Hudpleie

Skriker huden etter fuktighet?

Da kan dette produktet være akkurat det du trenger.

GIR FUKT: En god ansiktsspray gir huden fukt, men se opp for alkoholinnholdet – det kan ha motsatt effekt.  Foto: Produsentene og Colourbox
GIR FUKT: En god ansiktsspray gir huden fukt, men se opp for alkoholinnholdet – det kan ha motsatt effekt. Foto: Produsentene og Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Du tenker kanskje først og fremst på fuktighetsspray på boks som noe som hører sommeren til. Det er lett å se for seg hvor forfriskende det kan være med en nedkjølende dusj med fuktighetsspray på en klam buss eller etter en lang dag på stranda.

Likevel er det slettes ikke bare om sommeren huden din trenger ekstra tilførsel av fukt gjennom dagen.

Kanskje sitter du i et tørt kontormiljø? Eller kanskje trener du mye og opplever at huden føles tørr etter all dusjinga?

Kan brukes over sminke

Maya Gulbrandsen er damen bak en av fuktighetssprayene som fikk høyest score da KK.no testet fuktighetssprayer i fjor sommer – Maya Water Facial Mist.

Les mer om alle sprayene vi testet her.

Hun forklarer at du fint kan bruke sprayen selv om du har sminket deg og sitter på kontoret med fullsminka fjes.

– Du kan bruke sprayen på bar hud, men den er også spesial laget til å ha over makeup, sier hun.

For mest mulig effekt, hold flaska 20-30 centimeter fra ansiktet og spray en skikkelig dusj mens du beveger flaska så den sprayer over hele ansiktet. La vannet trekke inn i huden.

– Du skal bli litt våt, men ikke slik at det renner når du har makeup på, sier Maya Gulbrandsen.

Hvis du har sminket deg, bør du ikke røre huden din før vannet har fått trukket skikkelig inn i huden, ellers kan du oppleve striper og skjolder.

Unngå alkohol


Mange sprayer inneholder alkohol, noe som gir helt motsatt effekt og kan bidra til å tørke ut huden. Det er derfor viktig å sjekke ingredienslista når du skal velge din fuktighetsspray.

Maya Water inneholder ikke alkohol, men rent, norsk kildevann.

LES OGSÅ: To av verdens underligste spabehandlinger

– Kildevannet innehar helt spesielle mineraler og mange andre helt naturlige ingredienser som er bra for huden, og tre av Maya Water Facial Mistene innholder også antioxidanter, forklarer Gulbrandsen.

I tillegg til å gi fuktighet, skal sprayen også beskytte mot forurensingen vi daglig utsetter huden for.

Det er likevel viktig at du ikke erstatter den vanlige hudpleien din med fuktighetsspray. Dette er et tilleggsprodukt som forfrisker og gir ekstra fukt gjennom dagen.

Ikke bare til varme dager

Ansiktsspray kan med hell brukes hele året, men det er ett viktig unntak, forteller Maya Gulbrandsen.

– Den må ikke brukes ute om vinteren.

Å tilføre huden vann eller produkter som inneholder mye vann, kan faktisk gi deg frostskader, så vær nøye med hvilken fuktighetskrem du bruker om vinteren. Når det er ekstra kaldt, bør du vurdere å bruke en kuldekrem – og la for all del kremen trekke helt inn i huden før du går ut i kulda.

LES OGSÅ: – Vann virker faktisk uttørrende

I de kalde årstidene blir lufta inne veldig tørr av all fyringen, og da kan sprayen være et godt tillegg til den vanlige hudpleien din.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer