Sjokolade

Sjokolade like bra som trening

For hjertet ditt, ihverfall.

For blodpumpa er det ett fett om du trener eller spiser litt mørk sjokolade.    Foto: www.imagesource.comAll Over Pres
For blodpumpa er det ett fett om du trener eller spiser litt mørk sjokolade. Foto: www.imagesource.comAll Over Pres Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Mørk sjokolade kan redusere risikoen for hjerteinfarkt eller slag med hele tjue prosent. Dette melder Telegraph.

En studie gjort ved University of Adelaide viser at sjokolade ikke bare gjør deg glad og fornøyd. Det er like sunt for hjertet ditt som 30 minutter med trening.

Mørk sjokolade

Men før du skulker treningstimen og legger deg på sofaen med en stor Stratos: Det er mørk sjokolade som gjelder. Den mørke sjokoladen inneholder mer ekte kakaobønner enn annen sjokolade. Se etter sjokolade som inneholder minst 60 prosent kakao, så kan du spise den med ekstra god samvittighet.

Les også: Mørk sjokolade sunnere enn juice?

De gode flavanoidene

Effekten kommer fra flavanoiderne, som ifølge forskerne skal ha en like god effekt på blodtrykket som trening. Du kan faktisk velge mellom 30 minutter trening eller noen biter flavanoid-rik mat som sjokolade. Begge vil senke blodtrykket.

Les også: Slik kan du bli slank med krem og sjokolade.

Usunn mat du bør spise

Mens vingummi, brus og marshmallows stort sett bare gir deg et høyt blodsukker vil sjokolade som sagt gi deg gode antioksidanter. Det kan dessuten også gi deg flat mage. Mange kvinner hevder også at sjokolade slår kyssing.

Og det finnes flere søte retter som du faktisk gjerne kan unne deg: Her er den usunne maten du faktisk bør spise.

Minsker diabetes-faren

Flere andre studier har også vist at små mengder mørk sjokolade kan lette blodstrømmen i blodkarene og forbedre blodsukker- og insulinfølsomheten. Dette senker risikoen for diabetes.

Mørk sjokolade (i motsetning til hvit sjokolade og melkesjokolade) inneholder en rekke sunne flavonoider som minner om dem som finnes i te, rødvin, frukt og grønnsaker.

Gjelder ikke alle

Men skal man erstatte all hjertegod mat med sjokolade?
Nei, sier forskerne.

Så før du kaster deg over sjokoladeplata, kan det være greit å vite to ting: Det gjelder bare personer som alt har et høyt blodtrykk. Og sukkeret og fettet i sjokoladen er fortsatt ikke særlig sunt.

- Må gjøre flere studier

- Vi har funnet ut at å spise mørk sjokolade kan redusere blodtrykket hos pasienter med forhøyet blodtrykk, sier Dr. Karin Ried i artikelen som ble publisert i BMC Medicine.

De understreker at det er nødvendig med flere studier for å finne ut om hvordan sjokolade kan brukes.
- Vi trenger mer forskning for å finne ut om sjokoladen gir mer enn en korttidseffekt. Det er ikke noe galt i å spise gode ting en gang i blant. Men å spise mye sjokolade kan gi vektøkning. Det fører igjen til høyere blodtrykk, sier Dr. Karin Ried.Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer