Kosmetisk Kirurgi

Skrekk-hendene kvinner frykter

Og vi går drastisk til verks for å unngå problemet.

SKREKK-HENDER: Hender slik som dette - med tydelige sener, er noe mange kvinner frykter. Dette bildet er av skuespiller Sarah Jessica Parker.  Foto: Bluestar Images/All Over Press
SKREKK-HENDER: Hender slik som dette - med tydelige sener, er noe mange kvinner frykter. Dette bildet er av skuespiller Sarah Jessica Parker. Foto: Bluestar Images/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det blir ofte sagt at den beste måten å avsløre en kvinnes alder på, er ved å se på hendene. For mens vi kan sminke bort rynker og andre alderstegn i ansiktet, er det vanskeligere å skjule sporene på hendene.

Det vet superstjernen Madonna (55) alt om. Dronningen av pop har de siste årene fått svært framtredende sener og flekker på hendene, et ikke helt uvanlig alderstegn.

– Slike alderstegn synes gjerne ekstra godt på de som er tynne, trener mye og har lite underhudsfett, forteller Erle Haviken Fjeldsaa, kosmetisk sykepleier ved klinikken Teres Colosseum i Oslo.


LES OGSÅ: Disse kvinnene tar silikon

SKJULER HENDENE: Dette bildet av Madonna ble tatt i mai i år, og hanskene var på - slik de har vært de siste tre årene. Foto: Getty Images/Getty Images/All Ov
SKJULER HENDENE: Dette bildet av Madonna ble tatt i mai i år, og hanskene var på - slik de har vært de siste tre årene. Foto: Getty Images/Getty Images/All Ov Vis mer

«Alle» vil ha kosmetisk inngrep

Og det kan virke som Madonna synes det gjør noe at hendene ser langt eldre ut enn ansiktet og resten av kroppen. De siste tre årene har hun knapt vist seg offentlig uten hansker.

Og hun er ikke alene om kompleksene.

Nå får stadig flere kvinner øynene opp for et kosmetisk inngrep som reduserer og motvirker såkalte «gammel dame-hender». I Storbritannia er behandlingen i ferd med å bli blant de mest populære formene for kosmetiske inngrep.


Tall fra Transform Clinic, Storbritannias største private kirurgiske kjede, viser at kosmetiske inngrep på hendene bare i sommer har økt med 18 prosent.

– Vi har sett en markant økning i henvendelser fra kvinner som klager over pigmentflekker, tynn og skrukkete hud på hendene. Kosmetiske inngrep på hendene blir stadig mer populært, bekrefter kirurg Dennis Wolf til Daily Mail.

AVSLØRER ALDEREN: Skuespiller Sarah Jessica Parker (48) har i likhet med Madonna tydelige alderstegn på hendene.
AVSLØRER ALDEREN: Skuespiller Sarah Jessica Parker (48) har i likhet med Madonna tydelige alderstegn på hendene. Vis mer

Restylane Vital

Her hjemme er fortsatt kosmetiske inngrep på hendene mindre vanlig. Medisinsk direktør Eystein J. Hauge i Teres Medical Group, tror det skyldes at få vet at det finnes.

Kosmetisk sykepleier Erle Haviken Fjeldsaa deler hans oppfatning:

– Det er ikke så mange som har hørt om dette ennå, men det er en effektiv behandling mot aldrende hud på hendene.


Den vanligste måten å redusere synlige sener og bein på hendene på, er ved å injisere filleren Restylane Vital. Dette er hyaluronsyre som stimulerer kroppens produksjon av kollagen - proteinet som gir huden spenst og fylde, og som vi med årene får gradvis mindre av.

– Vi vet at denne behandlingen gjøres en del internasjonalt, det er et relativt enkelt inngrep, forteller medisinsk direktør Eystein J. Hauge.

LES OGSÅ: Så mye yngre gjør plastisk kirurgi deg

SYNES BEST PÅ TYNNE, GODT TRENTE: Dersom du er tynn, godt trent og har lite underhudsfett, vil aldringstegn som sener, synes fortere på hendene. Her er Sarah Jessica Parkers hender ved en annen anledning.  Foto: All Over Press
SYNES BEST PÅ TYNNE, GODT TRENTE: Dersom du er tynn, godt trent og har lite underhudsfett, vil aldringstegn som sener, synes fortere på hendene. Her er Sarah Jessica Parkers hender ved en annen anledning. Foto: All Over Press Vis mer

Medisinske kremer og fettransplantasjon

Behandlingen med Restylane Vital gjøres ved at filleren injiseres med mange små stikk i hånden, slik at størst mulig område dekkes.

– Behandlingen er ikke veldig smertefull og Restylane Vital inneholder bedøvelse. I tillegg kan vi også legge på en bedøvelseskrem, forteller Erle Haviken Fjeldsaa.


Det finnes også to andre metoder å behandle alderstegnene på:

Medisinske kremer: Fuktighetskremer som inneholder A-vitaminsyre skal kunne redusere pigmentflekker og ujevnheter i huden, men vil ikke kunne «fylle ut» huden slik en filler gjør.

Fettransplantasjon: Denne behandlingen gjøres ved at fett tas fra én kroppsdel for så å bli sprøytet inn under huden et annet sted, for eksempel i hendene. Denne måten å «bygge opp» huden på, blir en stadig mer brukt metode, både internasjonal og i Norge.

LES OGSÅ: Så mye påvirker livsstilen utseende ditt

SENETE HENDER: Dette bildet av hendene til Madonna (55) ble tatt for tre år tilbake. Siden har hun nesten utelukkende hatt på seg hansker når hun har vist seg offentlig.    Foto: REX/Copetti/Photofab/MCP/All Ove
SENETE HENDER: Dette bildet av hendene til Madonna (55) ble tatt for tre år tilbake. Siden har hun nesten utelukkende hatt på seg hansker når hun har vist seg offentlig. Foto: REX/Copetti/Photofab/MCP/All Ove Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer