TA SAKEN I EGEN HENDER: Du blir bedre kjent med deg selv, og det kommer både deg og partneren til gode. Foto: Alamy/All Over Press
TA SAKEN I EGEN HENDER: Du blir bedre kjent med deg selv, og det kommer både deg og partneren til gode. Foto: Alamy/All Over PressVis mer

Sex & Samliv

Skal du kjøpe ditt første sexleketøy?

– Start med en liten klitorisvibrator, sier eksperten

En av de rare forskjellene på kvinner og menn er at kvinner onanerer mindre, særlig når de er i et parforhold. Overraskende mange tenker fortsatt at det er noe skittent, umoralsk eller latterlig over det å onanere.

KKs sex- og samlivsekspert - Peder Kjøs, har også opplevd å møte voksne kvinner som ikke vet helt hvordan de skal gjøre det.

LES OGSÅ: Hvor ofte bør dere ha sex

Får oftere orgasme

Kjøs mener det er synd at mange kvinner sjelden eller aldri onanerer, for de som gjør det har et bedre sexliv og ofte også et bedre forhold til kroppen sin.

- De som onanerer mye får oftere orgasme når de har sex med en partner, fordi de vet bedre hva som skal til. En del kvinner lar være å onanere fordi de ikke får det helt til. De synes ikke det er så veldig godt, eller de synes det blir slitsomt før de klarer å få orgasme, skriver han i sin spalte i ukens KK:

- Og her kommer dildoen, eller vibratoren, inn i bildet. Disse ble jo funnet opp nettopp fordi det var ganske slitsomt å gnukke seg til orgasme med hendene.

Men hva skal man velge da, når man står først der foran alle disse batteridrevne leketøyene?

LES OGSÅ: Du kan trene deg opp til å få orgasme

- Start med en liten klitorisvibrator

For å komme til bunns i dette, snakket Peder med sexinspirator og redaktør for Cpunktet.no - Cecilie Kjensli.

– Hvis du skal kjøpe deg et sexleketøy for første gang, vil jeg anbefale at du starter med en liten klitorisvibrator, sier hun.

– Er du litt bevandret kjenner du kanskje til de klassiske utgavene, enkle vibratorer som kan brukes både utvendig på klitoris, men også i vagina. Disse kommer med og uten bøy på tuppen. De bøyde er for at du også kan stimulere g-sonen som jeg kaller det, forklarer Cecilie.

HELT NATURLIG! Et lite sexleketøy kan gjøre sexlivet ditt bedre - og du er helt normal om du har batteridrevne letøy i nattbordskuffen! Foto: Image Source/All Over Press
HELT NATURLIG! Et lite sexleketøy kan gjøre sexlivet ditt bedre - og du er helt normal om du har batteridrevne letøy i nattbordskuffen! Foto: Image Source/All Over Press Vis mer


Synes du tanken på gå inn i en butikk og slenge en vibrator på disken er altfor flaut, finnes det utallige diskrete muligheter på nett.

Det er også lenge siden vibratorer hørtes ut som en miksmaster og var laget av hard, ekkel plast full av tungmetaller. Dildoer, som ser ut som peniser og er uten motor, er ikke så vanlige lenger. Grunnen er at de fleste kvinner trenger mest stimulering av klitoris, kjønnsleppene og området rundt vaginaåpningen for å få orgasme.

LES OGSÅ: Her er den vanligste fetisjen

Leketøy med motor er mest populært

Det er ikke så vanlig å onanere med penetrering, slik mange tror er det «vanlige».

De mest populære dildoene nå er ganske korte og formet slik at de stimulerer G-punktet, men det er altså leketøy med motor som er mest populært. Cecilie anbefaler at du like godt går for begge deler.

– Hvis du har lyst på full pakke er en dobbeltstimulerende rabbit-vibrator løsningen. Denne modellen er kjempepopulær blant kvinner, og det er ikke så rart for de leverer varene.

- Rabbiten stimulerer klitoris og vagina samtidig, men det betyr ikke at du må starte med alt på en gang. Stimuler klitoris litt først med kileren til du kjenner at du er klar for mer, før du fører selve staven inn, foreslår Cecilie.

Peder Kjøs tror mange av oss kan få det bedre og morsommere hvis vi tenker litt over om vi egentlig trenger alle grensene våre. Men det må også være greit å la være, hvis du virkelig ikke synes at disse leketøyene er noe for deg.

Når halvparten av alle kvinner har slike, betyr det at det er like vanlig å ikke ha noen også.

Saken er hentet fra KK 24, i salg fredag 13.juni

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: