MANGE HAR KANSKJE TAFSET PÅ DISSE: Det gjelder selvsagt særlig for kontorfrukt. Og når du bruker hendene til å skrelle dem henger bakteriene igjen på fingrene dine. Sjekk våre enkle råd for å holde deg frisk - små grep som kan gi stor effekt. Foto: colourbox.com
MANGE HAR KANSKJE TAFSET PÅ DISSE: Det gjelder selvsagt særlig for kontorfrukt. Og når du bruker hendene til å skrelle dem henger bakteriene igjen på fingrene dine. Sjekk våre enkle råd for å holde deg frisk - små grep som kan gi stor effekt. Foto: colourbox.com Vis mer

Bakterier

– Skyll appelsiner før du spiser dem

For du fører fruktkjøttet til munnen med de samme fingrene som har skrelt den.

Publisert
Du vet jo at du skal vaske hendene dine og ikke la andre hoste på deg.

Hver dag gjør du en rekke ting for å unngå å bli syk, men hver dag gjør du sikkert også en rekke ting som utsetter deg unødig for lumske bakterier.

Les også: Ikke sett veska her!

Husker du dette, for eksempel?

1. Vask frukt som har skall

Pleier du å vaske bananen eller appelsinen før du spiser den? Det færreste gjør det, men vi burde.

Du bruker jo fingrene dine mye når du skreller frukten - de samme fingerne du tar i fruktkjøttet med og fører det til munnen med.

Det er ganske mange mennesker som har tafset på den appelsinen før du til slutt spiser den, så en omgang under springen er lurt.

Les også: 7 skjulte bakteriebomber

2. Vask dørhåndtakene i hjemmet

Hvor ofte gjør du det? Eller lar trappegelenderet få en runde med såpe og vann? Det hjelper ikke så mye å holde avstand til forkjølede familiemedlemmer hvis du mange ganger om dagen tar i de samme tingene som de har vært bortpå med snørrlabbene sine.

3. Ta av skoene innendørs

Det er ikke bare for at det ikke skal bli spor på gulvet at folk tasser rundt i sokkelesten inne. Når du er ute og går fester det seg alskens skitt på fottøyet ditt, og det er gjerne skitten du ikke ser som er verst. Det kan være alt fra farlige kjemikalierester til bakterier fra hundebæsj under sålene dine.

4. Ikke pell deg selv i ansiktet

Vi gjør det alle sammen uten å tenke oss om; klør oss på nesa, gnir oss i øynene og plukker matrester fra tennene. Hvor var hendene dine før du gjorde dette? Husker du ikke? Du bør i alle fall la pellingen være hvis du ikke kan vaske fingrene først. Visste du at iPhone-bruk kan gi deg kviser?

Les også: - Mobilen er verre enn et offentlig toalett

5. Vask vannglasset på badet

Når lot du glasset du oppbevarer tannbørsten din i, og kanskje til og med bruker til munnskyll, få et besøk i oppvaskmaskinen? Det er ikke bare bakterier fra din egen munn som samler seg her - tenk på alt det andre som foregår på badet. Ikke bare er det kroppsbakterier i fri flyt der inne, men du bruker også en rekke kjemikalier her. Ikke særlig deilig med partikler fra hårspray og parfyme på noe du skal ha i munnen.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer