Bryster

Skjeve og ulike pupper er helt normalt

Ingen har like eller symmetriske bryster - og forskjellen kan være stor.

FINE FORMER: Ingen av oss er helt symmetriske i kroppen - det gjelder også puppene dine.  Foto: Image Source
FINE FORMER: Ingen av oss er helt symmetriske i kroppen - det gjelder også puppene dine. Foto: Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Bryster, pupper, mugger, myggstikk. Det finnes utallige betegnelser for utstyret som er laget for å fø opp avkommet ditt.

Ok, det høres veldig vitenskapelig ut, men det er jo faktisk den funksjonen puppene dine egentlig har, og de 20 melkekjertlene du har i hvert bryst er omsluttet av fett og kollagen i varierende mengde.

Det er også dette som bestemmer størrelsen på brystene dine. Har du mye fett i puppene, er du barmfager. Har du lite, er du småbrystet.

I dag har pupper en annen funksjon også. De er et symbol på kvinnelighet, betegnes som en erogen sone og fremheves gjerne for å tiltrekke oppmerksomhet fra det annet kjønn.

LES OGSÅ: Slik sjekker du brystene for kuler selv

BRUK INNLEGG: Ullik størrelse på brystene kan fikses med innlegg. Foto: Image Source
BRUK INNLEGG: Ullik størrelse på brystene kan fikses med innlegg. Foto: Image Source Vis mer

Vanlig skjevhet

Og sistnevnte leder også til neste punkt - brystenes utseende. Bryster kommer i alle varianter - store, små, hengete, spretne, med store brystvorter, med små brystvorter..

Og bare for å ha gjort det helt klart - alle kvinner har forskjellig størrelse på brystene. Ingen er helt symmetriske.

Hos noen er det snakk om så små forskjeller at det ikke merkes. Hos andre kan det være snakk om opptil flere bh-størrelser.

For gjennomsnittskvinnen er forskjellen på 40 milliliter, eller omtrent 1/5 bh-størrelse, og det er vanligvis venstre bryst som er større enn høyre.

Synes du størrelsesforskjellen er plagsom, så kan du løse dette ved å bruke en bh med uttagbare innlegg, og ta ut innlegget i brystet som er større. Dermed vil brystene se mer symmetriske ut. Er forskjellen veldig stor, kan du legge inn em såkalt «kyllingfilét» (fås kjøpt i undertøysforretninger) i bh-koppen til brystet som er mindre.

Men husk - det er bare du som bryr deg om at brystene dine er skjeve. Ingen andre tenker over det, og i hvert fall ikke han som er så heldig å få lov å bli nærmere kjent med dem!

Menssyklusen endrer størrelsen

Å ha usymmentriske pupper er altså helt normalt. Det er også helt normalt at brystene forandrer størrelse med månedene og årene. Det har med menssyklusen å gjøre, og hvordan hormonnivåene endrer seg.

Faktisk varierer puppenes størrelse med 13,5 prosent gjennom måneden. Som regel er det under eggløsningen at de er størst.

Interessante fakta: Gjennomsnittsbrystet veier 500 gram. Hvert bryst inneholder 4-5 prosent av den totale fettprosenten din, og dermed rundt 1 prosent av din totale kroppsvekt.

LES OGSÅ: Dette visste du ikke om mensen

Derfor begynner de å henge

For de fleste er brystene ferdig utviklet i 20-årsalderen. Da er brystene dine på sitt mest spretne.

Har du store pupper, har du kanskje allerede da fått bittelitt heng - og det er helt naturlig - tyngdekraften trekker brystet nedover.

Som nevnt består brystene av melkekjertler, fett og kollagen. Kollagenet er bindevevet som holder brystene faste.

Etterhvert som du blir eldre, vil melkekjertlene krympe, og det blir mindre kollagen, mens fettprosenten øker. Dermed vil brystene få et mer hengete utseende med alderen.

LES OGSÅ: Slapp av, puppene dine er så fine så!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer