokstavelig talt, hjertens lyst? Dessverre ikke. Men nok en gang viser det seg at moderate mengder mørk sjokolade er bra for kroppen din.
Professor Diane Becker ved Johns Hopkins anbefaler rundt to spiseskjeer mørk sjokolade hver dag.
- [...]kjemikaliet i kakaobønner har en biokjemisk effekt som ligner på effekten av Aspirin, det reduserer sjansen for at blodet klumper seg, noe som kan være dødelig dersom en propp former seg og blokkerer en blodåre, slik at man får hjerteinfarkt, sier Becker til BBC.
- Å regelmessig spise litt sjokolade eller drikke varm kakao er sannsynligvis bra for helsa, så sant folk ikke spiser for mye av det, og for mye av den typen sjokolade som inneholder mye smør og sukker, sier Becker.