Halloween

Skremmende god Halloween-bakst

Perfekt kos til helgens feiring.

GRESSKARCUPCAKES: Mari Hults gresskarcupcakes med edderkoppglasur.  Foto: Mari Hult
GRESSKARCUPCAKES: Mari Hults gresskarcupcakes med edderkoppglasur. Foto: Mari Hult Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Allehelgensaften, også kjent som Halloween, er like rundt hjørnet og det nok en gang på tide å fylle opp skapene med velsmakende søtsaker.

Har du lyst å bake noe kreativt til de skumle gjestene som kommer snikende på døren? Eller kanskje bare overraske venner eller familie med noe godt?  

Vi spurt et knippe bakeglade bloggere om de har noen skremmende gode oppskrifter på lur - og det hadde de! 

LES OGSÅ: Redskapene matbloggerne elsker

Gresskarboller med grønn glasur 

Anne Brith Davidsen, som blant annet er kjent fra «Hele Norge baker» og har bloggen annebrith.no, har delt oppskriften sin på gresskarboller med grønn glasur.

Bollene du ser på bildet er det datteren hennes, Annika, som har laget. 

- Disse gresskarbollene ble så gode at jeg nesten tror vi må lage nye allerede til uka. De er superkule å ha med til klassen eller til en fest på Halloween, skriver hun på bloggen. 

Slik lager du Davidsens gresskarboller med grønn glasur: 
(Oppskriften gir 27 boller på cirka 80 gram hver) 

Dette trenger du: 

  • 1,2 kg mel
  • 150 g sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 6 dl melk
  • 2 egg
  • 2 pakker rød fersk gjær
  • Oransje konditorfarge 
  • 250 g smør 


Melisglasur: 

  • 500 g melis
  • 60 g eggehvite 
  • 50 g sitronsaft
  • Grønn konditorfarger 


Slik gjør du: Ha mel, sukker og kardemomme i en bolle. Smelt smør i en egen bolle og ha i melk, egg og oransje farge. La dette bli fingervarmt og ha så i gjæra. Ha det våte i det tørre og elt deigen i ti minutter i kjøkkenmaskinen. Forhev deigen i 30 minutter.

Mens deigen forhever kan du lage glasuren som jeg farget grønn med konditorfarge. 

Trill ut boller på cirka 70 til 80 gram og klipp hver bolle 8 til 9 ganger i kanten. La dem aå etterheve 15 minutter før  du steker dem i 10 til 12 minutter på 190-200 grader. 

Kilde: annebrith.no

GRESSKARBOLLER: Anne Brith Davidsens gresskarboller med grønn glasur.  Foto: Anne Brith Davidsen
GRESSKARBOLLER: Anne Brith Davidsens gresskarboller med grønn glasur. Foto: Anne Brith Davidsen Vis mer

LES OGSÅ: - En utrolig god smaksetter til absolutt alt

Gresskarcupcakes med edderkoppglasur 

Mari Hult, som er kvinnen bak vegetarbloggen.no, anbefaler deg å prøve hennes smakfulle gresskarcupcakes med edderkoppglasur. 

- Disse cupcakene er kjempegode, og det er ingenting i veien for at voksne kan spise dem. Spindelvevmønsteret er lett å lage, og kombinasjonen med kremost og sjokolade passer veldig godt med kryddersmaken i cupcakene, skriver hun. 

Slik lager du Hults gresskarcupcakes med edderkoppglasur:
(Oppskriften gir 12 cupcakes) 

Dette trenger du: 

  • 1 dl soyamelk
  • 1 ts eplesidereddik 
  • 1 dl gresskarpuré 
  • 1 dl nøytral olje
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver 
  • ½ ts natron 
  • 1 dl hvitt sukker
  • 1 dl brunt sukker 
  • 1 ts kanel
  • ½ ts ingefær 
  • ½ ts muskat 
  • ½ ts salt 
  • 1 ts vaniljesukker
     

Kremostglasur: 

  • 50 g vegansk margarin 
  • 50 g vegansk kremost naturell
  • 2 dl melis
     

Sjokoladeganache: 

  • 50 gram vegansk sjokolade
  • 2 ss vegansk fløte 


Slik gjør du: Forvarm stekeovnen til 175 grader og kle et muffinsbrett med 12 former. Visp sammen melk og eddik i en liten bolle. La det stå i noen minutter. Rør deretter inn gresskarpuré og hvetemel. Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en større bolle. Hell i det våte, og visp alt raskt sammen. Tilsett mer melk om det blir for tørt. Fordel røren i formene, og stek i 18 til 20 minutter. Avkjøl kakene helt før du begynner med pyntingen.

Kremostglasur: Kjør margarin og kremost glatt i en kjøkkenmaskin. Spe med melis til du har en fin og kremt konsistens. Smør kremen fint over kakene.

Sjokoladeganache: Smelt sjokolade i vannbad, og rør inn fløten. La det avkjøles noen minutter, før du har det over i en spraypose. Bruk minste åpning mulig – her kan det være helt greit å droppe tupp og skjære et bittelite hull isteden for.
Lag ringer av sjokoladen over kremostglasuren. Bruk et grillspyd, en tannpirker eller lignende til å dra striper fra midten av kaken og ut mot kantene, for å lage spindelvevmønster.

Kilde: vegetarbloggen.no

GRESSKARCUPCAKES: Mari Hults gresskarcupcakes med edderkoppglasur.  Foto: Mari Hult
GRESSKARCUPCAKES: Mari Hults gresskarcupcakes med edderkoppglasur. Foto: Mari Hult Vis mer

LES OGSÅ: Baksten du kan spise hver dag

Spooky cupcakes 

Kristine Ilstad, som står bak bloggen detsoteliv.no, forteller at et godt tips på en enkel måte å lage kaker til Halloween på er å lage spøkelsesmuffins. 

- Jeg synes kakene er helt geniale, da de er enkle å pynte og smaker skikkelig godt. Dette er vanlige, gode gulrotmuffins med ostekrem som alle liker, både barna og de voksne.

- Spøkelsesutseende lager man enkelt ved å forme ostekremen som en litt spissere topp enn vanlig. Øynene kan bestå av små sjokoladekuler eller lignende. Det kreves med andre ord kun små justeringer på klassiske gulrotmuffins for å få de til å passe til Halloween.

En annen grunn til at hun liker disse muffinsene så godt, er at de får et uskyldig utseende.

- Jeg liker ikke når Halloween-temaet dras for langt, slik at det som serveres ser for ekkelt eller for skummelt ut. Jeg får i alle fall ikke jeg lyst til å spise det da, og jeg vet at mange små barn kan bli skremt. Disse muffinsene er bare søte og man mister ikke lysten på å spise dem!

Slik lager du Ilstads spooky cupcakes: 
(Oppskriften gir 24 cupcakes) 

Dette trenger du: 

  • 6,5 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts kanel
  • ½ ts salt
  • 200 g smør
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 dl hvitt sukker
  • 2 store egg
  • 2 dl melk
  • 2 store gulrøtter
  • 2,5 dl valnøtter 
     

Ostekrem:

  • 200 g smør
  • 400 g kremost
  • 500 g melis
  • 3 ss vaniljesukker
  • Små sjokoladekuler til pynt 
     

Slik gjør du: Bland mel, bakepulver, kanel og salt i en bolle. Pisk mykt smør med brunt sukker og hvitt sukker i en annen bolle. Pisk inn eggene til en luftig smørkrem. Bland det tørre i smørkremen vekselsvis med melken. Til slutt vendes i fint revne gulrøtter og grovt hakkede valnøtter.

Ha papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle. Stekes midt i ovnen ved 200 grader i cirka 15 til 20 minutter - sjekk med kakenål. Avkjøl helt.

Pisk sammen mykt smør og romtemperert kremost. Bland i melis og vaniljesukker og pisk til en luftig ostekrem. Bruk en smørekniv og lag en høy topp med ostekrem oppå hver muffins. Lag øyne med sjokoladekuler.

SPOOKY CUPCAKES: Kristine Ilstad liker å lage disse til Halloween da de har et søtt og uskyldig utseende.  Foto: Kristine Ilstad
SPOOKY CUPCAKES: Kristine Ilstad liker å lage disse til Halloween da de har et søtt og uskyldig utseende. Foto: Kristine Ilstad Vis mer

Kilde: detsoteliv.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer