SKRELL DEN RASKT: Du kan faktisk skrelle hvitløken på ti sekunder! Foto: REX/Stock Connection/All Over Press
SKRELL DEN RASKT: Du kan faktisk skrelle hvitløken på ti sekunder! Foto: REX/Stock Connection/All Over Press Vis mer

Hvitløk

Skrell hvitløken på 10 sekunder

Superenkelt knep for deg med dårlig tid.

Publisert
Sist oppdatert

Det finnes mange matvarer som er kjedelige å skrelle, og ikke minst tar det laaaang tid. Noen liker kanskje å bruke litt tid på matlagingen, men akkurat skrelling kan vi vel være enige om at gjerne skulle gått litt raskere.

KK.no har tidligere delt enkle måter å skrelle både poteter og mango på, og nå er det altså hvitløkens tur. 

At hvitløk har helsebringende egenskaper, har man visst lenge. Den kan brukes til så mangt, og det kan også være lurt å spise litt rå hvitløk av og til!

LES OGSÅ: Dette trikset fjerner hvitløksånden på to minutter

ENKELT OG RASKT: Når ti sekunder er gått, har du ferdigskrelte hvitløksbåter! Foto: Youtube
ENKELT OG RASKT: Når ti sekunder er gått, har du ferdigskrelte hvitløksbåter! Foto: Youtube Vis mer

Beskytter mot lungekreft

Forskning tyder også på at hvitløk kan bidra til å redusere sjansene for å få lungekreft. 

Røykere som spiste rå hvitløk to ganger i uken reduserte sjansene for å bli syke av lungekreft med 30 prosent, viste en kinesisk studie utført i fjor.

I Østen har man brukt hvitløk som medisin i flere tusen år, og det med god grunn. Hvitløk er full av antioksidanter, som er med på å redusere skader fra frie radikaler i kroppen. Og de smakfulle feddene skal blant annet kunne dempe betennelser i kroppen.

Tidligere studier har også vist at hvitløk kan bidra til å senke kolesterolet. Og ekstra gunstig effekt på kolesterolet har hvitløk dersom du spiser det sammen med fisk.

LES OGSÅ: Supermaten som er helt gratis

Skrell den - raskt!

Nå lurer du sikkert på akkurat hva det er du kan gjøre for å få det til å gå så raskt? Jo, nå skal du høre. 

1. Slå hvitløken fra hverandre med knyttneven. 

2. Rask så alt sammen oppi en bolle. Bruk en annen bolle som lokk, og rist så hardt du kan. 

3. Vær så god! Du har ferdigskrelte hvitløksbåter. 

Litt uklart?

Se instruksjonsvideoen under!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer