Sjømat - 10 kjappe middagstipsReker, pasta, creme fraiche og dill Krabbe, avocado, stangselleri og sjalottløk Kamskjell, sopp, paprika og frisk spinat Reker, laks og sei på grillspyd. Chilisaus Laks, sopp, paprika og persille i rømmesaus Reker, avokado, majones og sitron Grillede laksekaker, bok choi, soyasaus og løkringer Laksekoteletter grillet i folie med dill, smør og limejuice Reker, hvitløkssmør, persille, salat og bagett Røkelaks, snøfrisk og dill i potetlompe Tekst: Marianne PettersenReker og hvitvin skaper så sterke assosiasjoner til sommer at selv en tung og grå regnværsdag føles solfylt og fager. Sommertid er ypperlig sjømat-tid, tilbered fisk og sjømat på grillen eller nyt det i en frisk sommersalat på terrassen. Selvfisket må det ikke være, men det hjelper. Sikker sjømatKjøper du norske blåskjell og andre typer skjell er disse kontrollert av Mattilsynet og skal være trygge. Dersom du skal plukke skjell til eget bruk, kan du sjekke om det er trygt her:Blåskjellvarsel på Matportalen.no Fisk og skalldyr fra visse havner og fjorder Fisk og skalldyr egner seg godt som grillmat - både fete og magre varianter. Fete fisker er laks, breiflabb, makrell, røye, steinbit, ørret eller sild. Magre sjøvenner er torsk, sei, hvitting, hyse og uer. Her er noen gode grillråd:Mariner gjerne sjømaten i en time før grilling. Fisk som skal grilles på rist pensles med olje eller smeltet smør. Fet og mellomfet fisk kan grilles rett på grillristen, grilles på grillspyd, i dobbel grillrist og pakkes i folie. Mager fisk grilles i dobbel grillrist eller i folie. Skalldyr kan tres på spidd eller legges i folie. Fiskekaker og burgere legges på rist eller stekes i folie. Fisken er ferdig når den løsner fra benet eller fisken «svetter». Gode oppskrifter med sjømat:Sommersuppe med scampi for late dager Nudelsalat med reker Grillet wasabi-tunfisk Sushi for nybegynnere Østers for to Kveite og korianderstekte poteter Grillet tunfisk med rødbetesalat Salat med akkarringer Krabbesalat Risotto med røkelaks og erter Kilder: Godfisk.no, Allrecipes.com, Apertif.no, Matportalen.no
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger