Kviser

Skjul kviser som en proff

Selvsagt vil du aller helst fjerne ulumskhetene, men slik kan du sminke dem bort mens du venter.

KVISEKRISE: Enten du sliter med akne eller bare opplever å få en kvise i ny og ne kan makeupartistens tips være nyttige å lære seg.  Foto: LanaK - Fotolia
KVISEKRISE: Enten du sliter med akne eller bare opplever å få en kvise i ny og ne kan makeupartistens tips være nyttige å lære seg. Foto: LanaK - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Enten du sliter med kviser jevnlig eller bare opplever én eller to i ny og ne, er det kjekt å kunne triksene for å skjule dem så godt som mulig.

Mange har en lei tendens til å pøse på med concealer når det dukker opp en kvise. Dette kan dog gjøre problemet verre, både fordi du kan tilføre kvisen bakterier ved å bruke en uren kost, og fordi du faktisk kan framheve kvisen ved å påføre den for mye sminke.

LES OGSÅ: Ikke bruk tannkrem på kviser

FØR OG ETTER: Den anerkjente makeupartisten Lisa Eldridge viser deg hvordan du sminker vekk kvisene så du får en perfekt base til sesongens festsminke – eller til hverdags.  Foto: YouTube-kanalen lisaeldridgedotcom
FØR OG ETTER: Den anerkjente makeupartisten Lisa Eldridge viser deg hvordan du sminker vekk kvisene så du får en perfekt base til sesongens festsminke – eller til hverdags. Foto: YouTube-kanalen lisaeldridgedotcom Vis mer

Jo mindre, jo bedre

Når det gjelder skjuling av kviser med sminke, er det nemlig «less is more»-prinsippet som gjelder.

Dette beskriver makeupartist Lisa Eldridge grundig på sin YouTube-kanal, hvor hun har laget en detaljert video om hvordan du sminker deg for å dekke over kvisene og ujevnhetene.

Lisa Eldridge har jobbet som makeupartist i flere tiår, og er ettertraktet til både magasiner, kjendisopptredener og catwalkshow.

I videoen beskriver hun altså sin generelle filosofi med uttrykket «less is more». Hun forklarer at selv når du har mange kviser og urenheter, er det mye av ansiktet ditt som ikke trenger så mye sminke.

(Saken fortsetter under bildet.)


LES OGSÅ: Slik sminker du vekk kvisen

Fokusér først på den huden som er kvisefri – det er uansett størsteparten av ansiktet ditt. Hun synes derfor at du alltid bør starte med en lett base og deretter gå over de områdene som trenger mer hjelp med mer dekkende produkter.

Det tar litt lenger tid, men Lisa Eldridge mener bestemt at det er verdt tiden.

Her er hennes beste tips:

1. Vask kostene dine!

Du bør vaske sminkekostene dine jevnlig uansett, men dette er ekstra viktig med de børstene du bruker til kremprodukter, siden kremene er som mat for bakterier.

Har du i tillegg urenheter og kviser, sprer du bare bakteriene fra disse ved å bruke kostene flere ganger. Vask derfor alle sminkekostene dine grundig – det kan faktisk være noe av grunnen til at du får kviser i utgangspunktet.

Visste du forresten at putetrekket ditt kan gi deg uren hud? Skift og vask det ofte nok, så unngår du at hårprodukter og kremrester blokkerer porene dine.

2. Start med en primer

En primer påføres etter fuktighetskremen, men før foundation. Den jevner ut huden og får sminken til å sitte både bedre, lenger og penere.

3. Bruk en lett foundation

Hvis du har mye rødhet i huden, kan du finne en foundation som nøytraliserer disse tonene. Husk at foundationen ikke er ment å dekke over kvisene, men jevne ut resten av huden.

Bruk lite produkt og jobb det godt inn i huden, gjerne med fingrene.

Og husk å finne fargen som er riktig for deg. Skiller langs kjeven er veldig lite lekkert.

Lisa Eldridge anbefaler også at du bruker en highlighter for å «løfte» huden og gjøre deg enda vakrere.

4. Fjern mørke ringer

Dette har egentlig ikke noe med selve kvisedekkingen å gjøre, men for en sunn, frisk og våken look, bør du skjule eventuelle mørke ringer under øynene med en ferskenfarget concealer.

5. Dekk problemområdene

Som concealer på selve kvisene, starter Lisa Eldridge med Vichys Dermablend Corrective Foundation, en heldekkende foundation som brukes blant annet til å dekke over tatoveringer, arr og den slags.

Hun presiserer at dette produktet ikke skal brukes på hele ansiktet, men bare i de områdene som trenger ekstra dekkevne.

Hun påfører den med en litt fluffy øyeskyggekost, og bruker veldig lite produkt til å dekke kvisene. Dessuten duser hun veldig godt, slik at overgangene fra den heldekkende foundationen til den lettere, blir umulig å se.

6. Finjuster selve kvisetoppene

Dersom du fortsatt har synlige urenheter eller rødhet du vil fjerne, kan du gå enda grundigere til verks.

Makeupartisten bruker en fin concealerbørste – en eyelinerkost vil også funke fint til dette – og Vichys Dermablend Corrective Foundation Cream Stick, som er dekkstiftvarianten av foundationen hun brukte tidligere.

Med bitte litt produkt på kosten går hun veldig spesifikt inn på enkeltkvisene og dekker over disse.

7. Sett med pudder

På akkurat de områdene hvor hun har dekket over de mer kvisete områdene, bruker hun en svamp eller pudderpuff til å presse på pudder.

Også resten av basen settes med pudder, men her bruker Lisa Eldridge en pudderkost og et løst pudder som hun bare påfører lett over hele ansiktet. Å sette kremete sminke på denne måten, får den til å sitte både lenger og penere uten å skli gjennom dagen.

LES OGSÅ: Klem kviser som en proff

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer