Hår

Skal du ha bunad på julaften?

Da bør du vite dette om hvordan du fikser håret.

VEKK FRA ANSIKTET: Halvveis oppsatt hår er lekkert sammen med bunaden, og krøller i lengdene gjør frisyren enda lekrere. Foto: All Over Press
VEKK FRA ANSIKTET: Halvveis oppsatt hår er lekkert sammen med bunaden, og krøller i lengdene gjør frisyren enda lekrere. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Kanskje du rett og slett dropper jakten på den perfekte festkjolen og heller går for bunaden i jula. Det gjør jo at du slipper å stresse med antrekket, men hva i alle dager gjør du med håret?

Uten verktøy

Enten du ikke vil skade håret med varmeverktøy eller bare ikke har tid eller lyst, finnes det absolutt muligheter for lekre frisyrer uansett også uten verktøy.

Om du lar være å vaske håret på en dag eller to, avhengig av hvor fort det blir fett, er det lettere å sette det opp og det vil sitte bedre.

Du kan sprite opp en hestehale, lage effektfulle fletter eller lage en enkel knute i nakken.

Ønsker du volum kan du forsøke å tuppere området og gre forsiktig over. Husk å begynne helt innerst ved hodebunnen, og jobb deg gradvis ut i lengdene. Da unngår du flokete hår. Tuppér bare i én retning, mot hodebunnen, så skader du håret minst mulig.

Få inspirasjon og tips her
Med verktøy

Har du lyst på noe litt mer avansert, kan du lage bevegelser i håret med diverse verktøy.

Når du skal bruke krølltang, rettetang eller varmruller, er det viktig at håret er tørt i utgangspunktet. Da slipper du mye unødvendig arbeid, og du får best effekt.

LES OGSÅ: Slik får du bunadsveisen, trinn for trinn

Du bør dessuten bruke varmebeskyttelse, så unngår du å skade håret ditt med varmeverktøyet.

Bestem deg for hvilken retning du ønsker at håret skal ligge i, før du begynner. Jobb i de valgte retningene hele tiden, så slipper du å prøve å få håret til å ligge en annen vei etterpå. Start nederst ved nakken, og jobb deg oppover.

LES OGSÅ: Slik får du Dita-håret

Kronen på verket

Skal du bruke bunad, er det penest å få håret mest mulig bort fra bunaden, slik at den kan få skinne i fred uten forstyrrelser. Synes du det er vanskelig å skjule spennene du bruker, kan du gjemme dem med diverse hårpynt.

Husk også spennetrikset! Sett spennene i kryss over hverandre, så sitter de bedre.
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer