Kosthold

Slank supermamma

Ikke bare tjener du mer penger på å jobbe enn å være hjemme med små barn. Nå viser det seg også at du blir slankere av det.

Slank supermamma
Publisert
Sist oppdatert
Egentlig skulle man tro det var helt omvendt: At de som er hjemme og løper etter smårollinger hele dagen, ville bli mye slankere enn oss som bare sitter på rumpa og trimmer hodet, krumbøyd over en pc.

Men yrkesaktive mødre holder ekstrakiloene på større avstand enn hjemmeværende, slår en ny britisk studie nå fast.

Et stabilt parforhold bidrar også til en slankt og sunt liv, ifølge HealthDay News. Den nye studien er utført av forskere ved University College London, og er gjengitt i Journal of Epidemiology and Community Health. Undersøkelsen er basert på data fra en stor nasjonal database, hvor helsetilstanden til kvinner og menn født i 1946 er registrert.

Konklusjon: Kvinner som både har barn, partner og jobb, opplever færre helseproblemer enn de øvrige. Flest helseproblemer registrerte man hos dem som har vært hjemmeværende mesteparten av livet, etterfulgt av enslige mødre og barnløse.

Nesten hver fjerde (23 prosent) av de yrkesaktive mødrene som enten er samboer eller gift, er overvektige ifølge undersøkelsen. Tilsvarende tall for de langtidshjemmeværende er hele 38 prosent. Forskerne bak studien mener forskjellen mest sannsynlig skyldes kvinnenes egen livsstil – ikke at helsetilstanden var ulik til å begynne med.


LES MER:
 • Godt kosthold for gravide
 • Gode treningsråd for gravide
 • Når mor er på slanker'n
 • Misunner norske mødre • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer