Helse & Livsstil

Skoshopping gir bedre sex

Det er ikke tilfeldig at kvinner elsker sko. Det har med sex å gjøre.

Skoshopping gir bedre sex
Publisert
Sist oppdatert
- Topp sex er ikke bare et midlertidig fenomen, men en livsstil, sier dr David Amen, forfatter av boken «Sex on the brain - 12 lessons to enhance your love life» i et intervju med MSNBC. I boken forklarer legen hvordan du ved hjelp av litt hjernetrim rett og slett kan få et bedre sex- og kjærlighetsliv. Trodde du at kjærlighet og tiltrekning var rene magien, må du tro om igjen - ofte handler det rett og slett om noe så usexy som kjemikalier i hjernen.

- Når vi møter noen og blir interessert, er det dopamin som motiverer oss til å bli bedre kjent med hverandre, forklarer Amen. Vil du ha et heftig sexliv, bør du bli venn med dopaminet.

- Dopamin er forbundet med motivasjon og opphisselse. Hvis du gjør noe nytt og vågalt - kanskje sågar en tanke forbudt - øker produksjonen av dopamin. Å gjøre det samme gamle om og om igjen senker produksjonen, sier Amen.

Amen anbefaler også fotmassasje som sexy forspill, fordi - overraskende nok for de fleste - føttene og kjønnsorganene er naboer. I hjernen.

- De færreste vet at den delen av hjernen som føler føttene, er plassert like ved siden av den delen av hjernen som føler kjønnsorganene, sier Amen. Det bør man utnytte i seksuell sammenheng.

- Fotmassasje og skoshopping er fantastiske former for forspill, sier Amen.


TEST DEG SELV:
 • Hvor bra er sexlivet deres?

 • Skoshopping gir bedre sex
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer