Dietter

Slank med suppe

Vil du ned i vekt? Den beste løsningen er å vanne ut maten, mener amerikanske forskere.

Slank med suppe
Publisert
Sist oppdatert
Nei, du trenger ikke blande biffen med vann. Men vil du ned i vekt, har du større sjanse for å lykkes dersom du spiser mat som har mindre energitetthet, viser en studie foretatt ved Pennsylvania State University i USA. Energitetthet i maten måles på en skala fra 0 til 9, og er basert på kalorier per gram. For eksempel har vann en energitetthet på 0, mens fett, med 9 kalorier per gram, har en tetthet på 9. Ved å satse på mindre energittet mat, som supper, frukt, grønnsaker og fettreduserte melkeprodukter, fant forskerne ut at slankerne hadde større sjanse for å gå ned i vekt.

- Å redusere energitettheten i kostholdet reduserer ikke bare antallet kalorier totalt, men det øker også næringsverdien i kostholdet, sier Cathy Nonas ved Mount Sinai School of Medicine i en kommentar til HealthDay. Hun foreslår følgende enkle tiltak for å oppnå en mer effektiv diett:

- Spis halvparten så mye pasta og dobbelt eller tre ganger så mye grønnsaker. Bestill ekstra grønnsaker når du er på restaurant, eller velg suppe til forrett.

En annen fordel ved å velge mindre energitett mat, er at du kan spise mer. Forskerne fant ut at den gruppen av forsøkspeersoner som spiste slik mat, kunne spise 300 gram mer mat om dagen enn de som ikke gjorde det. Totalt deltok 658 mennesker i studien, med en gjennomsnittlig BMI på 33,6. Etter seks måneder hadde de forsøkspersonene som spiste mat med lavere energitetthet gått ned cirka 6 kilo, mens den gruppen av forsøkspersoner som ikke reduserte energitettheten i maten, gikk bare ned litt over 2 kilo.

Studien er publisert i mai-utgaven av fagtidsskriftet American Journal of Clinical Nutrition.


LES OGSÅ:
 • Vær bevisst - spis deg sunn
 • Disse diettene virker ikke

 • Slank med suppe
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer