New Scientist

Skal det være litt morsmelk med lakrissmak?

Det er nemlig mulig å oppdrive, ja - faktisk latterlig enkelt.

Skal det være litt morsmelk med lakrissmak?
Publisert
Sist oppdatert
Hva man spiser i forkant av ammingen kan nemlig påvirke smaken på melken, ifølge en rapport i New Scientist.
 • Den store sommerdrink-guiden
 • Noe for enhver smak

  Dette ble påvist etter at 18 ammende kvinner fikk spise kapsler inneholdende komponenter som gir karve, mynte, bananer og lakris sin velkjente smak. Konsentrasjoner av karve og lakris avsatte smak på melken i to timer etterpå, mens banansmaken bare kunne merkes av babyen den første timen etter inntak. Menthol-smaken derimot ga melken smak i hele 2-8 timer etterpå , ifølge studien som er publisert i tidsskriftet Physiology and Behaviour.
 • Slik får du et sunt svangerskap
 • - Sunn tilvenning

  Forskerne mener at morsmelk med smak kan være bra for babyene, siden det forbereder smaksløkene deres på ordentlig mat. Flaskebabyer har ikke denne fordelen, og kan derfor slite mer med tilvenningsprosesen. - De har faktist større sjanse for å spise sunt når de vokser opp, fordi de lærer seg å verdsette smaken av frukt og grønnsaker gjennom morsmelken, hevder forskerne.Det er også tidligere påvist at hva en mor spiser innvirker på hva slags smakspreferanser poden får. - Det er ikke slik at dersom moren spiser eplepai, så tenker babyen «Nam, eplepai», men det gjør det lettere for dem å akseptere smaken av andre typer mat, sier ledende forsker bak studien, Helen Hausner ved universitetet i København til New Scientist. LES OGSÅ:
 • Kan få barn uten menn
 • Hjemmetest som fastslår kjønn
 • Spis is, bli gravid
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer