Slank

Slank til sankthans

Slik blir du kvitt de siste 2-3 kiloene før bikinisesongen slår til for fullt.

Foto: www.imagesource.com
Foto: www.imagesource.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er fortsatt ikke for sent å finne bikiniformen for i år. Med litt disiplin og ektra innsats kan du gå ned 2-3 kilo innen sankthans.

 • Ta testen: Kan du få bikinimage?

 • Dette bør du spise

  Skal du ned i vekt må du sørge for at kroppen får den næringen den trenger, verken for mye eller for lite.

  - Du bør spise ofte og lite, unngå hardt fett og sukker. Velg grovt, grønt og magert. Sørg for å spise proteiner til alle måltider. Du bør spise et par timer før trening og innen en time etter trening for å få best mulig effekt av treningen, sier Jill Jahrmann, treningsekspert for kk.no og treningsfaglig ansvarlig i Sats-kjeden.

  Vår ernæringsekspert Ina Garthe har laget dette gode eksemplet på en sunn og næringsrik dagsmeny, det er maten hun selv velger å spise til daglig.

  Du kan også prøve et mer detaljert opplegg med oppskrifter og treningstips, som Ina har laget sammen med fitnessekspert Monica Klungland Torstveit.

 • Kostholdsekspertens dagsmeny
 • Velg riktig mat
 • 7 middager under 500 kalorier

 • Slik trener du

  For å få en helsemessig forsvarlig og varig vektreduksjon anbefales det ikke å gå ned mer enn 0,5 kilo i uka.
  Vil du ta av to kilo bør du altså bruke fire uker på det.
  Når det bare er et par kilo som skal bort, bør du i hovedsak satse på kondisjonstrening som metode.

  - Det er utvilsomt skikkelig kondisjon som gir raske og målbare effekter når du skal kvitte deg med fettlagrene. Dermed bør du legge hovedvekten av tiden på denne typen trening, sier Jill Jahrmann.

  Den beste typen trening har ifølge Jill tre kjennetegn:

  1. Trening som bruker størst mulig muskelmasse. Det er da som regel snakk om kondisjonstrening der musklene i bein og rumpe brukes rytmisk gjentagende. Disse er kroppens største muskelgrupper.

  2. Trening som er vektbærende. Det betyr at du bærer kroppsvekten din mens du trener. Eksempler er gange, stavgang, jogging, aerobic, steptrening.

  3. Trening med høy intensitet. Det holder ikke at du bare gjennomfører, det må gjøres med skikkelig intensitet. Glem lavintensiv trening med mindre du skal holde på i timevis. Kort sagt kan man si at du skal ha så høy intensitet at du er skikkelig sliten etter den avgrensede tiden du har til treningen.

  All kondisjonstrening med god intensitet fungerer. Jogging, stavgang, aerobic, step, spinning - velg den formen du liker best, anbefaler Jill.

  Du bør kjøre minst tre økter i uka den måneden du bruker på vektreduksjonen. Du skal bli svett hver gang.

  Her er Jills forslag til hvordan du legger opp øktene som både har langvarig, jevn kondisjonstrening og intervalltrening:

 • Langvarig, jevn: Etter oppvarmingen bør intensiteten være slik at du puster tungt og kjenner at du jobber, men kan snakke i korte setninger. Hold tempoet i 30-40 minutter.
 • Intervalltrening: Varm opp i ti minutter med gradvis økning. Deretter
  - 1 minutt full guffe. Det skal være så hardt at du MÅ slappe av litt etter det ene minuttet.
  - 1 minutt rolig jogg/sykling for å ta deg litt inn
  Gjenta disse to annenhver gang fra 6-12 ganger.

 • For deg som synes dette opplegget blir for omfattende finnes det nødløsninger som gjør at du kan føle deg topp på stranda uten særlig fysisk innsats:
 • Slik blir du bikinifin uten slanking


 • LES OGSÅ:
 • Ukeplan for et sunnere liv
 • Kom igang med jogging
 • Styrk deg slank
 • I joggeform på seks uker
 • Bikinifin på 6 uker
 • Foto: www.imagesource.com
  Foto: www.imagesource.com Vis mer
  Foto: Image Source
  Foto: Image Source Vis mer
  Foto: All Over PressAll Over Press
  Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
  Foto: www.imagesource.com
  Foto: www.imagesource.com Vis mer
  IKKE PADDEFLAT: Helt flat mage er ikke naturlig for de fleste av oss kvinner. Det mest vanlige å ha en liten avrunding av magens nedre del. Dersom du imidlertid føler at du har fått litt vel mye fett rundt midtregionen finnes det flere grep du kan ta, som Foto: Jupiter Images
  IKKE PADDEFLAT: Helt flat mage er ikke naturlig for de fleste av oss kvinner. Det mest vanlige å ha en liten avrunding av magens nedre del. Dersom du imidlertid føler at du har fått litt vel mye fett rundt midtregionen finnes det flere grep du kan ta, som Foto: Jupiter Images Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer