Hud & Hår

Skjønne vintertips

KKs ekspert på hud, hår og makeup stilte til nettmøte tirsdag 21. november. Les alle de goe rådene fra Helge borgen her, så blir du finest på julebordet.

Publisert
Sist oppdatertHelge Borgen er vår faste makeupekspert. Han er tidligere norgesmester i styling og ordner makeup, hud og hår på kjendiseliten.
Skjønne vintertips

Har du spørsmål til ham, kan du sende en e-post til helge@kk.no

OBS! Du må også sende med et bilde av deg selv for at Helge skal kunne gi personlige råd.
Helge Borgen har solid erfaring etter 22 år i forskjønnelsesbransjen, og deler villig vekk sine beste råd om makeup, hudpleie, hår og styling med kk.no-leserne.


Helges mål er ikke å skape trendslaver det går 13 på dusinet av, men å gi deg en look som passer perfekt for deg, basert på personlighet og ansiktstrekk.


Helge har hatt ansvaret for styling til blant annet Nobelkonserten og Grand Prix, samt en rekke prisutdelinger, filmer og tv-serier. Han er også fast stylist for frokost-tv. Han har vunnet norgesmesterskapet i makeup og var dommer i VM i makeup 2006.


Helge har sin faste ekspertspalte her på kk.no, hvor du som leser kan sende inn et bilde av deg selv og får personlig veiledning.

 • Klikk her og se Helges videoguide til en perfekt makeup trinn for trinn

 • Neste nettmøte med Helge: onsdag 6. desember kl 13-15. Fikk du ikke svar på dette nettmøtet? Klikk her og send inn dine spørsmål til neste nettmøte allerede nå.


  Les alle spørsmålene og svarene fra nettmøtet her.  Nettmøtet er nå avsluttet.

  Følg med på kk.no for flere spennende nettmøter i tiden som kommer!

  Hårbleking

  , innsendt av Ann
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0020.11.2006 / kMonday. 12:16
  Hei!Jeg har typisk norsk lyst hår, og det er ganske langt. Da jeg var liten var det nesten helt hvitt, men nå da jeg er tredve er det blitt endel mørkere. Jeg liker fargen om sommeren, for da blir det bleket. Jeg vil gjerne ha en litt lysere farge, men den skal se naturlig ut. Har ikke råd til å betale masse penger hos en frisør som farger håret i forskjellige nyanser (er en fattig student), og lurer derfor på om du har noen råd? Tror du jeg kunne fått til et ok resultat med hjemmestriping fra f.eks. L´Oreal eller lignende? Eller er jeg bare nødt til å vente på sommeren? Takk fordi du er med på sånne nettmøter!
  Hei AnnHm, det beste resultatet får du selvfølgelig hos frisøren, ingen tvil om det. Og det med hårfarger har en innviklet fargeteori, som frisørene kan best. Den er det vanskelig for "vanlige" folk å sette seg inn i, det er så utrolig mye å ta hensyn til, at håret ikke skal bli feks, grønt, rødt, grått, gult... Men du kan jo prøve deg frem på en enkel ting, siden kassa er skrapa. L'Oréal reklamerer med en highlight som er til å gre forsiktig inn i håret, slik at det kun blir striper, prøv deg frem i det lange underhåret, da vil det ikke synes så godt hvis det blir helt feil. Bruk enden på kammen din og pensle forsiktig inn i lengden, ikke i bunnen (det er vanskelig å få fimt selv, og blir fort flekkete). Men vær forsiktig,jeg pleier egentlig ikke åe gi slike råd. Hva med å gå til en lærling på en frisørsalong? De pleier å ta en rimelig pris... Lykke til.Hilsen Helge

  Øyesminke

  , innsendt av Maja
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0020.11.2006 / kMonday. 12:26
  Jeg vet ikke hva det er galt med meg, men nesten uansett hvordan jeg sminker meg rundt øynene glir det utover i løpet av kort tid. Kanskje øynene mine "gråter" mer enn andres? Jeg har prøvd forskjellige "super-holdbare" kajaler og mascaraer gjennom tidene, men på meg holder de aldri hva de lover. Mitt siste kjøp var DiorShow mascara, og etter en halv time med den har jeg en tykk strek langt under øyet. Det samme med en eye definer fra Chanel. Den eneste mascaraen jeg har prøvd som sitter nogenlunde er Kanebos 38 grader, men den smuldrer vekk veldig lett. Har du noen tips til produkter som er mer enn supre; som rett og slett sitter der de skal?
  Hei MajaHar du prøvd en flytende cakeliner, den sitter som bare det, litt vanskeligere å legge, men superbra. Så kan du prøve maskaraen fra Body Shop (kom nidt på treet i maskara testen som jeg hadde), men det som er bra med den, er at den tørker veldig, blir litt stiv, og dermed holder OK, men det er det eneste også, men verdt å prøve. Lykke til.Klikk her for å lese hele maskaratestenHilsen Helge

  Rød nese

  , innsendt av Renate
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0020.11.2006 / kMonday. 12:32
  Jeg har typisk nordisk hud og hår. Blondt hår (som pleide å være veldig lyst, men som nå har mørknet noen hakk), og hud med fregner og mange føflekker som lett blir solbrent. Har du noen tips til en god foundation eller dekkrem som kan dekke over f.eks. røde områder rundt nesen? Den skal ikke være for dekkende, for det blir for tydelig hvis fregnene plutselig forsvinner. Jeg vil så gjerne bli kvitt de røde ujevne partiene, men samtidig ha en naturlig look uten å se oversminket ut. Håper du kan hjelpe meg!
  Hei RenateEn tykk foundation vil trolig dekke for mye, så du kan prøve deg med en foundation som har litt pudder i seg. Den vil dekke litt mer enn om du går uten. Men antagelig har du en tørr hud, så det kan da hende at denne type foundation vil være for tørr for deg. Det du kan prøve, er å kjøpe deg en concealer som har et grønt pigment, det vil "drepe" de røde partiene, men det er viktig å tenke på at det er usynlig lite som skal til. Du kan først legge litt foundation, så flikker du over etterpå med concealeren. Lykke til.Hilsen Helge

  Forvirret

  , innsendt av Julie
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0020.11.2006 / kMonday. 12:39
  Jeg har ikke et spørsmål om min egen skjønnhetspleie, men vil gjerne høre din mening om noe: Man leser hele tiden om forskjellige vidunderkremer som skal gi "yngre" hud osv. Samtidig ser det ut til for meg at en del av disse behandlingene rett og slett sliter på huden. De jeg kjenner som bruker masse penger på sånt har overhodet ikke penere hud enn oss andre. (Vi er i begynnelsen av 30-årene.) Jeg møtte en gang en indisk dame, som ikke hadde en eneste rynke, og en helt nydelig hud. Jeg gjettet på at hun var i slutten av tyveårene, men så var hun femtito. Jeg ble veldig ivrig og spurte om hennes skjønnhetstips. Jeg forventet å høre om en indisk vidunderkrem som jeg tenkte jeg skulle skaffe meg i all hemmelighet, men hennes svar var at hun aldri har puttet noe annet enn vann i ansiktet! Hva mener du? Tror du det er best med det enkle? Du har jo sett mange forskjellige ansikter i din karriere. Takk for fin spalte!
  Hei JulieDen store forskjellen på denne indiske kvinnen og kvinner her i nord, er at hun oppholder seg i varmere strøk, og derfor får en mye fetere hud. Og de som har fet hud, får mye mindre linjer og rynker, enn de som har tørr hud. Ergo, vi her i nord, bor i et mye tørrere klima, vi fyrer, det er kaldt, derfor trenger vi virkelig fuktighet i huden, og det er det jeg "maser" om hele tiden, huden trenger masse fukt. Og hvis du tenker deg om, så er huden din bedre på sommeren enn om vinteren. En annen ting, de har nok stort sett et sunnere levesett, enn det vi har, i forhold til mat ++ etc. Derfor er det viktig å bruke produkter i ansiktet som gir fukt, og som hjelper å forebygge, og det er nemlig det med forebygging som er viktig. Og det finnes 10 000 000 forskjellige produkter på markedet, noen er kjempebra, og veldig mange er ren søppel! Så svaret er: vi trenger virkelig gode produkter, som gir masse fuktighet i ansiktet (på kroppen også).Hilsen Helge

  Tunge øyenlokk

  , innsendt av Unni
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0020.11.2006 / kMonday. 12:41
  Noen tips til sminke til oss med tunge øyenlokk? Er det i det hele tatt noen poeng med øyenskygge? Og hvis det er det, hvordan kan man best fremheve øynene?
  Hei UnniDet som er viktig å tenke på, er at de mørke fargene trekker tilbake/demper/skjuler, og de lyse fargene fremhever. Og bruk matte skygger, ikke shimmer!!! Legg øyelokket mørkt, og det lyse rett i underkant av øyebrynet. Dette er en grei måte å gjøre det på, men finnes untak, og også forskjellig fra øye til øye, men prøv deg litt frem. Lykke til.Du får flere tips ved å se min makeupvideo hvor jeg går trinnvis frem:Klikk her for å se videoenHilsen Helge

  Rød/blå hud

  , innsendt av Sandra
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0020.11.2006 / kMonday. 14:59
  Kort fortalt: Jeg har en veldig sensibel og til tider rød/blå hudi kinn og over neserygg, utløst av stress, krydder, varme, kulde, etc. Har prøvet medisiner mot rosacea uten hjelp. Ellers bruker jeg gode rense/pleieprodukter (oljefri)fra hudpleiesalong.Problemet er å skjule rødheten over tid. Av foundation har jeg forsøkt det meste fra Clinique, Chanel, La Praire og tilsist Laura Mercier. Jeg bruker også grønn krem/dekkkrem under. Resultatet blir veldig sminket/rosa, i tillegg til at det ikke skjuler rød/blå fargen når den setter inn. Har du noen spesielle tips? Tusen takk. Hilsen Sandra
  Hei SandraDet er ikke alle concealere som inneholder de grønne pigmentene som holder mål, men jeg kan foreslå Makeup Stores "cower all mix", den er superbra. Og den inneholder den grønne for det røde, og den orange for det blå. I tilegg har den en lys farge også. Prøv denne, og legg bitte litt etter du har lagt på foundation. Makeup Store finnes i Oslo, Bergen og Stavanger. Lykke til.Hilsen Helge

  Tørr hud

  , innsendt av Anne Grethe
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0020.11.2006 / kMonday. 12:57
  Hei!Eg er ei jente på 31 år, som på denne tida av året føler at huden er eit nummer for liten. Eg renser huden morgen og kveld og bruker ansiktskrem og øye krem. Alle produkter er fra Dermalogica for normal/tørr hud.Føler likevel at dette ikkje er nok fukt for området rundt øyner og øvre del av kinn. Føler meg ikkje tørr i panne/nese område. Kva trur du at eg bør tilføre ekstra? Ein feitere krem blir eg berre blank i pannen/nesen av..... Har tenkt litt på sånn aktive konsentrater: skin hydrating booster. Kan det vere noe?, og skal den brukes under vanlig fuktighetskrem
  Hei Anne GretheJeg vil absolutt anbefale deg en hydrating booster, og den skal legges på før noe som helst annet. Det er helt klart at huden din trenger mer fukt, i form av at sammensetningen i kremen inneholder litt mer olje. Boosteren kan du bruke på de områdene huden er ekstra tørr, og den andre kremen på de partiene som er ok. Det er også viktig å bruke en type på sommeren, og en annen om vinteren, men samme merke (viktig). Få råd hos din hudpleier. Men det er viktig å booste huden innimellom. Lykke til.Hilsen Helge

  Striping av håret

  , innsendt av Catrin
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0020.11.2006 / kMonday. 14:20
  Hei!Etter mange, svært varierende synspunkter og utsagn fra forskjellige frisører, vil eg gjerne høyre di meining om en sak. Nemlig lysning/striping av håret. Kor "belastande" er dette egentlig for håret? Har lenge farget håret mitt mørkere, ettersom eg ikkje er særlig fornøgd med min egen farge (som er sånn "mellombrun", med et snev av rødskjær) Er nå begynt å bli lei av den stadige hårfargingen, og vurderer å kanskje stripe det litt. Vil dette gjer håret mitt mykje meir slitt /tørt? Er redd for å ødlegge håret mitt, etter å ha slitt med å spare det ut ganske lenge. Er et år siden sist eg hadde kjemisk behandling på håret, etter det har eg berre brukt minicolor hos frisør. På forhånd, takk for svar!Mvh Catrin
  Hei CatrinHvis du ønsker å stripe håret ditt, så sliter ikke dette mer enn når du farger det. Hårfargene som finnes i dag er det så mye gode pleiestoffer i at det ikke skader håret, men selvfølgelig - bruk fornuft. Hvis det er snakk om å stripe det med bleking, vil dette slite på håret, så i lengden er dette litt skadelig og sliter mye mer - spesielt hvis du har litt lengde på håret ditt.Så skal du stripe håret ditt, enten lysere eller mørkere - bruk hårfarge, og ikke bleking. Minicolour er ikke skadelig. Håper du ble litt klokere, lykke til.Hilsen Helge

  Trette øyne

  , innsendt av Ingunn
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0020.11.2006 / kMonday. 14:20
  Hei.Jeg har de siste ukene hatt veldig trette øyne. De er små, hovne og posete når jeg våkner og holder seg sånn store deler av dagen. Har ikke vært særlig plaget med dette før, så det føles som om det kom over natten. Bruker MD skincare øyekrem morgen og kveld. Kan det være feil øyekrem? Bruker rens fra MD skaincare også til å vaske bort øyensminke med om kvelden. Kan det være feil og forstyrre huden rundt øynene? Jeg er 32 år, så jeg merker jo at huden rundt øynene forandres, men syntes det var veldig merkbar forandring på kort tid. Har du noen råd? Hvordan pleier jeg huden rundt øynene best og har du noen produkter du vil anbefale? Takker for hjelpen. Med vennlig hilsen Ingunn
  Hei IngunnDen øyekremen du nå bruker er sannsynligvis for tung for dine øyne - og kanskje også for sterk, og den drenerer da ikke fukt og vann. Så skaff deg en god og mild øyekrem, som drenerer bort vann rundt øyepartiet. Det er som regel vannansamling og fett som gir hevelse rundt øynene.Hilsen Helge

  Små øyne

  , innsendt av Åse
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0020.11.2006 / kMonday. 16:25
  Hei,Jeg har lyst til å bruke litt kraftigere, "rocka" øyesminke til julebordet. Jeg har små øyne med "usynlige" øyelokk, og er redd for at bruk av eyeliner under øyet og mørke sotede øyne vil gjøre øynene mine enda mindre. Har du noen tips?
  Hei ÅseNår du har veldig små øyne, stemmer det at øynene blir enda mindre med mørk makeup, og helt riktig, ikke legg en liner i underkant! Men det som er kanonlekkert er følgende: Legg en helt lys kraftig shimmerskygge over hele lokket, opp til øyebrynet. ( ingen annen skygge). Så legger du en spil tynn cakeliner langs vippekanten, helt inn til vipperøttene. Fest så noen få lange punktvipper helt i ytterkant av øyet, etter du har lagt på maskaraen. Så kan du legge en veldig tynn liner oppe på den sorte lineren, med feks sølv glitter, en glitter eyeliner, og vips så har du fått store flott fest øyne. Du får flere tips ved å se min makeupvideo hvor jeg går trinnvis frem:Klikk her for å se videoenLykke til.Hilsen Helge

  Voksne kviser

  , innsendt av Pia
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0020.11.2006 / kMonday. 17:25
  Jeg er nesten førti og har blitt så plaget med kviser på mine gamle dager! Har fet hud i t-sonen og nedenfor tinningen. Resten av ansiktet er tørt.Hvordan skal jeg stelle og rense huden(er ganske "grønn") og hvilke produkter vil du anbefale?
  Hei PiaJeg vil anbefale deg å ta en tur til en hudpleier. Der får du gode anbefalinger, og kjøp noen av produktene der, de er superbra. Du trenger noe som behandle både de fete partiene og de tørre, og er du plaget av kviser, har du en overproduksjon av talg/fett. Da trenger du produkter som inneholder lite olje.Lykke til, og kos deg hos hudpleieren.Hilsen Helge

  Øyenskygge

  , innsendt av Stine
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0020.11.2006 / kMonday. 17:49
  hei! Jeg vet ikke hvilken farge jeg skal bruke over øynene.jeg har blondt hår og blå øyne.
  Hei StineLitt vankelig å si, ut fra få opplysninger. Men farger som du trygt kan bruke er, brune nyanser, og farger som har en varm undertone, og blått. Hvis du ønsker mer utfyllende råd, kan du sende en e-post med bilde av deg selv og beskrive problemet til helge@kk.noHilsen Helge

  Kviseklasj

  , innsendt av Nina
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0020.11.2006 / kMonday. 18:29
  Leste et tidligere innlegg om såkalte "underjordiske kviser", og da sa du at du hadde et bra middel mot det. Hva kalte du det igjen, og hva gjør det egentlig (tørker ut?)?Du skjønner, jeg har et veldig problem med huden. Den er fin om sommeren, men så fort det blir høst får jeg tusenvis av kviser på hake, kinn og panne, pluss svarte prikker og underjordiske kviser. Og de er helt umulige å fjerne! Jeg prøver å bruke peeling hver kveld, men det tørker bare ut huden, så derfor bruker jeg krem for normal og kombinasjonshud etterpå. Men det hjelper liksom ikke. Og så har jeg prøvd Scot Mathiesen, som tørker ut kviser, men det gir naturlig nok tørr hud det også. Og selv om kvisene har tørket inn, er de fremdeles røde, og hvis jeg da har rød, tørr hud som jeg skal sminke over, ser det selvfølgelig ikke noe fint ut. Noen tips, som ikke innebærer å gå rundt å være flau hele vinteren med pizzatryne uten sminke?
  Hei NinaTa deg en tur til en god hudpleier og få råd og hjelp der, Babor er et superbra produkt, som du må prøve. Det jeg har anbefalt mot underjordiske kviser, er munnskyllevannet vVdemecum (gammel og god). Ta en syltynn nål, dypp den i Vademecum, stikk den så midt i det underjordiske - forsiktig, dynk så litt over etterpå, og gjenta kvelden etter. Dette må gjøres før kvisen har sprunget ut, ellers har det lite virkning. Det som skjer er at det tørker ut, og renser kraftig, men skal jo selvfølgelig ikke overdrives. Dette er et godt råd, men tror ikke hudpleierene er så glad for dette rådet, men pytt pytt. Lykke til.Hilsen Helge

  I.d mineral make-up

  , innsendt av Cecilia
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0020.11.2006 / kMonday. 18:44
  Kjære Helge,jeg har tenkt å gå over til i.d make up foundation nå etter å ha fått lagt den på meg hos en make-up artist og blitt superfornøyd! Fikk en glød i ansiktet jeg aldri har hatt før. Det jeg lurer på er hvilken børste/kost du anbefaler? Jeg har i første omgang bare råd til èn kost; make-up artisten la først, eller "buffet", med en stor kost i to omganger, deretter gikk hun over med en liten kost der jeg trengte ekstra dekkevne.Min tanke var å kjøpe den lille, men hva anbefaler du, hvis jeg i første omgang må velge bare èn? Jeg har litt rødhet og tørr hud å dekke på ulike steder.Og forresten, sitter den godt hele dagen? (i forhold til f.eks Lancome sin foundation Teint Idole Ultra, som de garanterer skal sitte i 14 timer) På forhånd tusen takk:) Hilsen litteratur-studine.
  Hei CeciliaDet du må ha, er den store kosten, som du baker foundtionen/pudderet inn med. Den trenger etterjusteringer som alle andre, men holder bra. Godt valg, og lykke til.Hilsen Helge

  Sminke koster

  , innsendt av Marianne
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0020.11.2006 / kMonday. 20:54
  Hei!Hadde tenkt å spandere på meg noen nye sminke koster, de jeg bruker er fra billigkjedene ( ikke så gode derimot). Vil du anbefale å bruke penger på slike koster? Er det viktig for selve makupen? og hvilke koster mener du er nødvendig for å legge en fin makeup? Vennelig hilsen marianne.
  Hei Marianne.Det er alfa og omega for å få en flott makeup, å ha gode og riktige koster. Minimum 2-3 for øyenskyggen, 1 til foundation, en til pudder, og en til rouge, en til øyenbryn, vippebørste, en pensel til eyeliner, og en til leppene. men det aller viktigst er pensler til øyenskyggen. Lykke til.Hilsen Helge

  Tørr hud

  , innsendt av allergisk jente-23
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0020.11.2006 / kMonday. 22:24
  Hei...Jeg er veldig på utkikk etter en bodylotion som hverken er for fet eller tynn, og som ikke inneholder hverken parfyme eller stoffet kathon,siden jeg er allergisk og har atopisk eksem. vil så gjerne ha babyhud uten røde kløende flekkerMvh smådesperat
  Hei SmådesperatDu må nesten spørre deg litt frem, men igjen et godt tips, hudpleieren vet råd. Hilsen Helge

  guttesminke

  , innsendt av piloten
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0020.11.2006 / kMonday. 23:41
  Hva synes du om sminke på gutter og hva kan man bruke som gutt?
  hei PilotenGodt spørsmål, og bra at gutta bryr seg. Gutter kan tilate seg en del, men det som er superviktig, er mengden man bruker. Det skal ikke synes, så man skal være flink til å legge på lite, og jobbe det fint inn i huden. Designeren Jean Paul Gaultier har en super makeup for gutter/menn. Produktene selges blant annet på Steen & Strøm og Glasmagasinet i Oslo og andre velassorterte parfymerier. Gaultier har superbra pudder som gir fin farge og er lett å legge på. Skal du bruke en maskara for å fremehve vippene, så tørk godt av maskarakosten før du tar den på, slik får du farge men samtidig rene vipper, og ser usminket ut. Det å forme brynene er viktig synes jeg, det blir litt mer ryddig, og du får et lite løft på øyet, noe de fleste setter pris på. Bare pass på så du ikke napper for mye. Man kan også legge en usynlig brun skygge langs vippekanten, både over og under, men vær flink til å duse den ut, slik at det bare blir en liten usynlig markering. Noe på leppene er også ok, men kun for å gjøre de litt fete, og ikke så glossy. Og en ting til som er superviktig for menn, er å være flink til å rense huden, og tilføre fuktighet, i forhold til hvilke hudtype man har. Lykke til, og fortsett med å stille spørsmål.Hilsen Helge

  kjedelig frisyre

  , innsendt av natalie
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0021.11.2006 / kTuesday. 06:59
  hei...jeg er ei jente på 18 som har det orginale skulderlange håret... som er noe oppklippet. aldri hatt kortere,eller prøvd noe spesielt. er vanlig smal i annsiktet, å ange sier j kunne kledd kortere. hvordan kort er inn for tiden å burde jeg ta sjangsen? takk for fin spalte.. prøvd å sende deg bilde å mail,men det fungerer ikke
  Hei NatalieTakk og takk.Prøv en gang til, og send det til helge@kk.no, så skal jeg gi bedre svar. Men hva med en kul bob, det er hot om dagen... KK.no kommer med en egen artikkel om det neste uke, så følg med.Hilsen Helge

  Anoreksi - Hud & Hår

  , innsendt av Samantha
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0021.11.2006 / kTuesday. 10:06
  Hei Helge!Er ei jente på 18 som har slitt med anoreksi i 1 år nå.Er på bedringens vei, og har spist regelmessig en stund nå.Men sykdommen har tæret mye på hud og hår.Jeg mister mye hår, og håret er da blitt veldig tynt.Hva kan jeg gjøre? Vil ha tilbake mitt tykke hår<3Også er det huden. Veldig tørr, og har fått skikkelig kviseutbrudd i pannen. Har også på haken og rundt nesevingene fått noen røde, tørre flekker. Hvordan kan jeg få de vekk?Jeg tar B-vitamin, multivitamin og omega-3.Mvh Sam
  Hei SamanthaSå bra at du er på bedringens vei, dette har nok ikke vært så lett, kan jeg tenke meg. Du forteller at du tar vitaminer, og de du tar er de jeg vil anbefale, men en lege kan nok gi deg enda bedre svar, så spør din lege. Hva med å unne deg litt luksus og bestille en time hos en hudpleier hvis du har råd til det, eller du kan ønske deg det til jul. Hudpeleieren vil se skikkelig på huden din og gi deg gode råd på hva akkurat du trenger, men den trenger masse fuktighet. Lykke til, vær tålmodig.Hilsen Helge

  Tørr hud

  , innsendt av Jenny
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0021.11.2006 / kTuesday. 11:15
  Hei Helge!Sliter om dagen med tørre, røde partier i ansiktet. Har smurt meg med fuktighetskrem, bodylotion, kamille krem, aloe vera.. I starten flasset det en del, men nå virker det som om det har bedret seg litt. Men nå ser huden rynkete ut..!! Hva kommer dette av? Hva kan jeg gjøre? Er håpløst å få sminket seg.. =(
  Hei JennyDet som er helt klart, er at du har brukt feil produkter, som ikke gir huden din riktig mengde av fuktighet/olje, som gir nok næring, så det må du finne. Huden din trenger en skikkelig booster. I tilegg må du peele/skrubbe huden din, og bruke en rik nattkrem. Lykke til.Hilsen Helge

  Heihei:)

  , innsendt av
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0021.11.2006 / kTuesday. 11:28
  Jeg skal på julebord men synes alltid at jeg er så kjedelig på håret! Hva skal jeg gjøret for å bli litt mer fresh? Noen forslag? Jeg har langt og tykt hår, og så er det hakket opp! Jeg har midtskill og pannelugg som man legger til siden:) Det er blondt.Noen forslag til sminke også?På forhånd takk!!
  HeiHva med å skaffe deg varmruller, det gir en kjempefin effekt med myke krøller. Gå til innkjøp av diverse hårspenner, sett det opp litt i hytt og vær, ikke vær så opptatt av at det skal være så perfekt, da er det lettere å få det til. Det finnes også utrolig mye hårpynt og stæsj, som du kan putte inn i frisyren. Eller ta deg et lite stylingkurs hos din frisør.Lykke til.Hilsen Helge

  Alt-i-ett-rens?

  , innsendt av Bente
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0021.11.2006 / kTuesday. 11:32
  Hei!Jeg er ei jente sist i 30 åra som lurer på om det er like bra å bruke såkalte alt-i-ett renseprodukter som å bruke både øyesminkefjerner OG rensemelk til huden? Jeg synes det er så greit å bare bruke ett slag, men vil jo gjerne passe på huden min også. Blir det bra nok med "face end eyes"-produkter, og hva sier huden til dette? Har du noen generelle produkttips enten jeg velger det ene eller det andre?Takk ellers for mange gode tips!
  Hei BenteJeg vil anbefale deg å bruke et renseprodukt til å fjerne øyemakeupen, og et annet til å rense huden, det er det beste. Gå og sank inn noen prøver fra forskjellige merker, og test ut hjemme før du går til innkjøp, så slipper du bomkjøp. Chanel, Dior, Clarins, Decleor og Babor er gode produkter. Lykke til.Hilsen Helge

  Uren hud

  , innsendt av jente17
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0021.11.2006 / kTuesday. 11:36
  Hei!Jeg har masse svarte prikker i ansiktet og store porer. Lurer på om det er noe jeg kan gjøre for å bedre dette? Kosthold, kosttilskudd som kan hjelpe noe?På forhånd tusen takk for svar :)
  Hei Jente 17.Kosthold er veldig viktig i forhold til huden. I tilegg er det superviktig å rense huden din hver dag, med gode og riktige produkter for din hudtype. Husk å peele/skrubbe huden 2-3 ganger per uke. Lykke til.Hilsen Helge

  , innsendt av coolcat
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0021.11.2006 / kTuesday. 11:52
  hei helge.hva bør man bruke først?concealer, foundation eller noe annet som base,når vi begynne med make up?hvilke farger på øyenene kan jeg bruke,har brunt sort hår og øyenene.takk for råd
  Hei Coolcat.Først en ren hud, som har fått fuktighet. Så foundation, så consealer, og til slutt pudder. farger du kan bruke som er safe er, brunt, lilla og ellers kommer det ann på hvilke farger huden din ellers har. Lykke til.Hilsen Helge.

  Sotede øyne

  , innsendt av Amatøren
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0021.11.2006 / kTuesday. 11:57
  Jeg har så lyst til å lære meg å legge sotede øyne på fest. finnes det noen grunnregler som passer for alle, og hvordan få det til å sitte hele kvelden?Du er super, HelgeHilsen Siri
  Hei SiriTakk, hyggelig.Gode pensler er superviktig for å få en flott øyemakeup. Enten så holder du deg kun på lokket med den mørke fargen, hvis du trekker den oppover, så er det viktig at du er flink til å duse den godt ut, slik at den bare flyter ut til ingen ting. Lykke til. Neste uke legges det ut en ny makeupvideo jeg har laget for kk.no. Der får du gode råd om blant annet sotede øyne, så følg med.Hilsen Helge

  HEIA:)

  , innsendt av Maria
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0021.11.2006 / kTuesday. 12:23
  Hei Helge! KK er en flott side,og jeg synes det er kjempe bra at du er så flink til å svare mennensker og slik,det er flott:)Jeg har et par spørsmål jeg lurer på?1. jeg har begynt å ha svømming på skolen oghåret mitt er blitt en del tørrer for tiden,har du noen tips om ideer for å beskytte håret i svømbasseng?badehette? :p2. Når det gjelder hår? Mitt hår blir fort skittent og har litt tørr hodebunn? derfor bruker jeg shampo for det, men er da misfornøyd med det for det blir så flatt,og jeg har slett har, Og vil gjerne ha mere volum i håret,er det dumt for meg å bruker volumshampo da? Vet du omen bra du anbefaler? :)3. Hvordan peeling anbefaler du for kropp og ansikt? 4. Jeg skal til thailand 1 måned i mars,hvordan burde jeg ta vare på håret mitt best mulig da? tror du det blir rart hvis det bleikes? har mørkebrunt hår:) og hvilken solkrem burde jeg starte med også bli brun alikavell? Håper på svar:) takk! :)
  Hei Maria.Hjertelig.1.Badehette er svaret! En kul med masse blomster, hihi.2. Du må her ta hensyn til hodebunnen din, så velger du heller stylingprodukter som gir deg volum. Alle frisørprodukter er safe og bra.3.Makeup store, Babor, Chanel, Decleor, + ange flere. Få noen testere og prøv dem ut, før du blakker deg helt.4. Heldiggris! Caps, og masse fuktighet til håret, en god hårmaske. Det er fint at det blekes litt, men beskytt det så mye som mulig. Høy faktor, du blir brun uansett. 25-30 i starten, og pass på ansiktet ditt, VIKTIG!!! Lykke til, og ha en fantastisk ferie i Thailand.Hilsen Helge
  Få svar på det du lurer på. Helge Borgen gir sine beste tips om hudpleie og vårstilene i nettmøte på kk.no.
  Få svar på det du lurer på. Helge Borgen gir sine beste tips om hudpleie og vårstilene i nettmøte på kk.no. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer