Helse & Livsstil

Sjokolade slår kyssing

Du får større kick av en sjokoladebit enn av å kysse kjæresten.

Sjokolade slår kyssing
Publisert
Sist oppdatert
At kyssing er bra for deg har forskerne alt fastslått.
 • Kyss mer, lev lenger

 • Nå viser det seg at kroppen får et større kick om du spiser sjokolade. Faktisk varer effekten av en sjokoladebit fire ganger lenger enn effekten av et kyss.

  Psykolog Davis Lewis leder forskningssenteret Mind Lab i Storbritannia. Han samlet en rekke par i 20-åra og fikk dem i tur og orden til å kysse, og til å spise sjokolade. De fysiske reaksjonene på nytelsen ble målt via hjertemonitor og elektroder festet til hodet.

  Kyssing fikk opp hjerterytmen noe, men det kunne ikke måle seg med den virkningen sjokolade hadde. Parene hadde en gjennomsnittlig hvilepuls på 60 hjerteslag i minuttet. Da testpersonene spiste sjokolade, steg pulsen til hele 140 slag i minuttet.

  Da sjokoladen smeltet på tungene ble det registrert reaksjoner i hjernen som var mye sterkere og varte mye lenger enn reaksjonene som følge av kyssing. Fire ganger så lenge, faktisk.

  Kvinner går for å være større sjokoladeelskere enn menn, men reaksjonene var de samme hos begge kjønn.

  - Vi ble både overrasket og fascinert av resultatene. Vi forventet at sjokolade skulle virke stimulerende, men at effekten skulle bli så kraftfull hadde vi ikke regnet med, sier David Lewis til BBC.

  Sjokolade inneholder phenylethylamin, som øker nivået av endorfiner i hjernen. Endorfiner blir ofte kalt kroppens eget lykkestoff. Forskerne mener dette kan forklare hvorfor folk får et kick av sjokolade, og faktisk kan bli avhengige av det.
  I forsøket ble det brukt sjokolade med 60 prosent kakao.


  LES OGSÅ:
 • Kakao kan gjøre deg frisk
 • Sjokolade er sunt for hjertet
 • Sunn sjokolade
 • Sjokoladefristelser


 • Sjokolade slår kyssing
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer