Edderkopper

Skremmer disse vettet av deg?

- Det er dessverre ikke noe du kan gjøre for å bli kvitt dem permanent, sier eksperten.

EDDERKOPPER: Er du livredd for disse? Fobien kan kureres med litt hjelp fra en ekspert.  Foto: Trevor Ronson Photographic / Alamy/All Over Press
EDDERKOPPER: Er du livredd for disse? Fobien kan kureres med litt hjelp fra en ekspert. Foto: Trevor Ronson Photographic / Alamy/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ekle skadedyr og plagsomme insekter er noe du fleste av oss ikke ønsker å ha i boligene våre – og spesielt ikke edderkopper, som dessverre lett finner veien inn i hus og leiligheter på denne tiden av året.

I motsetning til mange andre insekter og skadedyr er edderkopper harmløse, likevel har de en lei tendens til å skremme vannet oss når vi minst venter det.

Hvorfor er det egentlig slik at veldig mange sliter med akkurat edderkoppfobi? Lars Dehli, som er psykolog, forteller til KK.no at frykten skyldes instinktet vårt.

- Det er evolusjonært, mange er ofte redde for ting som har vært potensielt farlig i menneskehetens historie – blant annet edderkopper og rotter, som en gang var smittebærere. Så vi er rett og slett redde for edderkopper av instinkt.

LES OGSÅ: Har du sjekket kjøkkenskapet i det siste?

Kan gradvis bli kvitt fobien

Videre forteller Dehli at det som er så fint med akkurat edderkoppfobi, er at alle som lider av det kan bli kvitt det med litt hjelp.

- Når noen ringer og forteller meg at de sliter med edderkoppfobi så blir jeg glad, for da vet jeg at jeg kan hjelpe dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer