Du kan faktisk gå ned i vekt med champagne og sjokolade, ost og vin, eller hva du måtte ha lyst på. Kunsten er å tenke fransk.
Den franske artisten Vanessa Paradis nekter seg ikke noe, og er likevel sunn og slank. Her med ektemannen Johnny Depp.
Vis mer
LindaStølen
Image Source
Publisert Sist oppdatert
Har du noen gang prøvd å handle klær i Frankrike? Er du en norsk kvinne av normal størrelse er sannsynligheten stor for at det var en nedslående opplevelse.
Franske kvinner er så små og slanke at plagg beregnet på dem utsettes for sprengningsfare når solide vikingekvinner forsøker seg på en chic kjolesak.
Likevel har disse feminine frøene lange lunsjer med hvitt brød, smør, ost, sauser og vin. De nekter seg ikke noe, og er likevel slanke sylfider. Hvordan er det mulig? Lær triksene her.
Uansett hvilke godsaker du puttet i munnen skal du spise sakte, og bruke alle sansene, slik at ethvert måltid blir din egen lille fest. På denne måten vil du bli mettere og mer tilfredsstilt av maten, selv om porsjonene er mindre.
Du skal ikke telle kalorier, ikke hoppe over måltider, bare være bevisst på mengden mat du spiser.
Guiliano har laget et tremåneders opplegg der du gradvis blir fransk måten du forholder deg til mat på. Resultatet på sikt skal være at du får et sunnere kosthold, større matglede, et mer avslappet forhold til mat, og du kommer ifølge forfatteren sakte men sikkert til å gå ned i vekt.
Jo da, franske kvinner kan bli tykke de også. Og i likhet med oss blir de stadig tyngre. Undersøkelser viser imidlertid at dette mest trolig kommer av at de tar til seg amerikanske matkulturen. Kanskje er det lurere om påvirkningen går motsatt vei.
Guilianos opplegg inneholder ikke noe treningsprogram, men hun understreker at franske kvinner rører mye på seg i hverdagen; de går mye og er generelt fysisk aktive.
Slik spiser du
Du kan spise alt. Men Guiliano anbefaler å innlede middagen med for eksempel purresuppe. Det er en sunn, god og mettende start på måltidet, som gjør at du spiser mindre av kjøtt- eller fiskeretten etterpå.
Ha alltid mye grønnsaker til maten, og avslutt måltidet med en frukt.
Skriv ned alt du spiser de første ukene. Da får du oversikten på hva du egentlig putter i kroppen. Det blir lettere å se hvor eventuelle overflødige kalorier kommer fra, og du legger merke til om det er noen mattyper du spiser mye av i forhold til andre. Disse mattypene reduserer du så inntaket av.
Mye av poenget er at kosten skal være variert, noe vi ofte ikke er flinke nok til å sørge for. Variasjon i kosten sikrer at du får i deg næringsstoffene du trenger. Når ikke kroppen mangler noe blir også risikoen mindre for at du opplever kunstig behov etter sukker eller fett, som vi som regel får mer enn nok av.
Du kan fortsatt spise alt du er glad i, men vær bevisst på hvor mye og hvor ofte du spiser det.
Får du lyst på noe søtt, så spis det, men ta to biter sjokolade framfor hele esken. Har du lyst på vin, så drikk det, men nøy deg med et eller to glass daglig.
Spis mye yoghurt. Franske kvinner spiser som regel to porsjoner hver dag. Det er perfekt mat, full av kalsium, som er viktig for damer. Yoghurt kan spise alene som et mellommåltid, eller som en del av nesten hvilket som helst type måltid når som helst på dagen.
Drikk mye vann. Det gjør at du ikke er dehydrert og gir en viss metthetsfølelse.
Ta deg tid til mat. Ikke spis på farten; det gir deg et ubevisst forhold til det du inntar. Setter du deg ned og kjenner etter på smak og på hvordan maten virker på kroppen minsker risikoen for å spise for mye.
Foto: Image Source
Vis mer
Foto: Image Source
Vis mer
Foto: Image Source
Vis mer
Foto: Image Source
Vis mer
Foto: Image Source
Vis mer
Foto: Image Source
Vis mer