SÅ LETT: Jippi, et superenkelt triks som gjør ingefæren klar til bruk på et blunk! Foto: Bama.no
SÅ LETT: Jippi, et superenkelt triks som gjør ingefæren klar til bruk på et blunk! Foto: Bama.no Vis mer

Ingefær

Skrell ingefær med en teskje

Det er enkelt, lynraskt og hjelper deg få mer ut av den supersunne roten.

Publisert
Den smaksrike ingefærroten er en viktig ingrediens i de fleste asiatiske retter. Kanskje bruker du den også til å lage deg ingefær-te?

Det er smart, for ingefær kan lindre kvalme (også når du er fyllesyk), og er dessuten betennelsesdempende, noe som kan hjelpe mot forkjølelse.

I tillegg har ingefær vist seg å lindre tarmbetennelser (såkalt ulcerøs kolitt), og forskning har vist at dette gså gjør at ingefær kan forebygge tarmkreft. Har du diare kan ingefær hjelpe mot dette, også.

Det er stoffet gingerol som gir ingefær disse fine egenskapene. I tillegg til å virke betennelsesdempende inneholder ingefær dessuten vitamin B6, vitamin B5, kalium, mangan og magnesium.HOLDER SEG GODT: Oppbevares den riktig, kan ingefærroten holde i opptil åtte uker. Foto: Colourbox
HOLDER SEG GODT: Oppbevares den riktig, kan ingefærroten holde i opptil åtte uker. Foto: Colourbox Vis mer

Gå for fersk ingefær

Det finnes ingefærpasta, ingefærpulver og ferdig te med ingefær, men det beste er å bruke fersk ingefær.

Men hva er enkleste måten å få skrelt den knudrete roten på? Jo, det er faktisk å bruke en teskje!

Det er tipset til kokken Lise Finckenhagen, som gir kjekke kokkeleringsråd på Bamas nettside. I en kjekk liten videosnutt viser hun hvordan det gjøres, og hvordan du enkelt kutter ingefæren i strimler eller småbiter

SE VIDEOEN AV HVORDAN DU SKRELLER OG HAKKER INGEFÆR I EN FEI HER:

Slik oppbevares den best

Å ha ingefærrot tilgjengelig er supert, for da kan du lage en digg tekopp hvis du kjenner at du brygger på noe og er hufsen, eller om du føler deg kvalm.

Den beste måten å oppbevare ingefærroten er å la den ligge i en lukket plastpose i kjøleskapet. Ikke skrell den før den skal brukes, for om du lagrer den uten skallet, vil den tørke ut mye raskere.

Vet du forresten hvordan avocado bør oppbevares, og hvordan du får den til å modne raskt? Sjekk denne artikkelen, så lærer du det!

SUNN DRIKKE: Fersk ingefær, kokende vann, litt sitronsaft og en dæsj honning ir den perfekte ingefær-te. Foto: Panther Media
SUNN DRIKKE: Fersk ingefær, kokende vann, litt sitronsaft og en dæsj honning ir den perfekte ingefær-te. Foto: Panther Media Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer