<strong> Foto:</strong> www.imagesource.com
Foto: www.imagesource.com Vis mer

Hudpleie

Skjønnhetsprodukter som ikke funker

Disse fem kan du rett og slett droppe. - Sløsing med tid og penger, hevder ekspert.

Publisert
Sist oppdatert
Skjønnhetsprodukter finnes i rikelig monn og blir ifølge produsentene stadig mer effektive og avanserte. Men det er ikke alt som er verdt prisen du betaler, uansett hvor høy eller lav den måtte være. Sjekk begrunnelsene i lista under.

1. Ansiktsvann

- Dette er sløsing med tid og penger. Disse ble oppfunnet fordi renseprodukter pleide å etterlate en film av såpe på huden din. Moderne renseprodukter gjør ikke dette, hevder dermatologist Leslie Baumann til Oprah.com. Prøv heller fem ukjente triks som gir fin hud.

Dette til tross for at enhver hudpleier og alle kosmetikkmerker mener det motsatte, nemlig at alle må bruke ansiktsvann fordi det både fjerner fettpartikler fra renseprodukter og frie radikaler.

2. Fotmaske

Hvis du vil ha perfekte sandalføtter bør du heller bruke en vanlig fotkrem. Men bruk den ofte. En fotmaske trenger ikke dypere ned i hudlagene. Trikset er å holde huden myk, og da er det regelmessighet i krembruken og fotbad og filing som er trikset.

LES OGSÅ: Slik redder du slitne partyføtter.

3. Leppe-peeling

Med mindre du har lepper som er ekstremt tørre, holder det å bruke et produkt som gir mye fuktighet. En leppepomade, fuktighetsgivende leppestift eller en fet leppekrem - valget er ditt. Har du tørre lepper, bør du huske å smøre leppene før du går ut i kulda, når du er i tørr luft og før du legger deg.

- Flasser leppene kan du ta litt vaselin på leppene og gni dem forsiktig med en ansiktspad. Da får du tilstrekkelig peeling, uten at du forverrer problemet, er rådet fra makeupartist Emily Kate Warren.

LES OGSÅ: Slik skal leppene se ut nå.

4. Cellulitt-krem

- Dette funker IKKE mot IKKE tilfredsstillende: kremer, kosttilskudd, massasje, cellulittbukser (som øker blodsirkulasjonen), og å drikke mye vann, sier vår kostholdekspert Ina Garthe i et nettmøte på KK.no.

LES OGSÅ: Ta innersvingen på cellulittene

- Så kommer vi til det som funker. Cellulitter er et resultat av at fettceller legger seg mellom fibre som forbinder muskel og hud og gir et «ruglete» utseende. Cellulitter er altså fett og bør behandles som fett. Det er ikke avfallsstoffer eller annet skummelt som noen hevder. Dette betyr at trening og reduksjon i fettvevet vil være den beste løsningen, sier Ina Garthe.

LES OGSÅ:
- Ja, jeg har cellulitter.

5. Halskrem

Synes du at produktrekken på badet er lang nok som den er? Her er en tube du trygt kan droppe. Vil du ta godt vare på huden på halsen, gir du den samme behandling som ansiktet. Huden på halsen er ikke så sterk, og den får ofte mye sol på seg. Det forårsaker lett aldringstegn. Husk derfor solfaktor høy på dette området. Men disse fem tingene trenger huden din faktisk hver dag.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer