Slank

Slank til festen på 1-2-3

Slik kommer du inn i finkjolen i siste liten.

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Julebordsesongen er i full gang og endelig får du ta i bruk finkjolen som glitrer i skapet. Det vil si - hvis du får igjen glidelåsen, da. Sommeren er forlengst over, men ferietillegget duver kanskje fortsatt over bukselinningen?
 • Ta testen: Trenger du egentlig å slanke deg?
 • NB! Vi understreker at artikkelen presenterer et «i siste liten»-opplegg som kun skal følges i maksimum 7-10 dager. Dette er ingen diett som skal følges over lengre tid.
 • Ta testen: Er du en slankehysteriker?
 • Ønsker du et mer varig opplegg for et gradvis og større vekttap bør du heller prøve et av disse:
 • Ukeplan for et sunnere liv
 • Flott kropp på 6 uker
 • Slik blir du kvitt de ekstra par kiloene før julebordet:

  Begrens matinntaket

  Det første par-tre dagene kutter du hvert måltid med en fjerdedel av mengden, de siste fire-fem dagene kutter du halvparten. Med en gradvis tilvenning vil kroppen og sultfølelsen lettere akseptere et lavere matinntak enn vanlig.
 • Slik spiser du mindre
 • Kutt karbohydratene

  Det er en grunn til at stjernene i Hollywood skyr pasta og brød i dagene før de skal vise seg fram på den røde løperen. Denne type mat gjør at kroppen tar opp mer vann, med den følge at du blir oppsvulmet.

  Kutt saltet

  Mat med høyt saltinnhold bidrar også til at vann lagres i kroppen, så begrens inntaket av salt mat slik at du ikke blir oppsvulmet.

  Dropp alkoholen

  Ikke bare er vin, øl og sprit proppet med unødvendige kalorier, alkohol gjør også kroppen din oppsvulmet, så ligg unna disse drikkevarene i det minste til festen er i gang.

  Bytt snackstype

  Heller enn fet og salt snaks som potetgull og nøtter, bør du velge frukt og grønt med høyt vanninnhold. Epler, vannmelon og agurk er gode eksempler. Du tilfører kroppen vann, i tillegg fiber som både metter og holder magefunksjonen i sving.

  Velg vannvogna

  Flere av tipsene over går ut på å forhindre overflødig vann i kroppen, slik at du unngår oppsvulmede armer og bein. Imidlertid er det ingenting i veien med å drikke mye vann når det passerer systemt på vanlig vis, tvert i mot er høyt vannintak med på å forebygge hovne lemmer. I tillegg vil mye vann i magen bidra til økt metthetsfølelse i de dagene du spiser mindre enn vanlig.

  Sov søtt

  Sørg for å få mer søvn enn vanlig. Underskudd på søvn påvirker nemlig hormonene som øker appetitten. Tilstrekkelig med timer i drømmeland vil dermed øke den generelle metthetsfølelsen, samt gjøre deg mer opplagt, slik at du har mer energi til å trene.LES OGSÅ:
 • Juks deg til drømmekroppen
 • Ta testen: Hvor sunt er kostholdet ditt?
 • Ta testen: Hva vet du om forbrenning?
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer